Brendovi

Samsung je na sajmu CES 2023 predstavio SmartThings stanicu koja pametne kuće čini dostupnijim za svakog

Brendovi

Novo jezgro pametnog doma nudi jednostavnu kontrolu i interoperabilnost više povezanih uređaja

 

Kompanija Samsung Electronics predstavila je SmartThings stanicu, praktično jezgro pametnog doma i podlogu za brzo punjenje(1).

S obzirom na to da tržište pametnih domova nastavlja da raste, korisnicima su potrebni jednostavni, interoperabilni i pouzdani načini za povezivanje značajnijeg broja uređaja. SmartThings stanica nudi brzo postavljanje i kompatibilnost sa nizom proizvoda u pametnom domu, uključujući Matter uređaje, uz jednostavnost korišćenja kakvu korisnici očekuju od kompanije Samsung. Zahvaljujući SmartThings stanici, korisnici mogu da automatizuju različite aspekte svog kućnog okruženja i tako podese rutine koje im olakšavaju dan i pomažu da se smanji nepotreban utrošak energije putem lakog isključivanja svetla i aparata.

Pametniji dom ne treba da bude komplikovan ili skup. Zato smo želeli da napravimo SmartThings stanicu kao jednostavno, pouzdano i proširivo jezgro pametnog doma“, izjavila je Džejen Džang, izvršna potpredsednica i direktorka za SmartThings u Centru za platformu uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Broj uređaja u povezanom domu nastavlja da raste, naročito u svetlu nedavnog uvođenja Matter standarda. Ponosni smo što pomažemo korisnicima da što lakše prihvate ovu izuzetnu tehnologiju.“

Pametniji dom uz minimalan trud

Samsung SmartThings stanica se lako postavlja. Kada korisnik po prvi put uključi uređaj u struju, na njegovom Samsung Galaxy pametnom telefonu se pojavljuju poruke koje ga neometano vode kroz proces povezivanja. Korisnici takođe mogu da izaberu opciju da efikasno pridruže uređaje jednostavnim skeniranjem QR koda(2) kamerom na pametnom telefonu.

Intuitivno prilagođavanje svakodnevnoj rutini korisnika

Čvorište pametnog doma pomaže različitim uređajima, uključujući termostate, svetla i utičnice, da se nesmetano povežu sa drugim uređajima koji su povezani na server pametnog doma, kako bi svi mogli da funkcionišu zajedno i stvaraju usklađeno okruženje. SmartThings stanica olakšava automatizaciju rutina definisanih preko SmartThings mobilne aplikacije bez potrebe da korisnici ručno kontrolišu pojedinačne uređaje.

Pritiskom na dugme Smart na SmartThings stanici, korisnici mogu da aktiviraju rutinu definisanu u svojoj SmartThings aplikaciji. Na primer, kad je vreme za spavanje, jedan dodir može da pokrene rutinu za spavanje – koja može da isključi svetla, spusti roletne i snizi temperaturu. Ili, ako je na redu veče za gledanje filmova, rutina za filmove može da uključi TV i priguši svetla. Pri odlasku iz kuće, SmartThings stanica može da isključi utičnice i nekorišćene aparate da bi se uštedela energija i aktivira bezbednosni sistem. Korisnici mogu da izaberu i gejming rutinu, koja može da aktivira posebna podešavanja TV-a i osvetljenja i uključi „ne uznemiravaj“ režim.

Korisnici mogu da pokrenu čak tri rutine pritiskom na dugme Smart, i to kratkim, dugim ili dvostrukim pritiskom. Rutine se takođe mogu aktivirati preko SmartThings aplikacije, bez obzira da li ste kod kuće ili ne.

Preciznije pronalaženje i upravljanje uređajima u kući

SmartThings stanica je takođe integrisana sa sve popularnijom Samsung uslugom „SmartThingsFind“ za praćenje uređaja, koja korisnicima pomaže da pronađu izgubljene uređaje – dvostruki pritisak na Smart dugme može da pozove vaš telefon u blizini da biste ga lakše pronašli(3).

SmartThings stanica koja je uvek kod kuće, služi kao skener uređaja i pomaže Samsung Galaxy korisnicima da prate lokacije svojih registrovanih uređaja – od pametnih telefona, tableta, satova i slušalica do ličnih predmeta kao što su ključevi ili novčanik koji imaju priključen Galaxy SmartTag ili SmartTag+(4) uređaj. SmartThings stanica redovnim skeniranjem uređaja korisnicima daje lokaciju povezanih pametnih uređaja ili označenih predmeta u kući i šalje obaveštenje na pametni telefon korisnika, kada označeni predmet ili uređaj napusti ili se vrati kući(5).

Podloga za brzo punjenje koja se savršeno uklapa u pametni dom

SmartThings stanica je i moćna podloga za punjenje koja podržava bežično punjenje do 15 W(6). Brzo punjenje je fenomenalni dodatak Smart Home čvorištu jer savršeno prati ritam života. Korisnici mogu da izaberu da primaju obaveštenja kada je punjenje gotovo, kako bi mogli da nastave tamo gde su stali ili pređu na punjenje drugog uređaja.

(1) Do 15 W bežičnog punjenja je dostupno za uređaje koji podržavaju 15 W. Stvarne brzine punjenja mogu da zavise od uređaja, korišćenja, uslova punjenja i drugih faktora.
(2) Samo za Matter uređaje sa QR kodom.
(3) Zahteva uključivanje ove funkcije u SmartThings aplikaciji. Korisnici mogu da je isključe ili zamene drugim rutinama ili aktiviraju obe istovremeno.
(4) Galaxy SmartTag/SmartTag+ se prodaje zasebno.
(5) Zahteva podešavanje u SmartThings aplikaciji.
(6) Bežični punjač zahteva uključivanje u struju.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Stare reklame, novi zadatak: kompanija Mars u borbi protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.