Brendovi

Revolucionarno iskustvo za sva čula koje nude Samsung i umetnik Majkl Marfi otkriva novu perspektivu vizuelne zabave zahvaljujući neverovatno tankom Neo QLED televizoru

Brendovi

Samsung i Marfijeva instalacija u londonskoj galeriji Sači potvrđuju moć Neo QLED tehnologije sa panoramskim nastupom dueta Gorgon City u produkciji kompanije Cercle

 

Kompanija Samsung bila je domaćin umetničkog doživljaja za sva čula u londonskoj galeriji Sači sa perceptualnim umetnikom Majklom Marfijem. Oni su zajedno prikazali impresivnu spiralnu instalaciju koja se sastoji od jedanaest najsavremenijih Samsungovih super Neo QLED TV Infinity ekrana, putem koje je publika prisustvovala ekskluzivnom nastupu dueta Gorgon City koji izvodi elektronsku muziku na predivnom vidikovcu Skywalk Biokovo na jadranskoj obali u Hrvatskoj. Producent ovog događaja Cercle je bio zadužen za snimanje ovog nesvakidašnjeg nastupa koji je uključio i premijeru pesme „Skywalk” ovog dueta, nazvane po čuvenoj lokaciji, a koji je publika mogla da prati preko super Neo QLED ekrana instalacije uz neverovatno realan kvalitet slike.

Ovo sveobuhvatno iskustvo predstavlja nastavak posvećenosti Samsunga stalnom kombinovanju umetnosti i tehnologije, uz vizionarski pristup Majkla Marfija. Na Marfijevoj spiralnoj instalaciji, visokoj oko 3,5 metra i postavljenoj u zamračenoj prostoriji, publika je putem ekrana prisustvovala ekskluzivnom nastupu dueta Gorgon City, dok su pokretna kamera i kinematografija ekipe Cerclea dočarale bogate pejzaže stenovitog Parka prirode Biokovo na južnoj obali Hrvatske – i to sve preko najsavremenijih Neo QLED 8K Infinity ekrana koji su prikazali i najsitnije detalje. Dok je počinjao nastup dueta Gorgon City na neverovatnom i arhitektonski složenom šetalištu od stakla, otkrivena je Marfijeva perceptualna instalacija sa jedanaest ekrana bez okvira i refleksije koji su bili usklađeni i poređani u obliku spirale radi posebnog vizuelnog efekta po kom je ovaj umetnik poznat.

Veoma sam ponosan na ovu instalaciju. Ovo je prvi put da sam radio sa pokretnim slikama, tako da je bio pravi izazov da ih spojim ne na jednom, nego na jedanaest ekrana, i osećaj je stvarno sjajan. Naravno, posao su mi olakšali neverovatna produkcija Cercle i impresivan kvalitet slike Neo QLED ekrana, da ne pominjem činjenicu da su to najtanji Samsungovi ekrani do sada, ali sam presrećan što mi je ova instalacija pomogla da svoju umetnost podignem na viši nivo. Zato mi je tako drago što smo Samsung i ja zajedno radili na ovom projektu – jer navodimo gledaoce da vide svet u novom svetlu. Ja to radim uz pomoć savršenih perceptualnih trikova, a Samsung uz pomoć svojih savršenih ekrana”, izjavio je Majkl Marfi.

Dok su se na ekranima bez okvira prelamale živopisne nijanse plave, narandžaste i zelene boje hrvatske obale uz neverovatno realan kvalitet slike, publika je ne samo preneta na scenu na jadranskoj obali, već je i, zahvaljujući Marfijevoj transformativnoj instalaciji, ušla u jedan potpuno drugačiji svet.

Samsung se stalno trudi da pomera granice, a nema veće granice koju treba preći od dostizanja nove i sveže perspektive”, izjavio je Nejtan Šefild, rukovodilac TV i AV sektora kompanije Samsung. „Zato smo želeli da sarađujemo sa Majklom, jer njegov rad uvek prevazilazi granice između umetnosti i percepcije. Cercle radi to isto sa muzikom, filmom i kulturom. Cilj je da svojim korisnicima pokažemo kako svet može da bude ekspresivan, inspirativan i živopisan. Sa Majklom, produkcijom Cercle i neprikosnovenom vizuelnom snagom super Neo QLED ekrana smo napravili veliki korak ka svom cilju”.

Ovo je prosto neverovatno”, rekao je osnivač kompanije Derek Barbola. „Snimali smo razne predivne scene širom sveta i znali smo da Skywalk video sa duetom Gorgon City neće biti izuzetak. Međutim, nijedan nastup koji smo snimali nije izgledao tako verno na ekranu. A u kombinaciji sa perceptualnom umetnošću Majkla Marfija, sve to se podiže na jedan viši nivo. To pokazuje da, kada iskombinujete muziku, film, umetnost i najbolji televizor na svetu, možete da napravite nešto zaista posebno.”

Velika je čast sarađivati sa Samsung i Cercle timom. Bilo je neverovatno iskustvo snimati na čuvenoj lokaciji koja, po našem mišljenju, savršeno odgovara ovoj pesmi. Oduševio nas je način na koji rade i nadamo se da će se ovaj video dopasti svima jednako koliko i nama”, izjavio je Met Robson-Skot iz dueta Gorgon City.

Samsung nov Neo QLED televizor pruža sveobuhvatno iskustvo i neverovatan doživljaj gledanja uz veran kvalitet slike, bogatstvo boja i tehnologiju bez refleksije u udobnosti sopstvenog doma. Uz super moćnu vizuelnu tehnologiju, dostupnu samo na Neo QLED 8K televizoru, zaista možete da iskusite nove perspektive… Više o modelima saznajte na www.samsung.com/rs/tvs/qled-tv/highlights
Snimak ovog ekskluzivnog nastupa možete pogledati i Iskusiti nove prespektive iz prve ruke na www.samsung.com/rs/explore/experiences/new-perspectives-neo-qled


O kompaniji Samsung
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.

O Majklu Marfiju
Majkl Marfi je američki umetnik i inovator poznat po svojoj perceptualnoj umetnosti. Najpoznatiji je po svom jedinstvenom revolucionarnom stilu stvaranja dela u oblasti perceptualne umetnosti. Njegova tehnika, koja se prvenstveno zasniva na percepciji posmatrača, najbolje se može opisati kao „iluzije slika prenete u trodimenzionalni prostor”. Među njegovim najpoznatijim radovima su Zemlja pušaka, Imigrant i portreti Baraka Obame.

O kompaniji Cercle
Cercle stvara jedinstvene doživljaje organizovanjem, snimanjem i emitovanjem koncerata na pažljivo odabranim lokacijama širom sveta. Njegov prvenstveni cilj je da prikazuje kulturno nasleđe i znamenitosti kroz prizmu elektronske muzike i video materijala.

O duetu Gorgon City
Duet koji se bavi elektronskom muzikom i koga čine Kaj Gibon i Met Robson-Skot. Zahvaljujući jedistvenom zvuku su ostvarili veliki međunarodni uspeh u protekih 5 goodina, sa preko 700 miliona kombinovanih strimova do danas i nastupima pred ogromnim brojem vernih obožavalaca širom sveta.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Dvanaest srpskih kompanija na SEE TOP 100 rang listi

Advertiser Serbia18. oktobra 2021.

Iskoristite posebne pogodnosti – kompletirajte svoj dom vrhunskim inovacijama i učinite ga lepšim nego ikada pre!

Advertiser Serbia17. oktobra 2021.

Počinju nominacije za jubilarnu godišnju nagradu Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia15. oktobra 2021.

CEFTA i Privredna Komora Srbije predstavile Dodatni protokol 6 o trgovini uslugama

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Obeležavanje Svetskog dana hrane u znaku podrške onima kojima je hrana najpotrebnija

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Produžen rok za prijave za „Kampanje sa svrhom“

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Online prodavnica je potencijal za brži razvoj malih i srednjih preduzeća

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Coca-Cola HBC: Do 2040. godine nula emisije CO2

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

Samsung virtuelni događaj „Life Unstoppable: the house of surprises” – sveobuhvatno iskustvo kroz koji se upoznaje moć ekosistema povezanih uređaja

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

Prodavnice u Kaliforniji uvode rodno neutralne police za igračke

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

Priznanje za izuzetno zalaganje u zaštiti dobrobiti životinja uručeno kompaniji Mars

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

Postignut globalni dogovor o oporezivanju velikih kompanija

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

Samsung Galaxy A52s 5G predstavlja zaokruženu A priču

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Podrška Eurobanke preduzetnicima i mikro preduzećima

Advertiser Serbia7. oktobra 2021.

Počeo osmi ciklus programa „AMCHAMPS – MLADI LIDERI PROMENA“

Advertiser Serbia5. oktobra 2021.