Agencije

[POGLED SA VRHA 2021/22] JELENA JAZIĆ, McCann Beograd: „Sve zacrtane ciljeve smo ostvarili, a ključ uspeha leži u našim dugogodišnjim partnerstvima sa klijentima“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2022. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Jeleni Jazić, Managing Director-u agencije Mccann Beograd…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Kako je za vašu agenciju protekla 2021. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?

– Godina za nama je bila vrlo dinamična i pomalo neuobičajena. Sve zacrtane ciljeve smo ostvarili, a ključ uspeha leži u našim dugogodišnjim partnerstvima sa klijentima. Kad kažem da je pomalo neuobičajena, mislim pre svega na samo tržište na kome u ovoj godini nije bilo značajnijih pomeranja tj. skoro da ih nije ni bilo, što nije pravilo u našoj industriji.
Radili smo jako puno projekata koji su ostvarili dobre poslovne rezultate za naše partnere. Kreirali smo prvu Insta seriju za Next Joy koja je naišla na fantastičan odziv među tinejdžerima. Tempo back to school doneo nam je partnerstvo sa našim poznatim influenserima koji su za nas kreirali brand Hyper.
Lansirali smo i Maxi pčelicu koja je poprilično doprinela odličnim prodajnim rezultatima, a mi smo napravili razliku jer smo prvi brendirali akcijsku ponudu na vrlo konkurentnom tržištu. Repozicionirali smo Maxi brend pod novim sloganom Tako Dobro, Tako Maxi i za kraj godine lansirali novogodišnju kampanju koja nas poziva da svaki dan učinimo nešto dobro i pomognemo domovima za stare kupovinom Premia ruske salate.
Za Erste banku smo se bavili pitanjem osnaživanja žena pa smo kreirali kampanju koju je realizovala isključivo ženska ekipa, a koje se bavi ženama sa ne tako tipičnim zanimanjima.
Ovih dana smo sa MasterCard-om lansirali projekat na koji smo jako ponosni. Reč je o projektu Superhero za koji smo zajedno sa našim klijentom kreirali platformu za doniranje kako bi omogućili NURDORu dugoročno rešenje za finansiranje projekata. Ovih dana na platformi se može kupiti posebno dizajnirana kolekcija odeće čijom kupovinom donirate NURDOR. Pored toga, na platformi se može vrlo lako izvršiti donacija i uplatom iznosa koji neko želi da donira putem kartice.

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u ovoj poslovnoj godini?

– Kao što sam već napomenula, u ovoj godini nije bilo značajnih promena na našem tržištu. Činjenica je da je godina svakako bila bolja nego prethodna jer smo naučili da živimo sa pandemijom pa su neke grane industrije koje su bile jako pogođene prethodne godine počele da se oporavljaju. Tu najpre mislim da promocije, evente, kulturna dešavanja…

Kakva su Vam očekivanja za 2022. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Očekujemo da će sledeća godina svakako biti bolja jer se mnogo toga polako stabilizovalo ove godine pa je prirodno da očekujemo i veći rast.

Mi uvek sami sebi postavljamo izazove jer želimo da svake sledeće godine budemo još bolji pa možete očekivati dosta zanimljivih projekata.

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2022. godini

– Našim partnerima i timovima u agenciji želim naravno dobro zdravlje i još bolju međusobnu saradnju, a celoj našoj industriji što više dobrih ideja koje imaju snagu da menjaju svet.
 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Kampanje sa svrhom 2023 WARM UP: Manje automobila i čistije reke u Srbiji

Advertiser Serbia24. марта 2023.

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „25 godina Telekoma Srbija“

Advertiser Serbia13. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] STUDIO SONDA: „Prelomi“ za brend Dorina (Kraš)

Advertiser Serbia10. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] REPRESENT COMMUNICATIONS PODGORICA: „Coca-Cola podrška mladima“ za Coca-Cola HBC Crna Gora

Advertiser Serbia9. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „Chicken Box – Piletina kakvu volimo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia7. марта 2023.

Effie Awards – Drugi rok za prijavu radova

Advertiser Serbia7. марта 2023.