Brendovi

Samsung Electronics predstavlja novu liniju mašina za pranje veša sa visokom energetskom efikasnošću i naprednim funkcijama veštačke inteligencije

Brendovi

Linija uključuje mašinu za veš sa A-40% dodatnom uštedom energije zahvaljujući tehnologiji Bubble Shot uz niz AI funkcija poput AI Ecobubble™, AI pranja i AI načina rada za energiju kao i razne druge nove funkcije

 

Samsung Electronics najavio je lansiranje nove linije mašina za pranje veša u Evropi. Prvi put je predstavljena na globalnom događanju „Dobrodošli u BESPOKE AI“ koji se održava u les Pavillon des Étangs u Parizu, koji korisnike direktno povezuje sa Samsung Bespoke AI iskustvom.

„Znamo da postoji velika prilika da mašine za pranje veša doprinesu energetski efikasnijem načinu života“, rekao je Moohyung Lee, izvršni potpredsednik i rukovodilac tima za korisničko iskustvo u poslovanju digitalnih aparata (DA) u kompaniji Samsung Electronics. „Našom najnovijom linijom mašina za pranje veša, Samsung čini korak u postizanju tog cilja, dok istovremeno revolucionira iskustvo pranja veša.“

Modeli prikazani na događanju lansiraju se u četiri serije proizvoda. To uključuje modele A-10% i A-20% s dodatno visokom energetskom efikasnošću u opcijama kapaciteta od 9 kg i 11 kg, kao i mašinu za pranje veša A-40% sa dodatno visokom energetskom efikasnošću kapaciteta 11 kg. Potrošačima se tako osigurava da je svaki izbor iz linije izuzetno energetski efikasan. Osim toga, zahvaljujući tehnologiji SpaceMax™ koja je nasleđena iz prethodne linije, novi proizvodi omogućavaju veliki kapacitet od 11 kg unutar dubine od 60 cm, što olakšava instalaciju te dolazi s estetski privlačnim Bespoke dizajnom[1].

Efikasnije od „A“ razreda zahvaljujući naprednim tehnologijama kompanije Samsung

Nova linija mašina za pranje veša donosi značajne uštede energije kod procesa pranja rublja, a najznačajniji uspeh postiže model sa dodatnom uštedom energije A-40%. Samsung primenjuje napredne tehnologije koje prvi put uvodi u svoju liniju mašina za pranje veša kako bi postigao do 40 % manju potrošnju energije od minimalnih zahteva za energetsku efikasnost za ocenu razreda A[2].

Ključna tehnologija koja vodi dodatnoj uštedi energije je Bubble Shot[3]. Ona raspršuje sapunicu unutar bubnja na vrhu odeće povlačeći je kroz cirkulacijsku pumpu. To olakšava natapanje odeće i omogućuje ravnomerno prodiranje deterdženta, čime se povećava ukupna efikasnost pranja. Bubble Shot tehnologija takođe pomaže korisnicima da uštede vodu i skrate vreme trajanja ciklusa prilikom korišćenja ciklusa pamuka. Koristi se do 20 % manje vode[4] u odnosu na konvencionalne mašine za pranje veša. Gustoća deterdženta u vodi postaje veća iako je količina deterdženta ista, što poboljšava efikasnost pranja dok skraćuje vreme ciklusa pranja za do 25 %[5].

S AI Energy Modeom[6] u SmartThings Energy, praćenje potrošnje energije dodatno se proširuje. Korisnici mogu pratiti svoju dnevnu, nedeljnu i mesečnu potrošnju energije, pri čemu se funkcija može koristiti čak i za procenu mesečnih računa za struju korisnika. Ako bi mesečni račun za električnu energiju mogao premašiti cilj korisnika, SmartThings Energy može uključiti način uštede energije, koji pametno smanjuje potrošnju energije do 70 % u usporedbi s pranjem u toploj vodi[7].

Poboljšanje korisničkog iskustva pomoću tehnologija temeljenih na veštačkoj inteligenciji

Nova ponuda poboljšava energetsku efikasnost, a osnovne funkcije olakšavaju korisnicima pravilnu brigu o njihovom vešu.

AI Ecobubble™[8] omogućuje prilagođavanje programa prema odeći. Zavisno od detektovanom tipu tkanine, prilagođava količinu mehurića koji brzo uklanjaju prljavštinu i mrlje, kao i vreme pranja, temperaturu vode i brzinu centrifuge. Tako odeću pere jednako efikasno u hladnoj vodi kao i u toploj, smanjujući potrošnju energije do 70 %[9] u poređenju sa pranjem u toploj vodi. Takođe štiti boju i teksturu odeće do 45.5 % boljom negom tkanine[10].

Osim toga, AI Wash nežno, ali temeljno[11] pere odeću sa manje vode i deterdženta. Pomoću naprednog senzora, AI Wash detektuje težinu i mekoću tkanine u punom bubnju te aktivno prati nivo prljavštine. Koristi prikupljene informacije kako bi dozirao odgovarajuću količinu vode i deterdženta te kontinuirano prilagođava vreme potapanja, ispiranja i centrifugiranja za najbolje rezultate[12]. Kao rezultat toga, AI Wash poboljšava efikasnost pranja i smanjuje otpad.

Širok spektar impresivnih funkcija za pranje rublja

Samsung je primenio i proširio funkcije u tri važna područja iskustva pranja odeće ― smanjenje ispuštanja mikroplastike, jednostavnost upotrebe i vreme pranja. Evo kako:

Less Microfiber™ ciklus: Svi modeli u ponudi dolaze sa standardnim ciklusom Less Microfiber™. Kreiran je kako bi odeća manje otpuštala mikroplastiku koja završava u odvodnoj vodi. Prilagođavanjem brzine okretanja motora i intenziteta pranja, ovaj ciklus smanjuje količinu mikrovlakana otpuštenih u odvod za do 54 %[13].

Detergent Scan[14] i Care Label Scan[15]: SmartThings Clothing Care[16] korisnicima nudi nove funkcije za jednostavno korišćenje mašine za pranje veša. Detergent Scan omogućuje korisnicima lako korišćenje odgovarajuće količine deterdženta ili omekšivača. Nakon što korisnici skeniraju svoj deterdžent ili omekšivač pomoću SmartThings aplikacije, informacije se šalju mašini za veš kako bi dodala odgovarajuću količinu za pranje veša. Dodatno, korisnici mogu pronaći funkciju Care Label Scan. SmartThings verifikuje i prenosi uputstva za pranje mašini za veš kako bi odeća bila tretirana ispravno prema etiketi za održavanje koje su korisnici skenirali.

Super Speed: Sa Super Speed, ciklusi mogu biti završeni u samo 39 minuta[17]. Ovo kratko vreme pranja omogućeno je pomoću QuickDrive™ tehnologije, koja dinamički pomera odeću. Vreme ispiranja takođe je skraćeno korišćenjem Speed Spray-a, koji snažnim mlazom vode brzo uklanja ostatke deterdženta. Mašina za pranje veša takođe ubrzava brzinu centrifuge zavisno od količine veša kako bi brzo osušila odeću.

Za više informacija posetite stranicu www.samsung.com

###

O  Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih uređaja, mrežnih sustema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

[1] Samo primenjivi modeli (WW11DB8******, WW11DB7******)
[2] Na osnovu internog testiranja kompanije Samsung. Modeli serije WW8400D su 40% efikasniji od potrebnog za postizanje energetske efikasnosti razreda A prema Uredbi (EU) br. 2019/2014. Rezultati mogu varirati zavisno od okoline korišćenja.
[3] Samo primenjivi modeli (WWDB8****, WWDB7****)
[4] Na temelju internog testiranja korišćenjem programa za pamuk na modelu WW7400D s Bubble Shot funkcijom u poređenju i s konvencionalnom Samsung mašinom za pranje veša bez Bubble Shot funkcije. Rezultati mogu varirati zavisno od vrste odeće i uslovima korišćenja.
[5] Na temelju internog testiranja korišćenjem programa za pamuk na modelu WW7400D s Bubble Shot funkcijom u poređenju i s konvencionalnom Samsung mašinom za pranje veša bez Bubble Shot funkcije. Rezultati mogu varirati zavisno od vrste veša i uslova korišćenja.
[6] Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi veza i Samsung korisnički račun.
[7] Može se primeniti kada je odabrana temperatura pranja od 20~40°C.
[8] AI Ecobubble™ se aktivira samo kada su odabrani određeni programi, uključujući pamuk, sintetika i AI Pranje s opterećenjem manjim od 2kg.
[9] Upoređeno s pranjem u toploj vodi. Testirano prema IEC 60456-2010 / 4kg opterećenje pranja / Super Eco pranje hladno (WF80F5E5U4W) vs. Pamuk 40°C bez Ecobubble™ (WF0702WKU). Individualni rezultati mogu varirati.
[10] Na temelju EMPA testa na modelu od 9kg (WF906U4SAGD, Sintetika), sa i bez Ecobubble™ funkcije. Podaci prikupljeni iz pojedinačnih testova. Stvarni rezultati mogu varirati zavisno od individualne upotrebe.
[11] Na osnovu algoritma kreiranog od strane AI. Stvarni rezultati mogu varirati zavisno od individualne upotrebe.
[12] Upoređeno sa redovnim Samsung automatskim dozatorom, koji je podešen za doziranje preporučene količine deterdženta. Na osnovu kontinuirane analize količine deterdženta korišćene u zadnjih 10 ciklusa. Stvarni rezultati mogu da variraju zavisno od individualne upotrebe.
[13] Na osnovu testiranja u laboratoriji Ocean Wise Plastics Lab korišćenjem opterećenja od 2kg 100% poliesterskih dukserica, upoređujući program za sintetiku na Samsung konvencionalnom modelu WW4000T i program za manje mikrovlakna na WW7000B. Rezultati mogu varirati zavisno od odeće i uslovima korišćenja.
[14] Samo primjenjivi modeli (WWDB89, WWDB79). Ova funkcija dostupna je samo prilikom korišćenja određenih deterdženata i omekšivača registrovanih u bazi podataka SmartThings (od decembra 2023.).
[15] Samo primjenjivi modeli (WWDB89, WWDB79, WWDB73). Korisnik će biti isključivo odgovoran za sve moguće posledice koje mogu proizaći, uključujući, ali ne ograničavajući se na bilo kakvu štetu ili štetu uzrokovanu netačnim informacijama koje je korisnik pružio.
[16] Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi veza.
[17] Na osnovu korišćenja Super Brzine sa zadatim postavkama sa opterećenjem od 5kg.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Prvi put u Srbiji dodeljene nagrade „ESG Lideri“

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Proizvođač čokolade Toblerone kažnjen sa 337,5 miliona evra zbog nepoštene prakse

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Širi se mreža bezbrižnih putnika

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.