Festivali

Produžen rok za prijave za MIXX AWARDS – nagrade za najbolje digitalne kampanje i projekte

Rok za prijavu radova za nagrade IAB MIXX AWARDS, koje će biti dodeljene u okviru konferencije DIGITAL DAY, pomeren je na 9. maj do ponoći.

 

MIXX Awards se dodeljuje u organizaciji IAB Serbia, kao jedina globalno priznata nagrada za najbolja ostvarenja u digitalnoj industriji. Ove godine biće dodeljena u 12 kategorija, a prestižno priznanje IAB MIXX Grand Prix će dobiti pobednik svih kategorija. Ove godine je žiri najbrojniji, od kako se ova nagrada dodeljuje, a čine ga 18 stručnjaka iz digitalne industrije.

Konferencija Digital Day 2022 – The end of the world as we know it!

Svedoci smo tektonskih promena koje su nam se desile u prethodnom periodu. Covid je trajno promenio digitalno tržište i ekonomiju i konačno nam je svima jasno da se više nećemo vratiti u svet koji smo poznavali i u kom smo funkcionisali do pre dve godine. Tržište Srbije nije moglo da izbegne globalni trend promena, rast e-commerce i svakodnevno funkcionisanje “na daljinu” koji su obeležili period za nama. Ono što nas očekuje su promene koje će nas dodatno približiti svetskim trendovima i razvijenim tržištima.

Nakon slabljenja korone, u proteklih par meseci, doživeli smo i sukob u Ukrajini, koji nam je doneo apsurdnu situaciju – da smo u digitalnoj eri, eri mobilnih telefona, kamera, društvenih mreža i real-time sadržaja došli do toga da niko praktično ne zna realnu situaciju, da je sve što vidimo u medijima sumnjivo ili “fake” i da je propagandni rat koji se vodi on-line skoro jednakog intenziteta kao i realni sukob. Dodatno, kao rezultat sukoba se dešava migracija IT kompanija i njihovih zaposlenih sa prostora bivše SSSR u naš region i tek treba da vidimo kako će to dugoročno uticati na naše tržište.
U međuvremenu, priče o metaverse se zahuktavaju, NFT je najaktuelnija ključna reč u industriji, kriptovalute su odavno mainstream, konzumacija medijskog sadržaja doživljava promene, a ukidanje podrške za „3rd party cookies“ je iza ugla.

Neki od svetski priznatih eksperata koji će o ovim temama govoriti na Digital Day konferenciji su:

Dimitris Dimitriadis, Chief Innovation Officer iz The Future Cats. Dimitris će za sebe reći da je „futurista“, posvećen je „istraživanju“ budućnosti i uočavanju trendova i tehnologija koje oblikuju naš svet. Njegova misija, da svetu pruži bolje razumevanje kako će društvo, međuljudske interakcije i posao izgledati u godinama koje dolaze. Nastupao je na brojnim TED konferencijama, Social Media Week-u, DCN Infuencers Hub-u, a odgovoriće na brojna pitanja kao što su: kako se eksponencijalne tehnologije, kao što su AI, blockchain i VR/AR, spajaju i oblikuju naš svet? Kako će izgledati odnos čovek-mašina? Kako će obrazovanje, mediji, medicina i sve druge industrije biti narušene?

Rodrigo Alier, Global Executive Director Partners & Brands iz kompanije Glovo. Prelazak sa funkcija investicionog bankara u Londonu i korporativnog stratega u Unileveru u Holandiji i dolazak na vodeću poziciju u kompaniji Glovo za EEMEA pružio je Rodrigu priliku da radi sa vrlo raznolikim i talentovanim lokalnim timovima i prevazilazi različite izazove sa kojima se svakodnevno suočavao pronalazeći rešanja za dalji razvoj i napredak. Covid je, naravno, uticao da se svakodnevna kako privatna, tako i poslovna rutina promeni. Radikalne promene pomogle su Rodrigu da pronađe način kako ostati pozitivan i fokusiran, kako iskoristiti rutinu kao pokretač, kako da se oslobodi FOMO osećaja, kako usmeriti energiju na prave stvari i doneti prave odluke uprkos promenama iz okruženja.

Arnas Klasauskas, Co-Founder & CMO u KISS Agency. Arnas je radio sa preko 100 brendova na njihovim Facebook i Google oglasima u poslednje 4 godine. Sarađivao je sa brojnim kompanijama od malih start-up projekata i brendova podržanih rizičnim kapitalom do brzo razvijajućih startupova. U poslednjih 6 godina, potrošio je preko 10 miliona dolara na reklamne troškove i ostvario više od 50+ miliona dolara u prodaji. Govoriće o svom iskustvu rada na različitim projektima u doba Covid krize.

O svemu navedenom i mnogo više od toga, će biti reči 9. Juna u Dorćol Platzu, na konferenciji Digital Day 2022 u organizaciji IAB Srbija. Pročitajte uskoro više na www.digitalday.rs.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 2. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Mr.Goodvertising u žiriju „Kampanje Sa Svrhom 2024″

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Novi BalCannes Report: Objavljen kreativni pregled regije s najboljim oglašivačima i agencijama

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Sean Poropat, kreativni direktor i suosnivač Studija Sonda, pozvan je u žiri ovogodišnjeg Cannes Lions festivala

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Sean Poropat i Ivan Golubić predstavljaju hrvatsku kreativnost u žiriju Cannes Lionsa

Advertiser Serbia3. мај 2024.