Marketing

Poznate kampanje koje imaju šansu da osvoje SoMo Borac: Odabrani projekti užeg izbora

Marketing

ZAGREB – Za manje od nedelju dana biće održana dodela najvažnije regionalne nagrade za digitalne radove u zagrebačkoj Tvornici Kulture 17. novembra.

 

SoMo Borac powered by Httpool po prvi put biće održan u formatu celodnevne konferencije koja će ugostiti najveće digital i medijske stručnjake iz regije i Evrope. Ove godine, za prestižnu SoMo Borac nagradu pristiglo je više od 230 prijava u dve kategorije – SoMo Advertising i SoMo Media, a žiri je odabrao projekte koji ulaze u uži izbor za SoMo Media i SoMo Advertising kategorije.

Proces žiriranja sastoji se od dva kruga – u prvom krugu žiri je odabrao radove iz svake kategorije koji ulaze u uži izbor, a sledi drugi krug koji uključuje odabir tri dobitnika po kategoriji koji će biti nagrađeni i objavljeni na dodeli u Zagrebu.

Obzirom na rekordan broj prijava koji je ove godine prešao brojku od 230 prijavljenih radova, žiri je odradio jako zahtevan posao u prvom krugu odabira projekata. Maja Grbović, predsednica SoMo Advertising žirija i rukovodilac službe za medije u Mercator-S, istakla je kako je odabir ‘najboljih od najboljih’ zaista bio izazov s obzirom na broj radova, ali i izuzetno zanimljiv jer se kroz toliko radova shvati da je kreativnost i inovacija prisutna u regionalnom digitalnom svetu te nastavlja: Bilo je inspirišuće videti kako kreativni umovi iz regije prepoznaju potencijal digitalnih medija i koriste ih na načine koji nas iznenađuju i oduševljavaju. Želim da istaknem da je SoMo Borac dokaz da regionalna tržišta i naše ideje ne zaostaju za svetskim standardima. Ovaj izazovni put odabira radova nije bio samo moj, već je rezultat predanog rada celog žirija. Naša selekcija radova u užem izboru odražava pažljivu analizu i duboki trud uložen u ovaj proces. S nestrpljenjem iščekujem da vidim koji će radovi na kraju osvojiti priznanja na ovogodišnjem SoMo Borcu.”.

Osim novog izdanja konferencije, ovogodišnja dodela nagrada sadrži i nove SoMo Advertising kategorije – Best Digital OOH i TikTok, a SoMo Media, nagrada koja je po prvi prvi put uvedena 2022. godine, zabeležila je rast prijava preko 25%. Miran Pavić, predsednik SoMo Media žirija i CEO Telegrama, dao je osvrt na iskustvo odabira projekata koji ulaze u uži krug takmičenja:U svakodnevnom poslu dobar deo dana provodim u tablicama, a analiza finansijskih i operativnih izveštaje naprosto me smiruje. Ali stvarno zadovoljstvo u ovom poslu pružaju super tekstovi i specijali, kampanje i proizvodi, novi projekti. Zato mi je posebno drago što ove godine imam priliku da budem predsednik žirija medijskog dela nagrada SoMo Borac, koje će biti dodeljene na konferenciji organizovanoj u partnerstvu s Hrvatskom udrugom digitalnih izdavača (HUDI). Zaista je fascinantna količina sjajnih radova koje smo imali prilike da pregledamo i ocenjujemo u prvom krugu, posebno s medijskih tržišta koja ne pratimo svakodnevno. Mediji na ovim prostorima imaju bezbroj problema, ali zbilja se rade i uistinu fenomenalne stvari.”

Ugledni hrvatski i inostrani stručnjaci na SoMo Borcu deliće svoje znanje s ciljem pozicioniranja i razvoja struke u regiji, a nakon razmene znanja i iskustava, sledi dobro poznat najbolji party u gradu koji ni ove godine neće razočarati. Sve projekte koji su ušli u uži krug izbora za ovogodišnju nagradu možete pogledati OVDE.

Sve novosti o SoMo Borcu možete pratiti putem SoMo Borac newslettera, na web stranici te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Pratite i zanimljive sagovornike u podcastu SoMoCast, koji je realizovan sa streaming platformom Voyo: Youtube, Spotify, Deezer, Apple Podcasts i Google Podcasts.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Marketing

[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Hvale ga Forbes, Ad Age i Wired: Na Danima komunikacija gledamo jednog od vodećih kreativnih stratega

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] 404: „terrapija – Liječimo Zemlju edukacijom“ za Udrugu Terra Hub

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

Ovi stručnjaci komunikacijske industrije će odlučivati o najboljim kreativnim rešenjima mladih talenata

Advertiser Serbia15. фебруар 2024.

Mr. Goodvertising lično u Beogradu u okviru Kampanje sa svrhom 2024 WARM UP-a

Advertiser Serbia8. фебруар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] SAŠA ĆIRIĆ, Neoplanta: „Za nas je imperativ održavati mentalno i fizičko prisustvo brenda“

Advertiser Serbia6. фебруар 2024.

mts i Samsung su organizovali događaj povodom početka prodaje flagship telefona Galaxy S 24

Advertiser Serbia5. фебруар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] MILAN PERIĆ, Carlsberg Srbija: „Dobra cenovna politika i promotivne aktivnosti su ključne kako bi nastavili višegodišnji trend rasta“

Advertiser Serbia2. фебруар 2024.

Hewlett Packard je novi sponzor fudbalskog kluba Real Madrid

Advertiser Serbia1. фебруар 2024.

Zovu ga Facebook genijem: Osnivač UNILAD-a na Danima komunikacija će nas naučiti sve o moći društvenih mreža

Advertiser Serbia30. јануар 2024.

Najbolji kreativci u regionu: Uskoro će biti objavljeni prvi finalisti ovogodišnjeg BalCannes-a!

Advertiser Serbia26. јануар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] ANDREJ KUGONIČ, Nordeus: „Nastavlja se spajanje dva sveta, digitalnog i tradicionalnog, kao i svih brendova iz tih oblasti u zajedničkim marketinškim poduhvatima”

Advertiser Serbia25. јануар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] IVANA BOGDANOVIĆ, Addiko bank: „Klijente moramo da saslušamo, a ne samo da ih zatrpavamo porukama“

Advertiser Serbia23. јануар 2024.

Na Dane komunikacija stižu jedan od najvećih bihejvioralnih naučnika na svetu i legendarni kreativni buntovnik

Advertiser Serbia18. јануар 2024.

Marko Vukojičić novi direktor MPG Beograd

Advertiser Serbia15. јануар 2024.