Brendovi

Samsung jača lidersku ulogu u oblasti televizora u Evropi

Brendovi

MONAKO – Kompanija Samsung Electronics predstavila je juče na Samsung Forumu u Monaku proširenu liniju SUHD TV uređaja i audio proizvoda, uključujući 360 Audio zvučnike i zakrivljene soundbarove.

„Naše inovativno nasleđe i duh nastavljaju da pomeraju granice kućne zabave ka novim mogućnostima“, izjavio je H. S. Kim, predsednik poslovne jedinice za vizualne tehnologije u kompaniji Samsung Electronics.

„Bez obzira na izvor sadržaja, Samsung pruža vodeći kvalitet slike u industriji i nastaviće to da čini sa svojim SUHD televizorima. Korisnici mogu da budu uvereni da smo još više rešeni da pružimo superiornu kućnu
zabavu za godine pred nama.“

 

null

Novi SUHD TV

Samsungova “S” oznaka odnosi se na najbolje proizvode koji predstavljaju pravi tehnološki napredak. SUHD TV je dizajniran da podstakne sva čula vrhunskom slikom, besprekornom interakcijom i elegantnim dizajnom.

U ponudi će se naći tri nove serije SUHD TV-a – JS9500, JS9000 i JS8500 – u devet veličina ekrana, od 48 do 88 inča.

Koristeći ekološku nano-kristalnu tehnologiju i inteligentan SUHD mehanizam za re-mastering kvaliteta slike, Samsung SUHD televizori predstavljaju revolucinarni napredak na planu kontrasta, osvetljenosti, reprodukcije boje i detalja. Ovaj mehanizam automatski analizira osvetljenost slika kako bi na minimum sveo dodatnu potrošnju energije uz vrhunski nivo kontrasta. SUHD televizori proizvode slike sa tamnijim crnim nijansama i povećanom osvetljenošću za 2.5 puta od konvencionalnih televizora.

Nano-kristalni poluprovodnik SUHD TV-a prenosi različite boje svetla zavisno od veličine, pri čemu pruža najčistije boje i najveću svetlosnu efikasnost današnjice. Ova tehnologija proizvodi širok spektar preciznijih boja i korisnicima pruža 64 puta više boje od običnih televizora.

Novopredstavljeni Samsung SUHD TV JS9500 poseduje Samsungov Chamfer dizajn okvira koji daje više dubine TV ekranu. Ovaj elegantan okvir čini da TV izgleda kao umetničko delo kada se postavi na zid. Model SUHD TV JS900 ima nežni Shirring dizajn sa teksturom na pozadini, što znači da će TV očuvati svoju eleganciju iz svakog ugla.

 

Tizen platforma

Svi Smart TV uređaji kompanije, uključujući novi SUHD TV, u 2015. godini koristiće Tizen, otvorenu platformu koja podržava veb standard za razvoj TV aplikacije. Zahvaljući Tizenu, korisnicima je na raspolaganju veliki broj funkcija za intuitivan pristup, integrisan doživljaj zabave i veći izbor sadržaja nego ikad.

Novi Smart Hub je brži i omogućava korisnicima lak pristup željenim sadržajima i sveden je na jedan ekran.

Sa opcijom Quick Connect, Samsung Smart TV uređaji automatski prepoznaju Samsungove smart telefone kada se jednom upare putem BLE (Bluetooth Low Energy) tehnologije. Korisnici će imati pristup premium UHD sadržaju određenih provajdera (kao što je RTL, holandska TV stanica) preko aplikacije Videoland, ali i UHD sadržaju koji uključuje originalne Amazonove sadržaje na Samsung Smart TVu preko Amazon UHD striming servisa. Samsung takođe sarađuje sa partnerima kao što su CHILI, Hollystar i Wuaki.

Vlasnici Samsung Smart televizora moći će lakše da se bude uz opciju Brifing na TV-u. Samsung Smart televizori se sada ponašaju kao alarmi i sinhronizuju se sa Samsungovim mobilnim uređajima. Pri ovoj opciji se uključuju i prikazuju važne informacije kao što su tačno vreme, dnevna vremenska prognoza i dnevni raspored na velikom ekranu. Takođe, posredstvom poslednje Playcast ponude, korisnicima je omogućen veliki broj najtraženijih video igrica bez konzole.

null

 

Najnoviji 360 Audio zvučnici

WAM7500/6500 poseduje premium materijale na spoljašnjem delu zvučnika, dopuštajući modelu da se elegantno uklopi u svaki enterijer. Zvučnici pružaju bogat zvuk i za razliku od konvencionalnih zvučnika koji ga projektuju u jednom pravcu, oni jednakim i izbalansiranim zvukom ispunjavaju čitavu prostoriju. Samsung je pokrenuo sopstvenu tehnologiju pod nazivom ‘Ring Radiator’ koja savršenim balansom između visokih i niskih tonova dopušta da zvuk teče u radijusu od 360 stepeni.

 

Zakrivljeni soundbar

Novi zakrivljeni soundbar ima elegantan i jednostavan dizajn i uklapa se sa Samsung zakrivljenim TV uređajima, od 48 do 78 inča.

Serija 8500 ponudiće i poboljšan kvalitet zvuka sa svojim 9.1 zvučnicima, zahvaljujući centralnom zvučniku i dodatnim zvučnicima sa strane.

Uz patentirani zvučnik Multi-Air Gap u ulozi sabvufera, Soundbar će imati dublji bas od konvencionalnih modela. Korisnicima je omogućeno da puštaju muziku preko funkcije za više prostorija, tako što se uređaj bežično povezuje sa TV-om putem Bluetooth konekcije i opcije TV SoundConnect.

 


 

O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Kompanija Samsung Electronics Ltd. globalni je lider na polju tehnologije i otvara nove mogućnosti za ljude gde god se oni nalazili. Stalnim inovacijama i otkrivanjem, mi transformišemo svet televizora, smart telefona, personalnih računara, štampača, kamera, kućnih aparata, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rešenja. Zapošljavamo 286.000 ljudi širom 80 zemalja, sa godišnjom prodajom u vrednosti od 216.7 milijardi američkih dolara. Za više informacija posetite www.samsung.com/rs.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Izabrane pobedničke aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Prestižna nagrada za kompaniju Telekom Srbija

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Advertiser Serbia16. марта 2023.