Dr. mreže

PC Press Top50: Najbolje online stvari za 2023. godinu

Dr. mreže

BEOGRAD – Juče je održana svečanost uručivanja priznanja dobitnicima izbora Top50 najbolje online stvari za 2023. godinu, u Narodnom muzeju. Naime, redakcija PC Press-a ove godine 27. put organizuje Top50, koji je jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji.

 

Nagrade bira žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press, i stručnog žirija kog ove godine čine Marija Matić, Strategy&Clients Director, Direct Media; Nataša Kažić, CMO Ananas E-commerce; Tanja Vasojević, vlasnica agencije Tadaaa Agency; Dušan Petrović, fotograf kao i Andrija Jović, jutjuber.

Najbolje online stvari proglašavamo u okviru kategorija: Vesti i mediji, eCommerce, Poslovni i društveni servisi, Obrazovanje i kultura, Dom i porodica, Sport i turizam, Društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube, TikTok), Mobilne aplikacije, i specijalne nagrade.

Svečanu dodelu priznanja PC Press Top50 otvorila je Vesna Čarknajev, direktor PC Press-a.

„Priznanje Top50 PC Press dodeljuje od 1997 godine. Tada, kao i svih prethodnih godina, kao i sada cilj nam je da promovišemo korisnu upotrebu interneta. Internet ima tu super moć da povezuje ljude i da se nekako uvuče u sve segmente života svakog od nas, a PC Press ima tu malu super moć da svake godine na jednom mestu okupi stvaraoce najboljeg internet sadržaja u našoj zemlji. Različiti su formati i teme kojima se bavite na svojim sajtovima i profilima ali zajedničko svima vama je to da kvalitetno, pristojno, ažurno i tehnički superiorno komunicirate sa svojom publikom i pratiocima. Danas 27 godina kasnije, na našem internet nebu postoji više od 100.000 sajtova na nacionalnom domenu, barem tri puta više sajtova na internacionalnim domenima i preko pola miliona naloga na društvenim mrežama. Jasno je da više ne možemo sami da biramo dobitnike Top50 pa smo u pomoć pozvali našu publiku i stručni žiri“, rekla je Vesna Čarknajev.

Pozdravni govor povodom otvaranja svečanosti održao je i Ministar informisanja i telekomunikacija dr Mihailo Jovanović.

Specijalno priznanje Digital Biz – za poslovnu izuzetnost na društvenim medijima, dodeljeno je kompaniji dm drogerie markt a priznanje su preuzeli Sofija Radenković, specijalistkinja marketinga i komunikacija i Novak Guslov, specijalista marketinga i komunikacija.

Specijalno priznanje Digital Health Innovation dodeljeno je kompaniji Roche Srbija, za kampanju „Tvoj pogled na svet“, a priznanje su preuzeli Dragana Nikolić, Government Affairs and Policy Lead i Ivan Pavlović, Scientific and Digital Excellence Lead.

Specijalno priznanje Digital Experience, dodeljeno je kompaniji Forma Ideale za izuzetan kvalitet online komunikacija, a priznanje je preuzeo Tamara Pantelić Jeremić, marketing menadžer.

Specijalno priznanje Digital Safety, dodeljeno je kompaniji Addiko bank za kampanju „Ne pecaj se“, a priznanje je preuzela Vanesa Marčeta, senior specialist za korporativne poslove.

Specijalno priznanje Digital Connect, dodeljeno je sajtu diplomacyandcommerce.rs za izuzetan kvalitet internet sadržaja namenjenog stranim državljanima u Srbiji, a priznanje je preuzeo Mijat Kontić, novinar na portalu.

Priznanje za kreiranje kvalitetnog i odgovornog internet sadržaja dodeljeno je YouTube kanalu Dva i po psihijatra, a priznanje su preuzeli dr Olivera Vuković, dr Roberto Grujičić i dr Mihajlo Ilić, kreatori podkasta i voditelji.

Priznanje za najbolji online supermarket u Srbiji dodeljeno je Maxi Online a priznanje je preuzeo Nikola Radosavljević, expert za iskustvo kupovine na Maxi Online-u.

Priznanje za kvalitet digitalnoj platformi za automatizaciju marketinga dodeljeno je sajtu sales-snap.com a priznanje je preuzeo Ivan Košutić, direktor agencije New Look Entertainment.

U okviru kategorije Vesti i mediji dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: vreme.com, cenzolovka.rs, biznis.kurir.rs, bif.rs i forbes.n1info.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije eCommerce dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: zara.com/rs, herbalia.rs, drmax.rs, bazzar.rs i mi-srbija.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Poslovni i društveni servisi dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: gigstix.com, esanduce.rs, eparking.rs, i itks.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Obrazovanje i kultura dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: zuov.gov.rs, pretraziva.rs, dvadesete.rs i cpn.edu.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Dom i porodica dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: tdiradio.com, maxidom.rs, kreni-promeni.org i decjesrce.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Sport i turizam dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: fitpass.rs, crnobelanostalgija.com, bookaweb.com i putovanjaiturizam.com koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Mobilne aplikacije dobitnici priznanja su sledeće aplikacije: Yandex Go: taksi i dostava, Wolt Delivery, Moja mBanka i Moj SBB koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Facebook dobitnici priznanja su sledeće stranice: ABBA Real Tribute Band i Udruženje računovođa i knjigovođa Srbije URIKS koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Instagram dobitnici priznanja su sledeći profili: Strpljivi psi, Katarina Bajec, Jana Dačović, Ana Mihajlovski i Mint Vidi Dalje koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije LinkedIn dobitnici priznanja su sledeće stranice: BIZLife i Delta Auto koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Twitter dobitnici priznanja su sledeći nalozi: Forum Bezbedan Balkan i Narodno pozorište u Beogradu koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije YouTube dobitnici priznanja su sledeći kanali: Srpske bitke, Profesor Zec, Mama Buba, Anastasija Grujić i Mudja koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije TikTok dobitnici priznanja su sledeći nalozi: Tararistic4, Laganosp, Halomilice i Dr Cosmic Ray koji je i nosilac statue.

Priznanje Nagrada publike je jedinstvena po tome što je od početka do kraja u rukama publike, koja prvo predlaže svoje omiljene sajtove, a zatim za njih glasa, a ove godine priznanje je odnela Facebook stranica Eko Straža.
 
Foto: Vojislav Simić, PC Press

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Dr. mreže

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] 404: „terrapija – Liječimo Zemlju edukacijom“ za Udrugu Terra Hub

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

Zovu ga Facebook genijem: Osnivač UNILAD-a na Danima komunikacija će nas naučiti sve o moći društvenih mreža

Advertiser Serbia30. јануар 2024.

Koliko društvene mreže zarađuju od maloletnika?

Advertiser Serbia5. јануар 2024.

Više od 80 španskih medija podiglo tužbu protiv Mete

Advertiser Serbia4. децембар 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембар 2023.

IBM povukao reklame sa platforme X zbog veličanja nacista

Advertiser Serbia17. новембар 2023.

X pokrenuo alat za traženje poslova

Advertiser Serbia17. новембар 2023.

Facebook zabranjuje političko oglašavanje putem generičkih alata veštačke inteligencije

Advertiser Serbia8. новембар 2023.

Meta više neće smeti da koristi vaše podatke za ciljane reklame

Advertiser Serbia2. новембар 2023.

Meta uvodi pretplatu za Facebook i Instagram bez reklama

Advertiser Serbia30. октобар 2023.

Rezultati Mete nadmašili očekivanja

Advertiser Serbia26. октобар 2023.

Snapchat omogućio embedovanje klipova i storiesa

Advertiser Serbia17. октобар 2023.

Ilon Mask želi da uvede tri nivoa pretplate na platformu X

Advertiser Serbia9. октобар 2023.

Korisnici Facebooka i Instagrama u EU će možda plaćati do 13 evra mesečno

Advertiser Serbia3. октобар 2023.

Norveška traži od regulatora EU da kazni Metu zbog kršenja privatnosti

Advertiser Serbia29. септембар 2023.