Brendovi

Samsung ekrani sa revolucionarnom modularnom mikro LED tehnologijom

Brendovi

LAS VEGAS – Osim novih mikro LED dimenzija, oblika i konfiguracije koje pomeraju granice tradicionalnih TV ekrana, kompanija je najavila da će od ovog proleća ponuditi podršku za servise iTunes Movies, TV Shows i Apple Air Play 2 na Samsung pametnim modelima TV uređaja za 2019. godinu

 

Samsung Electronics predstavio je inovativne ekrane sa Micro LED tehnologijom tokom godišnje manifestacije „First Look“ na sajmu CES u Las Vegasu. Nova Micro LED tehnologija obuhvata: novi ekran od 75 inča, „The Wall“ od 219 inča kao i druge revolucionarne dimenzije, oblike i konfiguracije za modularne Micro LED ekrane sledeće generacije. Takođe, kompanija je najavila da će od ovog proleća ponuditi podršku za servise iTunes Movies, TV Shows i Apple Air Play 2 na Samsung pametnim modelima TV uređaja za 2019. godinu.

null

Već decenijama predvodimo industriju na putu ka inovacijama ekrana sledeće generacije”, izjavio je Jongi Han, predsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung Electronics. “Naša Micro LED tehnologija se nalazi na čelu sledeće revolucije u oblasti prikazivanja vizuelnih sadržaja sa inteligentnim ekranima koje je moguće prilagođavati potrebama, a koji se ističu odličnim učinkom u svim kategorijama performansi. Samsungova Micro LED tehnologija ne poznaje nikakve granice, samo beskrajne mogućnosti.”

null

Micro LED sa ekranom od 75 i „The Wall“ od 219 inča

Sa najnaprednijom tehnologijom i modularnim mogućnostima, Samsung Micro LED ekrani pružaju odličan kvalitet slike, raznovrsnost primene i dizajn. Ovi transformativni TV ekrani su izrađeni od pojedinačnih Micro LED, a sadrže milione neorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova koji emituju sopstvenu svetlost kako bi na ekranu proizveli intenzivne boje. Na ovaj način kvalitet slike je neuporediv u odnosu na bilo koju tehnologiju prikaza trenutno dostupnu na tržištu.

null

Na prošlogodišnjem CES-u, Samsung je predstavio Micro LED, otkrivajući The Wall, nagrađivani Micro LED ekran od 146 inča. Zahvaljujući tehničkom napretku u procesu poluprovodničke ambalaže koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, Samsung je razvio 4K Micro LED prikaz u manjem formatu od 75 inča, prilagođenom za kućnu upotrebu.

Zahvaljujući modularnoj prirodi Micro LED elemenata, ova tehnologija nudi fleksibilnost kada je reč o dimenzijama ekrana. To mogućava korisnicima da je prilagode tako da može da se uklopi u bilo koji prostor. Dodavanjem Micro LED modula, korisnici mogu da prošire svoj ekran do dimenzija koje žele. Modularna funkcionalnost Micro LED tehnologije omogućava korisnicima da u budućnosti kreiraju ultimativne ekrane, čak i sa neregularnim dimenzijama ekrana 9×3, 1×7 ili 5×1, koji odgovaraju njihovim potrebama.

null

Samsung Micro LED tehnologija takođe optimizuje sadržaj bez obzira na dimenzije i oblik ekrana. Čak i kada se dodaje više modula, ovi ekrani mogu da skaliraju sliku tako da se poveća rezolucija, uz održavanje konstantne gustine piksela. Uz to, Micro LED može da podržava sav sadržaj, od standardnog 16:9 formata, formata 21:9 prilagođenim za široke ekrane, do nekonvencionalnih razmera 32:9 ili čak 1:1, bez kompromisa u kvalitetu slike.

Konačno, kako Micro LED ekrani nemaju okvire, nema granica između modula – čak i kad dodate još. Rezultat je efekat beskonačne ravni sa neometanom površinom koja omogućava ekranu da se elegantno uklopi u bilo koje životno okruženje. Mogućnosti privlačnog dizajna poboljšane su novom funkcijom Ambient Mode.

null

Podrška za iTunes Movies, TV Shows i AirPlay 2 na Samsung Smart TV uređajima

Takođe, od ovog proleća na Samsung pametnim modelima TV uređaja za 2019. godinu biće dostuna podrška za servise iTunes Movies, TV Shows i Apple Air Play 2. Podrška za Samsung Smart TV 2018 će biti dostupna putem ažuriranja firmware-a. Nove aplikacije iTune Movies i TV Shows biće prvi put u industriji dostupne na Samsung pametnim televizorima u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 će biti dostupna u 190 zemalja širom sveta.

Sa aplikacijama iTune Movies i TV Shows na Samsung pametnim TV uređajima, korisnici mogu da pristupe svojoj postojećoj iTunes biblioteci i da pretražuju iTunes prodavnicu kako bi kupili ili iznajmili neki od stotina hiljada filmova ili epizoda TV serija – uključujući i najveću selekciju 4K HDR filmova. iTune Movies i TV Shows će raditi sa Samsung servisima za pametne televizore, kao što su Universal Guide, novi Bixby i Search, kako bi se kreiralo dosledno iskustvo upotrebe na celoj Samsung platformi.

Ponosimo se što sarađujemo sa liderima iz samog vrha ove industrije kako bismo omogućili najširi mogući spektar servisa za pristup sadržajima na našoj platformi za pametni TV,” izjavio je Von-Đin Li, izvršni potpredsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung Electronics. „Donošenje još veće količine sadržaja, vrednosti i funkcionalnosti otvorene platforme vlasnicima Samsungovih TV uređaja i klijentima Apple servisa iTunes i AirPlay je idealno za sve”.

null

Uz podršku za AirPlay 2, Samsungovi korisnici će moći da reprodukuju video snimke, fotografije, muziku, podkastove sa Apple uređaja, direktno na Samsung Smart TV uređajima, uključujući QLED 4K i 8K TV uređaje, The Frame i Serif TV uređaje, kao i druge Samsungove UHD i HD modele.

Radujemo se što ćemo doneti iTunes i AirPlay 2 iskustvo još većem broju korisnika širom sveta preko Samsung pametnih TV uređaja, tako da će korisnici iPhone, iPad i Mac uređaja sada imati još jedan način da uživaju u svojim omiljenim sadržajima na najvećem ekranu u svom domu”, izjavio je Edi Kju, viši potpredsednik Divizije za internet softver i servise u kompaniji Apple.

Kao globalni lider u oblasti televizije tokom 13 godina, Samsung pametni TV uređaji su postali jedna od najvećih zabavnih platformi dostupnih na tržištu.

###

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd
Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih kućnih uređaja, mrežnih sistema, kao i rešenja u oblasti memorije, LSI sistema i LED uređaja. Za najnovije vesti, molimo vas da posetite portal „Samsung Newsroom“, na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Glovo pokreće Fond za uticaj, inicijativu za podršku ekološkim i socijalnim projektima

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Nelt Grupa nastavlja ubrzanje i razvoj do 2025. godine

Advertiser Serbia30. марта 2023.

IKEA i Little Sun predstavljaju SAMMANLÄNKAD kolekciju inspirisanu sunčevom svetlošću

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Prva donacija u 2023. godini realizovana u Srednjoj školi „Sveti Ahilije“ u Arilju

Advertiser Serbia29. марта 2023.

Kroz program „Znanjem do posla“ do željene karijere i bolje budućnosti predstavljene usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS)

Advertiser Serbia29. марта 2023.

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.