Agencije

[POGLED SA VRHA 2022/23] LANA BEDEKOVIĆ ROSANDIĆ, Alert: „Back to old normal!“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2023. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Lani Bedeković Rosandić, Managing Partner-u agencije Alert…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia

 

Kako je za vašu agenciju protekla 2022. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?

– Ovu godinu završavamo u jako dobrom raspoloženju – feedback klijenata na kampanje je izuzetno pozitivan, svi su zadovoljni godinom koja je sada skoro iza nas, a mi smo ostvarili rast od cca 40%.

Ove smo godine dobili dosta novih klijenata, većinom u segmentu digitalnog oglašavanja, aktivnosti koje su neki klijenti stopirali zbog Covida, ponovo su pokrenute, a super smo sretni što smo projektno odradili i neke cool kampanje i event-e poput onog za MagMe & Farfetch, a što je za Farfetch bila prva veća marketinška aktivnost na ovim prostorima ili onog za klijenta Moet&Chandon.

Kako smo mi full service agencija koja čvrsto vjeruje u integrirane kampanje odradili smo velik broj različitih kampanja – od produkcija spotova do velikih digitalnih projekata.
Tako smo s klijentom lifestyle portalom Journal i agencijom Human, radili, još od 2021. na redizajnu portala Journal.hr, te lansirali istoimeni portal u Srbiji. Za taj smo projekt osvojili i nagradnu SoMo borac u kategoriji Redesign of the year.

Naši klijenti globalne su korporacije poput tvtki HP, Philip Morris, radimo s dosta velikih farmaceutskih i prehrambenih tvrtki no ove godine smo radili dosta projekata iz segmenta lifestyle-a.

Bilo je tu još mnogo kampanja i projekata koji se još ne vide – mogu još navesti da već neko vrijeme s udrugom MUZZA radimo na osnivanju prvog muzeja znanosti u Hrvatskoj.
Želim naglasiti da smo ove godine radili i na ozbiljnim i velikim strategijama rebrandinga i brendinga, što nam je, u stvari, i jedna od najjačih strana kao i najveći profesionalni izazov.

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija?

– Poslovnu godinu mogu svesti u par riječi: back to old normal! Sada se čini jako dalekim, no ne zaboravimo da je kraj prošle godine i početak ove i dalje bio pod sjenom Covida, klijenti su još kalkulirali, dobar dio ih je radio od kuće, nije se znalo kakva će biti godina…pa rat u Ukrajini, inflacija, kod nas u Hrvatskoj najava eura.

Kakva su vam očekivanja za 2023. godinu u pogledu uslova poslovanja kompanija iz industrije tržišnih komunikacija?

– Što se tiče naše industrije, mi smo već navikli da moramo biti fleksibilni – što zbog ekonomske situacije, što zbog svih tehnoloških promjena kojima svjedočimo iz dana u dan, no događaju se i velike promjene u medijima, promjene na tržištu radne snage, pa očekujem da će biti vrlo zanimljivo.

Veliki nas izazovi čekaju u 2023. – bojim se da budžeti klijenata neće pratiti porast cijena na tržištu, a kojem već svjedočimo pa će klijenti biti na posebnim mukama.

Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Širimo digitalni tim, a više ćemo raditi na regionalnim tržištima, to je sigurno. S klijentima upravo finaliziramo planove i strategije za sljedeću godinu – kao i uvijek, trudimo se razvijati nove i inovativne ideje kojima će klijenti ostvarivati svoje ciljeve.

Poželite sebi nešto, kao generalnom menadžeru, za 2023

Puno se radilo, a premalo družilo – želim si više vremena za viđanje s klijentima i poslovnim partnerima i što više onih kampanja od kojih nam titra duša.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „25 godina Telekoma Srbija“

Advertiser Serbia13. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] STUDIO SONDA: „Prelomi“ za brend Dorina (Kraš)

Advertiser Serbia10. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] REPRESENT COMMUNICATIONS PODGORICA: „Coca-Cola podrška mladima“ za Coca-Cola HBC Crna Gora

Advertiser Serbia9. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „Chicken Box – Piletina kakvu volimo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia7. марта 2023.

Effie Awards – Drugi rok za prijavu radova

Advertiser Serbia7. марта 2023.

Gordana Deranja, Zlatko Komadina i grad Bjelovar dobitnici priznanja PRO PR Awards

Advertiser Serbia6. марта 2023.