Agencije

[POGLED SA VRHA 2018/19] TIJANA ADAMOV, Scholz & Friends Belgrade: „Za nas je 2018. godina bila godina transformacije u svakom pogledu“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija u Srbiji porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2019. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Tijani Adamov, Managing Director-u agencije Scholz&Friends Belgrade…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Kako je za Vašu agenciju protekla 2018. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je Vaša agencija sprovela tokom prethodna godine?

– Za nas je 2018. godina bila godina transformacije u svakom pogledu. Stavili smo u fokus stratešku kreativnost i kreiranje koncepata. Rad Scholz & Friends-a jeste upravo baziran na strategiji koja spaja analitično i kreativno mišljenje. Rezultat su pozicije brendova i komunikacione platforme koje ostavljaju trajni utisak kod ciljnih grupa i omogućavaju snažni prodor na tržište.

Najzanimljiviji projekat koji smo pokrenuli je podrška »Inicijativi za proučavanje detinjstva ŽutePatalone«. »ŽutePatalone« su i komunikaciona platforma namenjena skretanju pažnje javnosti na značaj ranog detinjstva i presudnih prvih 1000 dana života za razvoj svakog pojedinca.

Kako ocenjujete prethodnu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u 2018?

– Za mene lično je godina bila veoma izazovna u smislu da sam imala jedan važan privatan projekat – a to je da sam postala mama. U svetlu takvog izazova, našalila bih se, industrija tržišnih komunikacija deluje poprlično mirno, stabilno i predvidivo.

Jedina izvesnost tržišnih komunikacija ostaje ideja i efikasnost komunikacije, a transformacija postaje evolutivni sine qua non sveta komunikacija.

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje uslova u kojima posluju agencije za tržišno komuniciranje? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja komunikacijskih agencija u ovdašnjem privrednom okruženju

– 1. Poznatost 2. Priznatost 3. Znanje

Pozdravljam sve aktivnosti koje rade na povećanju poznatosti i priznatosti struke, kao i povećanju kapaciteta znanja. To su aktivnosti strukovnih udruženja, ovo što radite vi i portali namenjeni tržišnim komunikacijama. Konferencije, seminari i radionice koje povećavaju znanje su od presudnog značaja za povećanje kvaliteta koji nudimo a time i poboljšanje položaja agencija. Rezultati komunikacije tačnije efikasnost komunikacije je ono što klijente opredeljuje da se odluče za kvalitetno vođenje brendova. To znači da sve ono što predlažemo klijentima, možemo primeniti na našu struku. Naposletku, inicijativa svake agencije ponaosob i pojedinaca koja doprinosi povećanju znanja je moćno oruđe za ostvarenje poslovnih ciljeva kako klijentata tako i agencija.


Kakva su Vam očekivanja za 2019. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za tekuću godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Sanjamo veliki san a to je da pomognemo da se pokrene “Institut za proučavanje detinjstva”. Sve je bolje kada se u najranijem uzrastu deci dozvoli da budu deca. Mi smo jedina vrsta koja ima detinjstvo, i to ne sme ostati neproučeno. Svi relevantni autoriteti i institucije se slažu da je prvih 1000 dana presudno za ceo čovekov život. Zato pozivamo sve da pomognu “Inicijativu za proučavanje detinjstva ŽutePatalone” tako što će za početak označiti na društvenim mrežama da im se dopada ideja da samo srećno detinjstvo može doprineti boljitku čovečanstva!

Očekivanja su nam velika, ali stojimo čvrsto na zemlji. Nadamo se kvalitetu, efikasnim idejama i ostvarenim poslovnim ciljevima klijenata, medija i agencija, a najvažnije stalnom poboljšanju kvaliteta života potrošača.

Uputite poruku oglašivačima u cilju poboljšanja saradnje sa agencijama

Verujte ljudima koji vode vaše brendove i verujte rezultatima.
Citiraću osnivača Scholz&Friends-a Jirgena Šolca: “To je prava vizija. Možete je nazvati prijateljstvo, možete je nazvati iskrenost, možete je nazvati poštovanje, možete je nazvati poverenje, možete je nazvati ljubav. Sve to možete videti u našim interakcijama sa klijentima, potrošačima i našim zaposlenima.”

 
Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Smoki street art celebration“

Advertiser Serbia15. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „#ZaVaginu“ za Libresse

Advertiser Serbia12. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Feed your greatness“ za Bite Me Nutrition

Advertiser Serbia11. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SEÑOR: „Brand Facelift“ za Foreo

Advertiser Serbia10. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Piletina za sve“ za McDonald’s Slovenija

Advertiser Serbia9. маја 2023.

Poznati finalisti Effie Awards 2023

Advertiser Serbia8. маја 2023.