Brendovi

Samsung Electronics uvodi funkciju „Matter“ i ulazi u novu eru interoperativnosti

Brendovi

Korisnici sada mogu da povežu Matter uređaje sa aplikacijom SmartThings i žive povezano lakše nego ikada pre.

 

Kompanija Samsung objavila je da je od sada dostupna funkcija Matter, koja omogućava savršenu kontrolu uređaja preko aplikacije SmartThings. Aplikacija SmartThings Android biće ažurirana kako bi omogućila kontrolu svih uređaja kompatibilnih sa Matter standardom. Tako će korisnici platforme SmartThings, umesto više aplikacija različitih proizvođača uređaja, sada moći da kontrolišu svoje Matter uređaje samo preko jedne aplikacije.

Kao pionir u sektoru pametnih kuća, Samsung od samog početka daje ključan doprinos razvoju Matter standarda i jedna je od prvih kompanija koja je dobila Matter sertifikat. Samsung je ranije ove godine predstavio TV uređaje i Family Hub frižidere koji su unapređeni tako da podržavaju funkciju Matter kontrolora i time pojednostave korišćenje Samsung uređaja i drugih proizvođača. Platforma SmartThings je u maju 2022. pokrenula program ranog testiranja za partnere „Partner Early Access Program“, naredni korak ka stvaranju ekosistema kompatibilnog sa Matter standardom, koji je odabranim partnerima omogućio početnu prednost u testiranju platforme SmartThings i mobilnih softvera koji podržavaju Matter standard.

Sada prelazimo sa osnovne povezanosti na stvaranje neverovatnog iskustva“, izjavio je Jaeyeon Jung, potpredsednik i direktor platforme SmartThings u odeljenju za korišćenje mobilnih uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Matter standard je budućnost koja korisnicima pruža bogat izbor i kompatibilnost pametnih uređaja. Danas počinje velika prekretnica za masovni prelazak na pametne kuće.“

Aplikacija SmartThings podržava multiadministrativnu funkciju, koja korisnicima omogućava da kontrolišu svoje Matter uređaje sa različitih platformi i aplikacija. Samsung i Google su ovog meseca objavili da proširuju partnerstvo kako bi unapredili multiadministativnu podršku i time poboljšali interoperativnost i ponudili bolje korisničko iskustvo. Otvorena platforma SmartThings nudi jedan od najvećih integrisanih ekosistema, a brendovi kao što su Google Nest, Eve Systems, Nanoleaf, Yale i drugi će lansirati proizvode sa Matter sertifikatom.

Podrška Matter kontrolora platforme SmartThings počinje sa drugom i trećom generacijom ove platforme, kao i platformom Aeotec Smart Home. Sve platforme će nastaviti da podržavaju Zigbee, Z-Wave i LAN uređaje, uključujući Wi-Fi i Eternet i biće ažurirane putem mreže kako bi omogućile podršku za Wi-Fi, Eternet i Matter uređaje na bazi Thread tehnologije.

Posvećeni smo daljoj podršci za postojeće protokole, a istovremeno pomažemo sektoru da pređe na budućnost zasnovanu na Matter standardu“, izjavio je Mark Tekip, potpredsednik za proizvode u SmartThings segmentu i član Odbora Saveza za standarde povezivanja. „SmartThings korisnicima oduvek pruža najfleksibilnije opcije povezivanja, uključujući Zigbee and Z-Wave. Uvođenje podrške za Matter i Thread potvrđuje da platforma SmartThings ostaje najraznovrsniji ekosistem za one koji žele da uvedu ili prošire svoj pametni dom.“

Za više informacija o platformi SmartThings posetite www.smartthings.com.

# # #
O kompaniji SmartThings
SmartThings je revolucionarna tehnologija koja omogućava povezan život i predvodi budućnost interneta stvari (IoT). Njena otvorena platforma već podržava hiljade uređaja više stotina brendova i nudi beskrajne mogućnosti inovatorima i diveloperima koji žele savršenu povezanost u širokom IoT ekosistemu. Kompanija je posvećena da ponudi jednostavne, pouzdane pametne funkcije u cilju objedinjavanja iskustava koja ljude inspirišu da unapređuju svoj svakodnevni život. Trenutno milioni ljudi u preko 200 zemalja koriste SmartThings tehnologiju na dnevnom nivou kako bi automatizovali i kontrolisali svoje pametne kuće preko aplikacije SmartThings i niza Samsung proizvoda kao što su telefoni, televizori i digitalni uređaji. SmartThings nudi najfleksibilniji broj protokola, uključujući novi IoT standard Matter. Osnovan 2012, SmartThings ima sedište u Kaliforniji i jedan je od osnivača i član Odbora Saveza za standarde povezanosti, organizacije više stotina kompanija koje kreiraju, održavaju i nude otvorene, globalne standarde za IoT. Za više informacija posetite www.smartthings.com.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[POGLED SA VRHA 2022/23] MILA LITVINJENKO, Aura: „Težište svih subvencija ne treba da budu strane firme već genijalni dobri domaći privredni subjekti“

Advertiser Serbia30. јануара 2023.

Kopaonik biznis forum i ove godine posvećen čitavom regionu

Advertiser Serbia30. јануара 2023.

[POGLED SA VRHA 2022/23] SONJA ĆETKOVIĆ, Infostud: „Ostvarili smo najbolje rezultate u poslednjih 20 godina“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

SBB fondacija donirala novac školi za slepu i slabovidu decu

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Stiže Coca-Cola telefon

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 Warm Up „Brainwork for better world“

Advertiser Serbia25. јануара 2023.

Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Velika Britanija: Depozitni sistem od 2025

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Podignuta optužnica protiv carinskog agenta C&A

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Kopaonik Biznis Forum slavi jubilej – Tri decenije postojanja

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Glovo i njegovi korisnici u 2022. godini – Šta se, kada i kako naručivalo u godini iza nas?

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Samsung uvodi senzor slike od 200 megapiksela za vrhunski doživljaj visoke rezolucije na pametnim telefonima

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

TM Roh: Kako strast i svrha podstiču mobilne inovacije

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Objavljen je konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Advertiser Serbia18. јануара 2023.