Agencije

[POGLED SA VRHA 2018] JELENA JAZIĆ, McCann Beograd: „Ponosna sam na dobre poslovne rezultate, postojanu saradnju sa klijentima i svoj tim“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija u Srbiji porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2019. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati…Ovaj praznični serijski intervju će biti svakodnevno objavljivan u nastavcima tokom narednih sedmica…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Našim sagovornicima postavili smo sledećih nekoliko pitanja:

Kako je za Vašu agenciju protekla 2018. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je Vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u ovoj poslovnoj godini?

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje uslova u kojima posluju agencije za tržišno komuniciranje? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja komunikacijskih agencija u ovdašnjem privrednom okruženju

Kakva su Vam očekivanja za 2019. godinu, u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2019. godini

 

JELENA JAZIĆ, Managing Director McCann Beograd:

 

…uspeh, značajni projekti i aktivnosti agencije u 2018…Ponosna sam na dobre poslovne rezultate, postojanu saradnju sa klijentima i svoj tim.

Ovu godinu su obeležili brojni uspešni projekti, u mnoštvu bih izdvojila kampanju “Neželjena” koju smo kreirali zajedno sa agencijom McCann Podgorica. Kampanja je osvojila podršku ne samo lokalne zajednice već i međunarodnih žirija na festivalima Eurobest, Golden Drum, Epica

…Naš cilj je da kreiramo komunikaciju koja ostavlja trag u rezultatima, kreira pozitivnu promenu u javnosti i vremenu.

…ocena poslovnog okruženja u 2018…Postoje mala pomeranja na tržištu, možemo da kažemo da se tržište i dalje oporavlja. Primetan je konstantan rast digitala u medijskim investicijama, ali i sve veći pristup integrisanim komunikacijama, što nije samo trend kod nas već i globalno. Kao neko ko je nov na poziciji u agenciji i dolazim od strane oglašivača za mene je bilo najizazovnije prilagođavanje vrlo kratkim rokovima za realizaciju kampanja, agencije su dinamičnije okruženje, ali uz odličnu dobrodošlicu i podršku tima dinamika je sada postala deo svakodnevne rutine-;)

…predlozi i preporuke za poboljšanje uslova poslovanja…Stalni rad strukovnih udruženja je jako bitan faktor za poboljšanje položaja komunikacionih agencija.

Često zaboravljamo da kreativna industrija, kojoj pripada i naš sektor, učestvuje u BDP-u sa skoro 7 odsto i zapošljava mlade, talentovane i obrazovane ljude različitih profila, i da kao industrija možemo da zauzmemo značajnije mesto u javnosti. Smatram da svi učesnici u komunikacionoj industriji imaju priliku i dužnost da budu edukatori, što unutar naše industrije, što šire javnosti.

To se posebno ogleda na primerima kreiranja društveno odgovornih kampanja koje kreiramo u saradnji sa našim partnerima.

…poslovna očekivanja u 2019…Nadam se dobroj godini, koja će biti uspešna za naše zaposlene i partnere, a u kojoj nastavljamo ulaganje u zaposlene, kreiranje kampanja koje obeležavaju kulturu našeg vremena a u isto vreme su i efektivne i efikasne.

…praznične želje & čestitke klijentima i budućim oglašivačima…Želim svima puno zdravlja, a nakon toga osmeha i vedrine koji će nas pratiti svakog dana.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.