Agencije

Pogledajte ko su dobitnici 14. Grand PRix-a

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) proglasila je pobednike 14. Grand PRix-a, nagrade koja se dodeljuje najboljim komunikacijskim projektima u 2020. godini. Osim nacionalnog Grand PRix-a, proglašeni su i pobednici 1. Međunarodnog Grand PRix-a, a zbog epidemiološke situacije dodela je bila organizovana online.

 

U susret dodeli nagrada proglašeni su i dobitnici u kategorijama za Komunikatora godine, Anitkomunikatora godine i Grand PRix za doprinos struci odnosa s javnošću. Titulu Komunikatora godine poneo je doktor Natko Beck, vodeći specijalista radiologije u dečjoj bolnici Srebrnjak, dok je na suprotnoj strani nagradu Šipak godine za najlošiju komunikaciju u javnom prostoru osvojio Vilim Ribić, glavni sekretar Nezavisnog sindikata nauke i visokog obrazovanja. Grand PRix za doprinos struci pripao je prof. dr. Dejanu Verčiču.

Ohrabrujuće je videti kako su i u godini zahtevnoj poput 2020. realizovani interesantni i kvalitetni komunikacijski projekti koji mogu da posluže kao ogledni primer i doprineti razvoju naše struke. Čestitam pobednicima, finalistima i svim kandidatima kojih je ove godine bilo čak 51 i drago mi je da nam ove godine nisu olakšali posao. Takođe, zahvalan sam koleginicama i kolegama iz žirija na izdvojenom vremenu, konstruktivnim raspravama, velikom angažmanu i još većoj profesionalnosti, kazao je Igor Vukasović, predsednik žirija.

Grand PRix za odnose s javnošću u telima državne vlasti RH kao regionalnoj i lokalnoj samoupravi pripao je agenciji Abeceda komunikacije za projekat „Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“ koji su sproveli za Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

U kategoriji odnosa s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama Grand PRix je pripao projektu „#Manjiporezi: Stop parafiskalnim nametima!“ nosioca Maruše Stamać za Udrugu Glas poduzetnika.

Grand PRix za velika trgovačka društva otišao je u ruke Hrvatskog Telekoma za projekat „Uvođenje prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj“, dok je za najbolji projekat u kategoriji odnosa s javnošću u malim i srednjim trgovačkim društvima pobedu odnela agencija 404 za klijenta Nanobit i projekat „Nanobit postaje dio vodeće svjetske gaming kompanije Stillfront grupe“.

Kategorija koja uvek pridobije pažnju javnosti je ona za društveno odgovorno poslovanje, a tu je prema oceni žirija bio najbolji projekat „Startaj Hrvatska“, koji su sproveli Spar Hrvatska, NOVA TV i Ascanius Media. Grand PRix za unutrašnju komunikaciju otišao je u ruke A1 Hrvatska za projekat „Interna komunikacija u A1 Hrvatska za vrijeme COVID-19 krize“.

Agencija 404 osvojila je Grand PRix za krizno komuniciranje za klijenta Hrvatska udruga turizma i projekat „Hrvatska – najbolja na Mediteranu“. Grand PRix za komunikaciju događanja otišao je u ruke agencije CTA komunikacije i Hrvatske gorske službe spašavanja za projekat „Izložba Tweetova Trending #HGSS70“.

U poslednjoj, devetoj kategoriji, Grand PRix za digitalnu komunikaciju pripao je agenciji 404 za projekat „Croatia osiguranje lansiralo prvo hrvatsko 100 posto digitalno osiguranje“, za klijenta LAQO osiguranje.

Međunarodni Grand PRix dodeljivao se u pet kategorija, a u prvoj kategoriji za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama najboljim je proglašen projekat agencije Vajt i Jana de Jonga za „Uvođenje vize za digitalne nomade – kako je Nizozemac Hrvatskoj osigurao prvog službenog digitalnog nomada“.

Grand PRix za odnose s javnošću u velikim trgovačkim društvima pripao je agenciji Media val, za projekat „Povezani smo sigurni“, za klijenta Hrvatska udruga poslodavaca. U kategoriji za mala i srednja trgovačka društva Grand PRix je osvojio projekat „Komunikacija i organizacija press centra za otvorenje Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020“, agencija Madison Consulting i Media val za klijenta Rijeka 2020.

Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje osvojila je Zagrebačka banka i agencija 404 s projektom „#prviput“, a u posljednjoj kategoriji Međunarodnog grand PRixa za krizno komuniciranje nagrada je pripala agenciji Manjgura i kompaniji Madiacor za projekat „Odmor koji zaslužujete je bliže nego što mislite, samo trebate prijeći granicu“ – Viber zajednica total Croatia Travel Info, za klijenta TOTAL CROATIA NEWS Brandbury.

Najboljom agencijom ovogodišnjeg Grand PRix-a proglašena je agencija 404, koja je dobila najviše bodova žirija pri ocenjivanju projekata, a ovo je za 404 druga godina zaredom da nose titulu najbolje agencije.

Snimka dodele 14. Grand PRixa dostupna je na YouTube kanalu Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

UM Impact Day u znaku solidarnosti

Advertiser Serbia27. jula 2021.

Kako je Señor brendirao ceo Poluotok?

Advertiser Serbia20. jula 2021.

Modulee: Señor lansirao novi modularni branding!

Advertiser Serbia15. jula 2021.

Lokomotiva i SentecaCommerce partneri na 12 evropskih tržišta

Advertiser Serbia14. jula 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Moemax = 8“ za MÖMAX

Advertiser Serbia8. jula 2021.

Kampanja „Izvuci AS iz rukava – neko te čeka u borbi za život“

Advertiser Serbia5. jula 2021.

I bi svetlost: McCann Skopje i Halkbank otpočeli „Budućnost je svetla” kampanju koja donosi optimizam

Advertiser Serbia2. jula 2021.

ANĐELKO TRPKOVIĆ iz Publicis Groupe izabran za predsednika IAA Serbian Chapter

Advertiser Serbia1. jula 2021.

Uručena UEPS priznanja za McCann Beograd i klijente Bambi, The Coca-Cola Company, MAXI, Da se zna, Beogradska filharmonija i LiceUlice

Advertiser Serbia29. juna 2021.

Dodeljena UEPS-ova priznanja za 2020 – Prvi događaj uživo posle korone

Advertiser Serbia29. juna 2021.

Proglašenjem pobednika u preostalim kategorijama završen Cannes Lions

Advertiser Serbia25. juna 2021.

Cannes Lions 2021: Dodeljene nagrade i u kategorijama Mobile, Radio & Audio, Brand Experience & Activation, Creative eCommerce, Creative Effectiveness, Innovation i Creative Business Transformation

Advertiser Serbia24. juna 2021.

Kampanja Studija Tumpić/Prenc i aMORE odabrana za izložbu u sklopu prestižnog festivala Cannes Lions

Advertiser Serbia23. juna 2021.

Influenseri i brendovi: kome ide slava?

Advertiser Serbia23. juna 2021.

Cannes Lions 2021: Poznati dobitnici nagrada u još šest kategorija

Advertiser Serbia23. juna 2021.