Agencije

[POGLED SA VRHA 2021/22] JELENA FIŠKUŠ i SEAN POROPAT, Studio Sonda: „Rijetko koja godina je za Sondu bila tako uspješna i plodonosna kao ova“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2022. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Jeleni Fiškuš, Kreativnoj Direktorici i Seanu Poropatu, Kreativnom Direktoru agencije Studio Sonda…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Kako je za vašu agenciju protekla 2021. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?

– Usprkos sveopćem kaosu koji je vladao u 2021. rijetko koja godina je za Sondu bila tako uspješna i plodonosna kao ova. Radili smo na važnim i zanimljivim projektima koji su bili tržišno uspješni i za manje i za veće klijente. Regionalna kampanja i redizajn za King Ledo/Frikom, redizajn Dorina Kraš čokolada, Elan, rebranding Zmajske Pivovare, novi turistički brand hotelijerskog lanca Valamar: Places itd… neki su od većih projekata kojima smo posvetili dobar dio godine, a s druge strane, nismo zanemarili ni manje, lokalne klijente poput Vina Bertoša ili Gradske knjižnice Poreč, kakve uvijek brižljivo čuvamo i pazimo, i upravo s kojima smo osvojili neke od najvažnijih nagrada u našoj struci. 100% COVID free putovanje s knjižnicom donijelo nam je 3x Grand Prix na danima Komunikacija (Effie, Mixx, Ideja X), Best of Europe Effie, Red Dot, One Show, EPICU… Po broju i kvaliteti nagrada ovo nam je tako rekordna godina do sada, a rekordan je i broj korisnika u našoj lokalnoj knjižnici. Najzanimljivija je činjenica da smo jednu malu knjižnicu uspjeli učiniti oglašivačem godine u Hrvatskoj, a najbitnije u svemu tome: nama i našim sugrađanima ovaj je projekt dane lockdown-a ispunio svrhom i pozitivom, što je samo još jednom potvrdilo koliko je moć kreativnosti važna, još i važnija u doba kriza. I na kraju, u ovoj godini dovršili smo Kreativni centar s produkcijskom dvoranom u Vižinadi i počeli s radovima na prvim programima koji će se u sklopu njega odvijati. Nažalost nismo uspjeli odraditi službeno otvorenje radi COVID restrikcija, ali ono je u planu čim prije, čim okolnosti dozvole. Dakle luda godina, puna previranja, rada i kreativnog zezanja.

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u ovoj poslovnoj godini?

– Osim već spomenutog COVIDa koji je izvrnuo čitav svijet, pa tako i našu djelatnost, osobno nam je najveći izazov bio uskladiti interne procese, rad, komunikaciju, zaposlenika itd. u uvjetima novog normalnog i istodobnog preseljenja u veće prostore, svojevrsnog rasta.

Najveća iskušenja, kao i u mnogim drugim djelatnostima uostalom, proizlaze iz nedostatka iznalaženja zaposlenika u mjeri i kvaliteti koja nam je potrebna kako bi još brže i djelotvornije ostvarili svoje ciljeve. Želimo ostati mali, ali relevantni.

Kakva su Vam očekivanja za 2022. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Očekujemo slavlje života nakon zabrana od kojih su ljudi umorni i da to adekvatno poprati industrija tržišnih komunikacija, kako klijenti, tako i mi kreativci. Velika nam je želja zadržati kvalitetu i osjećaj ekskluzivnosti koji imaju naši klijenti kada radimo na njihovim projektima… Zatim konačno odraditi otvorenje Kreativnog centra i ostvariti gomilu zanimljivih programa u njemu s naglaskom na Design By People koncept u kojemu svatko tko se osjeća kreativnim ima mogućnost stvarati s nama… Također i imati puno snimanja u svojoj produkcijskoj dvorani, pustiti u opticaj zeleni prohodni krov Kreativnog Centra s pogledom na rijeku Mirnu i Grožnjan itd itd…

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2022. godini

– Kao i uvijek: budite, konstruktivni, kreativni u svim segmentima života i ne zaboravite se pritom dobro, dobro zabaviti. Ova godina nas je naučila: ako se ne možete otisnuti na putovanje, onda dovedite putovanje k sebi doma!

 
Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SEÑOR: „Otkrij Varteks“

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tri člana žirija za dodelu nagrada Effie iz agencija u sastavu I&F Grupe

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 WARM UP: Manje automobila i čistije reke u Srbiji

Advertiser Serbia25. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „#ajmopratizube“ za Philips Sonicare

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „25 godina Telekoma Srbija“

Advertiser Serbia13. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] STUDIO SONDA: „Prelomi“ za brend Dorina (Kraš)

Advertiser Serbia10. марта 2023.