Brendovi

Predstavljene usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS)

Brendovi

NIŠ – U okviru projekta „Znanjem do posla“, osnovnim i srednjim školama iz Nišavskog, Topličkog i Zaječarskog okruga, predstavljene su usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS), sa ciljem unapređenja veština upravljanja karijerom i uslova za zapošljavanje mladih.

 

Usluge KViS-a su namenjene mladima od 15 do 30 godina kao i starijima od 30 ukoliko pripadaju teško zapošljivim kategorijama, kako bi se pripremili za tržište rada i odgovorno upravljali svojom karijerom.

Projekat „Znanjem do posla“ osmišljen je tako da kreira što bolje preduslove za brže zapošljavanje mladih kroz razvoj sistema karijernog vođenja i savetovanja kao i kroz obuke na radnom mestu kod poznatog poslodavca. U trinaest regiona u Srbiji, lokalni partneri na projektu pružaju usluge KViS mladima i nezaposlenima kroz primenu inovativnih alata po uzoru na švajcarsku praksu od strane obučenih karijernih praktičara. Usluge se pružaju u sedam osnovanih Job info centara u Nišu, Pirotu, Knjaževcu, Kruševcu, Požegi, Šapcu i Kragujevcu, kao i osnovnim i srednjim školama u regionima pokrivenim projektom. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kao i Ministarstva prosvete, Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, kao i Agencije za kvalifikacije, Privredne komore i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Zahvaljujući švajcarsko-srpskoj saradnji na projektu „Znanjem do posla“, unapređujemo uslove za brže zapošljavanje mladih i usklađivanje ponude i potražnje. Verujemo u potencijal generacija koje dolaze i zato nastojimo da budemo snažna spona između sveta obrazovanja i sveta rada, a karijerno vođenje i savetovanje vidimo kao snažnu kariku koja povezuje sisteme i sektore. Naše usluge pružamo po meri polaznika, kako kroz individualni pristup, tako i kroz rad u grupama. Sagledavamo interesovanja mladih, pružamo im relevantne podatke sa tržišta rada, osnažujemo njihove kompetencije, povezujemo sa kompanijama, omogućavamo učenje kroz rad. To je ujedno i naš doprinos privrednom ambijentu lokalne zajednice jer omogućavamo poslodavcima da budućnost svog biznisa grade sa obučenim i kvalitetnim mladim kadrom“, istakla je Jelena Stefanović, lider komponente za karijerno vođenje i savetovanje.

Predstavljanje usluga KViS-a pratila je i panel diskusija na kojoj su svoja iskustva učešća u projektu podelili karijerni praktičari iz Job info centara iz Niša, Pirota i Knjaževca, kao i predstavnici škola iz Knjaževca i Sokobanje. Učesnici panela složili su se da su napredni alati za afirmaciju karijernog napredovanja mladih značajna podrška u prevazilaženju nezaposlenosti mladih, naročito u manjim sredinama, ali i snažan generator budućeg razvoja.

Od 2016. godine projekat „Znanjem do posla“ pomaže kompanijama da pronađu kvalifikovane zaposlene, a mladima željeni posao. U njegovu realizaciju uloženo je 29 miliona evra, a u proteklih osam godina, gotovo 21 000 mladih ljudi je osnaženo kroz usluge karijernog vođenja i savetovanja. Preko 1600 polaznika programa završilo je obuku na radnom mestu, a čak 77% polaznika obuka se zaposlilo. U obukama su učestvovale i 132 kompanije, kao i brojni partneri iz javnog i civilnog sektora.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung Galaxy S24 Ultra upotpunjuje početak emitovanja i iskustvo gledanja Olimpijskih igara u Parizu 2024

Advertiser Serbia18. јун 2024.

IKEA lansira iskustvo virtuelnog dizajna za korisnike u Srbiji

Advertiser Serbia18. јун 2024.

Akademija održivosti: Besplatna edukacija za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Nespresso najavljuje nezaboravno mediteransko leto

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Adidas istražuje slučaj korupcije u Kini, procenjenu na stotine miliona evra

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Linija Samsung TV uređaja i saundbar zvučnika na bazi AI za 2024. godinu oduševljava recenzente

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Rusija: Unilever „rusifikuje“ imena brendova

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Johnson & Johnson će platiti 700 miliona dolara zbog obmane potrošača

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Fudbaleri Luka Modrić i Bukayo Saka sklopili partnerstvo sa brendom Snickers u najnovijoj kampanji

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Lažne AI alatke kradu vaše lozinke

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Proglašeni najbolji mali preduzetnici: Milion dinara za Junake mikro biznisa 2024

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Prvi Galaxy Watch FE omogućava pristup naprednom praćenju zdravlja za još više korisnika

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Osećajte se kao najbolji strelac tokom letnjih sportskih takmičenja uz Samsung 8K televizore

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Hibridni AI u službi čoveka otvara nove mogućnosti

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Ferero lansira vegansku Nutelu

Advertiser Serbia10. јун 2024.