Brendovi

Razigrani Grm od recikliranog stakla u Botaničkoj bašti PMF-a u Zagrebu ističe cirkularnu ekonomiju tokom 12. dana društvene odgovornosti „Responsib’All Day“ Grupe Pernod Ricard

Brendovi

Izradom skulpture „Razigrani grm“ renomiranog hrvatskog umetnika Antona Vrlića, zaposleni kompanije Pernod Ricard Croatia u zagrebačkoj Botaničkoj bašti PMF-a, obeležili su još jedan Dan društvene odgovornosti –  Responsib’All Day posvećen cirkularnoj ekonomiji.

 

Skulptura postavljena u Botaničkoj bašti u Zagrebu izrađena je od iskorišćenih i recikliranih staklenih boca koje su prikupili zaposleni kompanije Pernod Ricard Croatia, a projekat je deo globalne inicijative Grupe Pernod Ricard, koja ove godine po 12. put obeležava Responsib’All Day; odnosno dan tokom kojeg više od 20.000 zaposlenih širom sveta prestaje s radom i daje svoj aktivan doprinos poslovnoj strategiji Održivosti i odgovornosti Grupe pod nazivom, Good Times from a Good Place.

Ove su se godine zaposleni Grupe  Pernod Ricard usredsredili na podsticanje cirkularnosti u vlastitom lancu vrednosti Grupe i lokalnim zajednicama, kroz veliki izbor aktivnosti prilagođenih svakom lokalnom kontekstu, s očuvanjem prirodnih resursa i smanjenjem otpada kao ključnim strateškim fokusima Grupe.

Kroz edukativno predavanje profesora Antona Vrlića, zaposleni kompanije Pernod Ricard Croatia imali su priliku da nauče o staklu, kao materijalu koji se u potpunosti može reciklirati i ponov koristiti, što je profesora Vrlića i podstaklo na odabir ovog medija za svoje stvaranje, a saradnja se prirodno nastavila s obzirom na to da je staklo glavni materijal u proizvodnji ambalaže Grupe Pernod Ricard.

Budući da poslovna strategija Održivosti i odgovornosti Grupe Pernod Ricard obuhvata i oblast delovanja Negovanje zemljišta, rukovodilac projekata Održivosti i odgovornosti Maja Višnić, ovaj poseban dan za zaposlene odlučila je da organizuje u Botaničkoj bašti PMF-a u Zagrebu, kako bi zaposlene još jednom podsetila i na važnost očuvanja i brige za okolinu.

Ova suradnja važna je za podizanje svijesti o kružnoj ekonomiji. Udružujući snage, možemo educirati sebe o održivim praksama i važnosti ponovne upotrebe resursa. Budući da svi sastojci koje koristimo u proizvodnji  dolaze iz prirode, ne samo da je društveno odgovorna, već je i ključna naša briga za okoliš, što je i razlog zašto su očuvanje prirodnih resursa i smanjenje otpada ključna strateška usmjerenja Grupe. Kroz zajedničko znanje i inovativna rješenja, želimo smanjiti otpad i poboljšati ekološku odgovornost“, izjavila je Maja Višnić rukovodilac projekata Društvene odgovornosti kompanije Pernod Ricard Croatia.

Prepoznavši važnost očuvanja prirodnih resursa, kompanija Pernod Ricard Croatia d.o.o. podržala je rad Botaničke bašte PMF-a, prigodnom donacijom, a za uzvrat je na pet godina usvojila odabranu biljku i klupu.

Nakon edukativne šetnje Botaničkom baštom i predavanja profesora Vrlića, zaposleni kompanije Pernod Ricard Croatia započeli su sa dovršavanjem skulpture Razigrani grm.

„Svaki dan svjedočim predanosti, kreativnosti i želji za izazovima naših timova dok osmišljavaju i primjenjuju nove načine za proizvodnju, pakiranje i transport proizvoda. Dan Društvene odgovornosti Responsib’All Day posvećen je smanjenju resursa koje koristimo i otpada koji stvaramo u svakom koraku našeg lanca vrijednosti. Važno je vidjeti kako se naši zaposlenici ponovno uključuju zajedno s dobrotvornim i cirkularnim organizacijama kako bismo promicali ekološki način razmišljanja ne samo u našem lancu vrijednosti, nego i u lokalnim zajednicama.“ Izjavila je Ana Pavlinec, direktorica kompanije Pernod Ricard Croatia.

Otkrijte sve aktivnosti Pernod Ricarda širom sveta na interaktivnoj karti: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1fxVtTRQlYI1lRHNXIrLCznfaXB4KGuI&ll=49.6514602686331%2C19.96156792817436&z=4
 

Foto: Antonia Mamić

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Samsung poziva fanove širom sveta u Galaxy Experience prostore da dožive sledeće poglavlje Galaxy AI

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Mala i srednja preduzeća koja koriste Microsoft Excel meta su sajber infekcija

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Ljubimci na poslu: Kompanija Mars obeležava Svetski dan pasa na poslu

Advertiser Serbia3. јул 2024.

Biljana Vuksanović i Miloš Bojović, Telekom Srbija: Mentorstvo kao inspiracija

Advertiser Serbia2. јул 2024.