Mediji

Samsung i Amazon Prime Video prvi pokrenuli sadržaj HDR10+

Prime Video je prva streaming usluga koja će koristiti HDR10+ sada dostupan u celoj liniji Samsung 2017 UHD TV

Kompanija Samsung Electronics i Amazon Prime Video najavili su da je čitava Prime Video HDR videoteka sada dostupna u HDR10+ standardu. Reč je o novom otvorenom standardu koji koristi dinamičke metapodatke kako bi doprineo poboljšanom kontrastu i bojama na proširenom asortimanu televizora. Katalog Prime Video HDR10+ obuhvata stotine sati sadržaja kao što su Prime Originals The Grand Tour, The Marvelous Mrs.Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick i The Man in the High Castlekao i na stotine naslova s licencom. Prime Video je prvi provajder streaming usluga koji korisnicima nudi HDR10+ sadržaj. HDR10+ dostupan je na svim televizorima iz Samsung 2017 UHD TV linije, uključujući premium QLED TV modele.

Veoma smo zadovoljni što korisnicima možemo ponuditi HDR10+ sadržaj“, rekao je Sang Yoon Kim, potpredsednik Odeljenja za razvoj Smart TV poslovanja u kompaniji Samsung Electronics Amerika. „Ovo pokretanje je prva prilika da korisnici i industrija iskuse tehnologiju HDR10 + putem streaming usluge“.

Tehnologija HDR10+ na Prime Video servisu uključuje dinamičke metapodatke koji omogućavaju da TV uređaji s visokim dinamičkim rasponom (HDR) prilagode nivo osvetljenja scenu po scenu ili frejm po frejm. Primenom individualnog mapiranja tonova za svaku sekvencu, HDR10+ pruža neverovatno iskustvo gledanja na Samsung ekranima nove generacije. Kvalitet slike donosi poboljšano vizualno iskustvo sa detaljnijim izrazima, svetlijim površinama senki i preciznijim prikazima u boji koji ostaju verni originalnoj nameri stvaraoca. Koristeći precizne „Bezier“ vodiče za mapiranje tonova, Amazon je u mogućnosti da pruži optimalno iskustvo gledanja na različitim TV modelima.

Posvećeni smo tome da ponudimo članovima Prime Video-a najbolji mogući doživljaj gledanja, a veoma smo uzbuđeni zbog naših članova širom sveta koji će biti u prilici da doživenaš sadržaj u HDR10+“, rekao je Greg Hart, potpredsednik Prime Video. „Iskustvo gledanja HDR10+ u kombinaciji s nagrađivanim sadržajem Prime Video-a uspostavlja novu eru zabave za korisnike na tim uređajima“.

Pokretanjem HDR10+ na Prime Video-u zajedno sa HDR10+ logotipom i sertifikovanim partnerstvom koje su ove godine formirali Samsung, 20th Century Fox i Panasonic pokazuje se usvajanje i rast HDR10+, kao i sve veća posvećenost pružanju vrhunskog HDR iskustva.

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd
Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih kućnih uređaja, mrežnih sistema, kao i rešenja u oblasti memorije, LSI sistema i LED uređaja. Za najnovije vesti, molimo vas da posetite portal „Samsung Newsroom“, na adresi news.samsung.com.

O kompaniji Prime Video
Amazon Video je vrhunska zabavna usluga na zahtev, koja korisnicima nudi najveći izbor u tome šta da gledaju i kako to da gledaju. Prime Video nudi hiljade filmova i TV emisija, uključujući i popularne licencirane sadržaje, priznate od strane kritičara i nagrađivane Prime Originals i Amazon originalne filmove iz Amazon studija poput serije The Tick, najgledanije Prime Video serije na svetu The Grand Tour sa Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May, te nagrađivane serije poput The Man in the High Castle. Mozart in the Jungle i druge dostupne za neograničeni streaming u okviru članstva u Amazonu Prime. Prime Video je sada dostupan korisnicima u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta na www.primevideo.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Medijski trendovi u 2020. godini

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Olja Bećković tužila Pink, Mitrovića i autore emisije „Hit tvit“ zbog autorskih prava

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Savet za štampu: U drugoj polovini 2019 oko 5.000 slučajeva kršenja kodeksa

Advertiser Serbia19. februara 2020.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 10. do 16. februara 2020.godine

Advertiser Serbia18. februara 2020.

Google pregovara sa medijima kako bi dobio licence za informacije

Advertiser Serbia18. februara 2020.

Italija izgubila četvrtinu prodavaca novina

Advertiser Serbia17. februara 2020.

Magazin Vogue najprodavaniji u istoriji: Kako je Megan Markl doprinela tome

Advertiser Serbia16. februara 2020.

Svetski dan radija – kako se najstariji elektronski medij snalazi u eri interneta

Advertiser Serbia13. februara 2020.

Sedam godina od smrti Miće Orlovića

Advertiser Serbia13. februara 2020.

Gledanost dodele Oskara najniža u istoriji

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Ograničeno reemitovanje četiri emisije TV Happy i Pinka u Crnoj Gori

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Tom i Džeri slave 80. rođendan

Advertiser Serbia10. februara 2020.

26. rođendan novinske agencije FoNet

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Disney+ za tri meseca više od 28 miliona korisnika

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Preminuo novinar Dragoljub Žarković

Advertiser Serbia5. februara 2020.