Festivali

Počelo najveće izdanje Dana komunikacija

Nekoliko hiljada učesnika iz Hrvatske i okolnih zemalja, 163 predavača i izvođača, 123 kompanije, kompanije i udruženja partnera, sponzora i prijatelja festivala, 518 projekata prijavljenih na konkurse, 7 festivalskih lokacija, 3 dana, 3 noći – i samo jedni, jedinstveni Dani komunikacije.

 

Veliki festival tržišnih komunikacija otvorio je 11. aprila svoja vrata kreativcima, digitalcima, komunikatorima, dizajnerima i svim ljubiteljima kreativnosti i tržišnih komunikacija, koji će u svom desetom izdanju okupiti nekoliko hiljada učesnika i veliku međunarodnu komunikacionu zajednicu tokom tri festivalska dana u hotelu Lone u Rovinju. Zabeleženo je daleko najveće interesovanje javnosti za sve segmente festivala, a ovom prilikom na konferenciji za novinare ispred festivala govorila je Dunja Ivana Ballon, Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e) i IAB-a Croatia i direktorica Dana komunikacija i festivalskog programa te Jelena Fiškuš, predsjednica Uprave HURA-e i IAB-a Croatia te članica Organizacionog odbora festivala, a pridružili su im se i neki od glavnih zvezda ovogodišnjeg festivala Dan Ariely i Moran Cerf.

Iz organizacije su pojasnili da je apsolutna podrška i želja komunikacione zajednice za ovaj projekat ono što ih najviše motiviše, a to je vidljivo već na prvi pogled na početnu statistiku festivala. Jedinstvena festivalska ponuda, kvalitetna produkcija i organizacija i ove godine očekuju DK zajednicu sa ukupno 163 predavača i izvođača, 123 kompanije, kompanije i udruženja partnera, sponzora i prijatelja festivala i više od 70 programskih sadržaja koji održaće se na 7 festivalskih lokacija.

„Uz ono što mnogi smatraju najboljim programom u ovom delu sveta, naš tipično-netipičan festival uključivaće noćna predavanja, predavanja na plaži, pivo posle programa, afterparti na plaži, novu produkciju glavne 360° sale, neobičan FUCK & LOVE merch, novu četvrtu dvoranu, prvi AI jednog ovakvog događanja u Hrvatskoj i čitav niz drugih sadržaja bez presedana“, rekla je Dunja Ivana Ballon i time potvrdila da tamo gde završavaju superlativi počinje DK2024.

Pored predavača glavne sale, učesnici po prvi put u još tri festivalske sale mogu da učestvuju u čitavom nizu zanimljivih diskusija o temama od velikog značaja za industriju, od digitalnih tema i kriptovaluta pa sve do kreativnosti i odnosa s javnošću. Domaćim stručnjacima će se u ovim razgovorima pridružiti i regionalni, koji će pružiti kvalitetan pregled kreativne i komunikacione scene. Pored dnevnog programa, tokom sve tri festivalske večeri dodeljuju se i nagrade za najbolja ostvarenja struke.

Jelena Fiškuš je objasnila značaj stručnih konkursa kako za festival, tako i za industriju u celini: „Ponosni smo što je na pet konkursa odabrano 518 projekata za nagrade, a na izboru najboljih radilo je 118 članova žirija i konkursne komisije. Takmičenja nisu korisna samo iz perspektive dobitnika nagrada: učenje se dešava čak i kada projekat ne postigne željeni takmičarski rezultat, jer konkursi daju veoma korisne povratne informacije o radu, a zatim i o kontekstu tržišta, daju uvid u domaću proizvodnju i velika inspiracija. Jedva čekamo uručenje zlatnih, srebrnih i bronzanih statua – vidimo se u glavnoj sali svake festivalske večeri!“

Osim korisnih tržišnih uvida, ove godine festival će otvoriti važne teme i obilovati važnim saznanjima i korisnim zaključcima – od (ne)predvidive (i)racionalnosti, nepoštenja, fake newsa i obrazaca odlučivanja do strategija uspeha zasnovanih na ljudskom ponašanju. „Ako izgubimo istinu, gubimo poverenje. A poverenje je svuda: verujemo da je lift bezbedan, da je hrana koju jedemo kvalitetna. Onog trenutka kada naše poverenje nestane, izgubićemo mnogo“, rekao je globalno popularni bihejvioralni ekonomista, psiholog i naučnik Den Ariely, koji se pridružio organizatorima festivala da predstavnicima medija kaže nešto više o temi sa kojom će stati na glavnu festivalsku binu: How Do We Understand the World of Misinformation and Misbeliefs.

Istaknuti neuronaučnik Moran Cerf, uz podršku Hrvatskog Telekoma, održaće predavanje pod nazivom 3 Ideas From Neuroscience That Were Discovered in the Last 10 Years and Will Change the Next 10, a o festivalu je ovom prilikom rekao: „DK je neverovatan festival. Uz toliko programske raznolikosti i inspiracije, svi želimo da damo sve od sebe da doprinesemo odličnoj atmosferi“.

Više informacija o festivalu dostupno je na www.danikomunikacija.com.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Sean Poropat, kreativni direktor i suosnivač Studija Sonda, pozvan je u žiri ovogodišnjeg Cannes Lions festivala

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Sean Poropat i Ivan Golubić predstavljaju hrvatsku kreativnost u žiriju Cannes Lionsa

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Poznati finalisti Effie Awards Serbia 2024

Advertiser Serbia25. април 2024.

Pripremite kalendare, poznat je datum 12. izdanja SoMo Borca!

Advertiser Serbia24. април 2024.

Mr.Goodvertising u Beogradu u okviru „Kampanje sa svrhom 2024″ Warm Up-a

Advertiser Serbia18. април 2024.

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Advertiser Serbia16. април 2024.

Kreativna kampanja „Susjedi“ agencije Futura DDB nagrađena je bronzom na IdejaX takmičenju

Advertiser Serbia15. април 2024.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici prestižnih nagrada za najefektivnije marketinške projekte

Advertiser Serbia14. април 2024.

Regionalna nagrada za Iskrenost otišla u ruke Agencije DRV

Advertiser Serbia14. април 2024.

Titula najbolje digitalne kampanje u Hrvatskoj pripala Valamar Rivieri i SeekandHitu!

Advertiser Serbia14. април 2024.

BBDO Zagreb je agencija godine IdejeX, Imago Ogilvy osvajač Grand Prixa, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia13. април 2024.

Stručnjaci širom regije na BalCannesu nagradili najbolje kreativce BiH, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije

Advertiser Serbia12. април 2024.

Prvi AI asistent komunikacijske industrije: DK Sidekick je novi član organizacionog tima Dana komunikacija

Advertiser Serbia10. април 2024.

150 izvođača, 70 programskih sadržaja, prvi put 4 dvorane i noćni razgovori: Uskoro počinju Dani komunikacija

Advertiser Serbia8. април 2024.