Brendovi

Samsung je na sajmu CES 2023 predstavio SmartThings stanicu koja pametne kuće čini dostupnijim za svakog

Brendovi

Novo jezgro pametnog doma nudi jednostavnu kontrolu i interoperabilnost više povezanih uređaja

 

Kompanija Samsung Electronics predstavila je SmartThings stanicu, praktično jezgro pametnog doma i podlogu za brzo punjenje(1).

S obzirom na to da tržište pametnih domova nastavlja da raste, korisnicima su potrebni jednostavni, interoperabilni i pouzdani načini za povezivanje značajnijeg broja uređaja. SmartThings stanica nudi brzo postavljanje i kompatibilnost sa nizom proizvoda u pametnom domu, uključujući Matter uređaje, uz jednostavnost korišćenja kakvu korisnici očekuju od kompanije Samsung. Zahvaljujući SmartThings stanici, korisnici mogu da automatizuju različite aspekte svog kućnog okruženja i tako podese rutine koje im olakšavaju dan i pomažu da se smanji nepotreban utrošak energije putem lakog isključivanja svetla i aparata.

Pametniji dom ne treba da bude komplikovan ili skup. Zato smo želeli da napravimo SmartThings stanicu kao jednostavno, pouzdano i proširivo jezgro pametnog doma“, izjavila je Džejen Džang, izvršna potpredsednica i direktorka za SmartThings u Centru za platformu uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Broj uređaja u povezanom domu nastavlja da raste, naročito u svetlu nedavnog uvođenja Matter standarda. Ponosni smo što pomažemo korisnicima da što lakše prihvate ovu izuzetnu tehnologiju.“

Pametniji dom uz minimalan trud

Samsung SmartThings stanica se lako postavlja. Kada korisnik po prvi put uključi uređaj u struju, na njegovom Samsung Galaxy pametnom telefonu se pojavljuju poruke koje ga neometano vode kroz proces povezivanja. Korisnici takođe mogu da izaberu opciju da efikasno pridruže uređaje jednostavnim skeniranjem QR koda(2) kamerom na pametnom telefonu.

Intuitivno prilagođavanje svakodnevnoj rutini korisnika

Čvorište pametnog doma pomaže različitim uređajima, uključujući termostate, svetla i utičnice, da se nesmetano povežu sa drugim uređajima koji su povezani na server pametnog doma, kako bi svi mogli da funkcionišu zajedno i stvaraju usklađeno okruženje. SmartThings stanica olakšava automatizaciju rutina definisanih preko SmartThings mobilne aplikacije bez potrebe da korisnici ručno kontrolišu pojedinačne uređaje.

Pritiskom na dugme Smart na SmartThings stanici, korisnici mogu da aktiviraju rutinu definisanu u svojoj SmartThings aplikaciji. Na primer, kad je vreme za spavanje, jedan dodir može da pokrene rutinu za spavanje – koja može da isključi svetla, spusti roletne i snizi temperaturu. Ili, ako je na redu veče za gledanje filmova, rutina za filmove može da uključi TV i priguši svetla. Pri odlasku iz kuće, SmartThings stanica može da isključi utičnice i nekorišćene aparate da bi se uštedela energija i aktivira bezbednosni sistem. Korisnici mogu da izaberu i gejming rutinu, koja može da aktivira posebna podešavanja TV-a i osvetljenja i uključi „ne uznemiravaj“ režim.

Korisnici mogu da pokrenu čak tri rutine pritiskom na dugme Smart, i to kratkim, dugim ili dvostrukim pritiskom. Rutine se takođe mogu aktivirati preko SmartThings aplikacije, bez obzira da li ste kod kuće ili ne.

Preciznije pronalaženje i upravljanje uređajima u kući

SmartThings stanica je takođe integrisana sa sve popularnijom Samsung uslugom „SmartThingsFind“ za praćenje uređaja, koja korisnicima pomaže da pronađu izgubljene uređaje – dvostruki pritisak na Smart dugme može da pozove vaš telefon u blizini da biste ga lakše pronašli(3).

SmartThings stanica koja je uvek kod kuće, služi kao skener uređaja i pomaže Samsung Galaxy korisnicima da prate lokacije svojih registrovanih uređaja – od pametnih telefona, tableta, satova i slušalica do ličnih predmeta kao što su ključevi ili novčanik koji imaju priključen Galaxy SmartTag ili SmartTag+(4) uređaj. SmartThings stanica redovnim skeniranjem uređaja korisnicima daje lokaciju povezanih pametnih uređaja ili označenih predmeta u kući i šalje obaveštenje na pametni telefon korisnika, kada označeni predmet ili uređaj napusti ili se vrati kući(5).

Podloga za brzo punjenje koja se savršeno uklapa u pametni dom

SmartThings stanica je i moćna podloga za punjenje koja podržava bežično punjenje do 15 W(6). Brzo punjenje je fenomenalni dodatak Smart Home čvorištu jer savršeno prati ritam života. Korisnici mogu da izaberu da primaju obaveštenja kada je punjenje gotovo, kako bi mogli da nastave tamo gde su stali ili pređu na punjenje drugog uređaja.

(1) Do 15 W bežičnog punjenja je dostupno za uređaje koji podržavaju 15 W. Stvarne brzine punjenja mogu da zavise od uređaja, korišćenja, uslova punjenja i drugih faktora.
(2) Samo za Matter uređaje sa QR kodom.
(3) Zahteva uključivanje ove funkcije u SmartThings aplikaciji. Korisnici mogu da je isključe ili zamene drugim rutinama ili aktiviraju obe istovremeno.
(4) Galaxy SmartTag/SmartTag+ se prodaje zasebno.
(5) Zahteva podešavanje u SmartThings aplikaciji.
(6) Bežični punjač zahteva uključivanje u struju.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

Advertiser Serbia14. мај 2024.

ĐORĐE JOVANOVIĆ, Xiaomi: „Ova kampanja je nastavak game changing serijala kampanja po kojima je Xiaomi postao poznat“

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Infinum je prva hrvatska developerska agencija sa sertifikatom Poslodavac Partner

Advertiser Serbia10. мај 2024.