Brendovi

Samsung Electronics otvara Samsung AI forum 2023 koji predstavlja ključna dostignuća u AI i računarskom inženjeringu

Brendovi

Ovaj događaj služi kao platforma za deljenje naučnih dostignuća koja će dovesti do poboljšanja Samsung napredne tehnologije poluprovodnika

 

Samsung Electronics Co. otvorio je Samsung AI forum, na kom je predstavio svoja najnovija naučna dostignuća u veštačkoj inteligenciji (AI) i računarskom inženjeringu (CE) koja doprinose poboljšanju nove generacije tehnologije poluprovodnika ove kompanije.

Uz preko 1000 polaznika – uključujući vodeće akademike, stručnjake iz sektora, istraživače i studente — održan je prvi dan sedmog Samsung AI foruma u Kongresnom centru Suvon u Kjongi-dou u Južnoj Koreji na temu „AI velikog obima za bolje sutra“, na kom je domaćin bio Samsung institut za naprednu tehnologiju (SAIT), dok je domaćin drugog dana 8. novembra bio Samsung centar za istraživanja u Samsung kampu za istraživanje i razvoj u Seulu u Južnoj Koreji.

Generativna AI tehnologija je nedavno dobila veliku pažnju jer nam daje potencijal da napravimo nova rešenja i izborimo se sa izazovima koji već dugo postoje. Ali, u isto vreme raste i potreba za detaljnim istraživanjima bezbednosti, pouzdanosti i održivosti AI“, rekao je Kaj Hjan Kjang, predsednik i generalni direktor divizije za rešenja za uređaje u kompaniji Samsung Electronics, u uvodnom obraćanju, dodavši da se „očekuje da ovaj forum — na kom su se okupili vrhunski svetski stručnjaci — posluži kao platforma za razmatranje načina da se stvori svetlija budućnost kroz AI i tehnologije poluprovodnika“.

Predlog bezbednog smera za AI istraživanja; predstavljena budućnost poluprovodnika na bazi LLM

Prvi dan Samsung AI foruma 2023 se bavio dvema ključnim temama: LLM i transformacija AI za sektor u oblasti AI i računarstvo velikog obima za LLM i simulaciju i oblasti CE.

Dodeljena priznanja istaknutim istraživačima i studentima

Samsung je tokom foruma organizovao svečanost dodele Samsung nagrade za AI istraživača i proglašenja pobednika Samsung AI/CE izazova. Svrha ovih priznanja jeste da se oda počast talentovanim istraživačima, studentima i diplomcima koji se ističu na domaćem planu.

Pet AI istraživača su osvojila Samsung nagrade za AI istraživača godine: profesor Konor Koli sa Tehnološkog instituta Masačusetsa, profesor Džejson Li sa Univerziteta Prinston, profesorka Ema Pirson sa Univerziteta Kornel, profesor Šijeng Ren sa Univerziteta južne Kalifornije i profesorka Virdžinija Smit sa Univerziteta Karnegi Melon.

Profesor Li, jedan od dobitnika nagrade, bavi se teoretskim i primenjenim istraživanjima uključujući duboko učenje, podržano učenje i optimizaciju. Njegov rad je izuzetno cenjen zbog doprinosa razvoju AI istraživanja širom sveta objavljivanjem nekoliko izuzetnih radova o optimizaciji.

Među 1481 studentom okupljenim u 410 timova, 16 timova je proglašeno pobednicima Samsung AI/CE izazova.

Tokom sprovođenja svoj AI projekta smo mogli da dubinski istražimo moguće probleme. AI/CE izazov je bio dobra prilika da proširimo svoja gledišta o istraživanjima“, rekao je doktorand Keondo Park sa Fakulteta za nauku o podacima Državnog univerziteta u Seulu, član tima koji je osvojio glavnu nagradu.

Pored toga, SAIT je predstavio vodeće istraživačke radove i projekte u oblasti AI i RI. Takođe je pripremio programe umrežavanja učesnika u ključnim AI i CE ekosistemima.

Rezime drugog dana Samsung AI foruma 2023:

Tokom prve jutarnje sesije, dr Hjan Von Čang iz kompanije za istraživanje i primenu AI OpenAI je objasnio rad velikih jezičkih modela (LLM) tokom svog govora pod naslovom „Veliki jezički modeli (u 2023)“, kao i izazove na koje nailaze u svakoj fazi i budući razvojni put.

Popodne su diplomci sa prestižnih domaćih univerziteta koji se bave istraživanjem AI predstavili svoje radove objavljene u vodećim međunarodnim časopisima posvećenim AI, kao i smer svojih budućih istraživanja.

Tim predvođen profesorom Državnog univerziteta u Seulu Sjungvanom Huvengom je predstavio efikasno generisanje koda i tehnologiju pretraživanja uz pomoć generativne AI, dok je tim profesora Gunhea Kima prikazao tehnologiju prostornog razmišljanja primenom multimodalnih pristupa.

Učesnici su se u poslednoj sesiji bavili Samsung Gausom i AI tehnologijama na uređajima korišćenjem ovog modela. On se sastoji od Samsung Gaus jezika, Samsung Gaus koda i Samsung Gaus slike i nazvan je po Karlu Fridrihu Gausu, legendarnom matematičaru koji je definisao teoriju normalne distribucije, osnovu mašinskog učenja i AI. Pored toga, naziv odražava Samsungovu krajnju viziju za ove modele da se iskoriste svi fenomeni i znanje na svetu da bi se primenila moć AI u cilju poboljšanja života korisnika na celom svetu.

Samsung Gaus jezik, generativni jezički model, poboljšava radnu efikasnost olakšavanjem zadataka kao što su sastavljanje imejlova, rezimiranje dokumenata i prevođenje sadržaja. Takođe može da unapredi korisničko iskustvo omogućavanjem pametnije kontrole uređaja integrisane u proizvode.

Pored toga što razvija AI tehnologije, Samsung sprovodi i različite aktivnosti koje garantuju bezbedno korišćenje AI. Preko posebnog tima koji prati napade na AI sisteme, ova kompanija nastavlja da jača sposobnost proaktivnog uklanjanja i praćenja problema bezbednosti i privatnosti koji mogu nastati u čitavom procesu — od prikupljanja podataka do razvoja AI modela, ponude usluga i rezultata nastalih primenom AI – imajući principe AI etike na umu.

Zvanični video snimak Samsung AI foruma 2023 će biti dostupan na YouTube kanalu kompanije Samsung Electronics od 16. novembra.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Novi dragulj planinskog turizma „Crowne Plaza Kolašin” u Crnoj Gori

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Glovo obeležava Black Friday uz popust i do 65% kod svojih 14 partnerskih prodavnica

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Ekonomičan i udoban „beg“ iz grada

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Nespresso i Fusalp vas vode u čarobni svet praznika

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Samsung Electronics jedan od pet najboljih globalnih brendova četvrtu godinu zaredom

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Zabranjena Toyota reklama zbog „promovisanja ponašanja koje je štetno po okolinu“

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Radnicima prilikom odabira posla najvažnija visina plate

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Poznati finalisti za prestižnu „SAM Godišnju nagradu 2023“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.