Brendovi

Platforma „Galaxy za planetu“ – Samsung Electronics predstavlja viziju održivosti za mobilne uređaje

Brendovi

Kompanija Samsung predstavila je Galaxy za planetu, platformu održivosti za svoje poslovanje u oblasti mobilnih komunikacija koja se zasniva na inovacijama i otvorenoj saradnji u cilju borbe protiv klimatskih promena.

 

Samsung je definisao početne ciljeve koje planira da ispuni do 2025. godine kako bi smanjio ekološki otisak i iscrpljivanje resursa od proizvodnje do odlaganja svojih Galaxy proizvoda.


Smatramo da svako ima svoju ulogu u obezbeđivanju inovativnih rešenja koja štite planetu za buduće generacije. Samsung shvata da naši napori treba da odgovaraju našem uticaju i veličini celokupnog Galaxy ekosistema širom sveta”, izjavio je TM Roh, predsednik odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Galaxy za planetu je važan korak na našem putu ka stvaranju održivijeg sveta i mi ćemo ga napraviti uz otvorenost, transparentnost i saradnju koja je u osnovi svega što radimo.”

Ekološki uticaj do 2025. godine

Samsung smatra da je integracija održivih praksi u svakoj fazi proizvodnje od suštinskog značaja za svođenje ekološkog uticaja na minimum i izgradnju bolje budućnosti za zajednice širom sveta i sledeću generaciju inovatora. Samsung će raditi na ostvarivanju svojih početnih ciljeva do 2025. godine i proširivanju svojih obaveza u borbi protiv novih izazova i nakon tog perioda.

Korišćenje recikliranog materijala za sve nove mobilne uređaje do 2025. godine
Kako bi postakli cirkularniju ekonomiju, kompanija Samsung ulaže sredstva u nove i inovativne ekološke materijale za svoje proizvode. Sa ciljem da koristi recikliran materijal u svim svojim mobilnim uređajima do 2025. godine, Samsung će upotrebljavati reciklirane materijale u svojim proizvodima uz vođenje računa o njihovoj snazi, estetici i izdržljivosti.

Uklanjanje plastike iz ambalaže mobilnih proizvoda do 2025. godine
Samsung radi na kompletnom uklanjanju jednokratne plastike iz ambalaže proizvoda do 2025. godine – kroz smanjivanje, eliminisanje i zamenjivanje resursa i materijala koji nisu neophodni, a koji se tradicionalno koriste u ambalaži uređaja, kao i kroz uvođenje ekoloških rešenja.

Smanjenje potrošnje struje u režimu mirovanja svih punjača pametnih telefona na ispod 0,005W do 2025. godine
Prioritet je korišćenje tehnologije koja štedi energiju, a povećava energetsku efikasnost i smanjuje potrošnju struje. Samsung je sa uspehom smanjio potrošnju struje u režimu mirovanja na svim punjačima za pametne telefone na 0,02W, što ga čini jednim od energetski najefikasnijih u mobilnoj industriji. Nastavljajući sa ovim napretkom, Samsung će raditi na ostvarivanju nulte potrošnje struje u režimu mirovanja na punjačima pametnih telefona, sa ciljem da se ostvari smanjenje do ispod 0,005W do 2025. godine.

Ostvarivanje nultog otpada na deponijama do 2025. godine
Samsung svodi na minimum otpad koji nastaje u proizvodnim pogonima mobilnih telefona, uz obavezu da ostvari nulti otpad na deponijama do 2025. godine. Samsung će takođe raditi na smanjivanju elektronskog otpada na globalnom nivou koroz optimizaciju radnog veka proizvoda, unapređivanje procesa izrade proizvoda i inicijative kao što Galaxy Upcycling, Certified Re-Newed i Trade-In programe.

Nastavak transparentnog izveštavanja

Samsung će nastaviti da otkriva nove načine borbe protiv klimatske krize i proširuje svoju ulogu u ubrzanom napretku ka ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja. Kompanija je posvećena transparentnom izveštavanju o napretku i radu sa drugim kompanijama i partnerima iz sektora na svom putu održivosti.

Samsung je posvećen stvaranju rešenja koja omogućavaju bolju budućnost za naše ljude i našu planetu. Međutim, znamo da to ne možemo da uradimo sami, a zajednička borba za planetu nije takmičenje”, izjavila je Stefani Čoi, viša potpredsednica i direktorka marketinga odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Težimo saradnji u svemu što radimo i naša strateška partnerstva u različitim sektorima, industrijama i tržištima nam omogućavaju da vršimo pozitivan uticaj širom sveta – a sve to nam pomaže da ostvarimo održiviju budućnost.”

Samsung proizvodi su napravljeni tako da imaju minimalan ekološki uticaj tokom svog celog radnog veka – uključujući energetski efikasne poluprovodničke čipove, održivu ambalažu, tehnologiju koja štedi energiju i sposobnost pretvaranja starih uređaja u prozvode veće vrednosti. Za napredak kompanije u oblasti održivosti pročitajte Izveštaj o održivosti za 2021. godinu.

###

O kompaniji Samsung Electronics
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

IKEA i Little Sun predstavljaju SAMMANLÄNKAD kolekciju inspirisanu sunčevom svetlošću

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Prva donacija u 2023. godini realizovana u Srednjoj školi „Sveti Ahilije“ u Arilju

Advertiser Serbia29. марта 2023.

Kroz program „Znanjem do posla“ do željene karijere i bolje budućnosti predstavljene usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS)

Advertiser Serbia29. марта 2023.

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.