Brendovi

Samsung i Microsoft predstavljaju prvo rešenje za atestiranje na samom uređaju za poslovne korisnike

Brendovi

Strateško partnerstvo vodi ka poboljšanoj bezbednosti mobilnih uređaja kompanija za moderno radno okruženje

 

Kompanija Samsung Electronics najavila prvi korak plana za povećanje bezbednosti mobilnih uređaja za poslovne korisnike u partnerstvu sa kompanijom Microsoft. Ova saradnja je dovela do prvog rešenja za atestiranje na samom uređaju uz podršku mobilnog hardvera u sektoru koje funkcioniše podjednako dobro i na poslovnim i na uređajima u privatnom vlasništvu.

Atestiranje uređaja može da pomogne u očuvanju identiteta i zdravlja uređaja jer potvrđuje da nije kompromitovan. Atestiranje na samom uređaju uz podršku mobilnog hardvera – dostupno na Samsung Galaxy[1] uređajima i kombinovano sa Microsoft Intune zaštitom —sada nudi unapređenu bezbednost i fleksibilnost. Za kompanije je ovo dodatni nivo zaštite od kompromitovanih uređaja koji lažno prijavljuju da su poznati i zdravi i tako stiču pristup osetljivim poslovnim podacima. Pored toga, organizacije sada mogu da omoguće svojim zaposlenima da donesu sopstvene uređaje za rad i budu sigurni da su zaštićeni istim nivoom bezbednosti kao uređaji u vlasništvu kompanije. Za zaposlene ovo znači  dodatnu fleksibilnost uz njihove privatneGalaxy uređaje koji mogu bezbedno da pristupaju radnom okruženju.

U svetu koji se ubrzano razvija sa promenom radnih navika i sve složenijim sajber pretnjama, Zero Trust je bezbednosni model zasnovan na tri principa: konstantna pretpostavka prekršaja, izričita provera i obezbediti najmanje privilegija u pristupu. Primena Zero Trust modela je postala obavezna u regulisanim sektorima i korisnicima iz javnog sektora kao što je američka vlada.[2] To zahteva nov pristup jačanju celokupne bezbednosti, od aplikacija do mreže i samog uređaja, bez obzira na vlasništvo nad uređajem i registrovanje.

Zajedno, Samsung i Microsoftsu u jedinstvenoj poziciji da ovo omoguće. Bezbednosna platforma Samsung Knox je stara 10 godina. Za to vreme je Samsung Knoxaktiviran na preko milijardu Samsung Galaxy uređaja. To je preko 30.000 kompanija na 110 tržišta koje se oslanjaju na Samsung Knox u zaštiti svojih uređaja od sajber napada. Microsoft je lider u sektoru po tržišnom udelu softvera za objedinjeno upravljanje krajnjom tačkom[3] i nudi sveobuhvatna bezbednosna rešenja za razne klaude i platforme koja integrišu različite kategorije bezbednosti, usklađenosti, identiteta, upravljanja uređajem i privatnosti na osnovu preko 65 biliona signala o pretnji na dnevnom nivou.[4]  Zahvaljujući ovom partnerstvu, prvo atestiranje uređaja uz podršku mobilnog softvera spaja korisnika i svet rada i omogućava ljudima da bezbedno donose svoje uređaje na posao.

Samsung je posvećen svrsishodnim inovacijama koje su isto toliko bezbedne koliko i raznovrsne i optimizovane“, izjavio je Kejsi Čoi, izvršni potpredsednik i direktor globalnog mobilnog  B2B tima u okviru divizije za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „S obzirom da se radne navike menjaju i da ljudi radu bukvalno na bilo kom mestu i na bilo kom uređaju, utiremo put ka budućnosti bezbednosti poslovnih uređaja i kompanijama nudimo sredstvo da bolje zaštite svoje informacije.“

Fleksibilnost za kompanije i krajnje korisnike

Atestiranje uređaja uz podršku mobilnog softverai Intune rešenje IT menadžerima kompanija obezbeđuje jaku zaštitu za poslovne potrebe bez uticaja na korisničko iskustvo.  Uz ovo integrisanje, čak i organizacije sa strogom regulativom mogu da usvoje politiku dozvola zaposlenima da donose sopstvene uređaje na posao uz ovaj dodatni nivo zaštite na Samsung uređajima koji velikom broju korisnika i profesionalaca služe za rad. Time se povećava produktivnost zaposlenih, nudi bolje iskustvo korisnicima i pojednostavljuje administracija.

Ovo zajedničko rešenjekompanija Samsungi Microsoft funkcioniše i na poslovnim i na privatnim uređajima bez obzira na vlasništvo .[5] Standardno atestiranje uređaja uglavnom funkcioniše na poslovnim uređajima jer je zasnovano na serveru i zahteva povezanost na mrežu, što znači da ceo uređaj mora da bude registrovan u korporativnom sistemu.

Uz atestiranje uređaja uz podršku mobilnog softvera, kompanije mogu da potvrde integritet uređaja i dozvole pristup korporativnom sistemu bez obzira da li je u pitanju poslovni ili privatniuređaj.Korisničko iskustvo je takođe jednostavnije kako bi zaposleni mogli da donose svoje priatne uređaje na posao i pristupaju korporativnim sistemima bez dodatnih bezbednosnih koraka.

Samsung vodeća hardverska i softverska rešenja u sektoru, u kombinaciji sa snagom rešenja Microsoft Cloud i Intune, stavljaju nas u jedinstvenu poziciju da ponudimo sveobuhvatne mogućnosti za sprečavanje složenih sajber napada i unapređenje bezbednosnog položaja Zero Trust modela“, izjavio je Majkl Volent, korporativni potpredsednik za upravljanje bezbednošću u kompaniji Microsoft. „Kroz ovo partnerstvo posvećeni smo stalnim inovacijama koje će omogućiti da organizacije koje najviše vode računa o bezbednosti imaju najbolju moguću zaštitu mobilnih uređaja.“

Za više detalja posetite aka.ms/KnoxIntuneAttestation.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.

[1]Podržano na odabranim Samsung Galaxy pametnim telefonima i tabletima, uključujući „Security by Knox” uređaje sa Android OS 10 ili novijim.Uređaji su morali da imaju Android OS 9 ili noviji u vreme početka rada.
[2]„Unapređivanje nacionalne sajber bezbednosti“,Izvršna naredba br. 14028, 86 Fed. Reg. 26633 (17. maj 2021) www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/05/12/executive-order-on-improving-the-nations-cybersecurity/ i Young, Shalanda D.„Usmeravanje američke vlade ka principima sajber bezbednosti nultog poverenja“, Bela kuća, Memorandum br. M-22-09, 26. januar 2022 www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2022/01/M-22-09.pdf
[3]Izvor:  Worldwide Unified Endpoint Management Software Market Shares, 2022: A Tactical Management Tool Evolves into Strategic Data Platform – Printer-friendly – US50467223 (idc.com)
[4]Izvor: Izveštaj o zaradi Microsofta za 2. kvartal fiskalne 2022. godine. www.microsoft.com/en-us/investor/earnings/FY-2022-Q2/press-release-webcast
[5]Atestiranje uređaja uz podršku mobilnog softvera, na osnovu politike za Samsung Knox hardver i Microsoft Intune aplikaciju, kompatibilno je i sa sistemima za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) i sa sistemima za upravljanje mobilnim aplikacijama (MAM), za korišćenje na uređajima u vlasništvu kompanije, kao i na uređajima u ličnom vlasništvu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.