Dnevna štampa

PC Press Top50: Najbolje online stvari za 2022. godinu

Dnevna štampa

Juče je održana svečanost uručivanja priznanja dobitnicima izbora Top50 najbolje online stvari za 2022. godinu, u Narodnom muzeju.

 

Naime, redakcija PC Press-a ove godine 26. put organizuje Top50, koji je jedini zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji.

Nagrade bira žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press, i stručnog žirija kog ove godine čine Lea Stanković, Executive Director, Communis; Stefan Despotović, Direktror PR centra, NIS; Ljiljana Ahmetović, CEO, Shoppster Srbija i Slovenija; Miroslav Varga, stručnjak za digitalni marketing, Escape studio; Barbara Milenković, Tiktokerka kao i Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj.

Najbolje online stvari proglašavamo u okviru kategorija: Vesti i mediji, eCommerce, Poslovni i društveni servisi, Obrazovanje i kultura, Dom i zabava, Sport i turizam, Društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube, TikTok), Mobilne aplikacije, i specijalne nagrade.

Svečanu dodelu priznanja PC Press Top50 otvorio je Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC Press-a. Pozdravni govor povodom otvaranja svečanosti održao je i Ministar informisanja i telekomunikacija dr Mihailo Jovanović i najavio da će „do kraja 2025. godine resorno ministarstvo dovesti moderan i brz internet brzine veće od 100 mb/s do svakog dela Srbije, svake kuće i domaćinstva. Cilj nam je da svim našim građanima budu dostupne sve usluge koje se plasiraju putem interneta jer time olakšavamo i unapređujemo život i vas kao ponuđača i građana kao krajnjih korisnika.“

Specijalno priznanje Digital Biz za izuzetan kvalitet poslovnih digitalnih komunikacija, dodeljeno je kompaniji Forma Ideale a priznanje je preuzeo Aleksandar Ružesković, direktor Marketing sektora.

Specijalno priznanje Digital Omnichannel za izuzetan kvalitet online komunikacije sa potrošačima, dodeljeno je brendovima IDEA, Roda i Mercator a ispred kompanije priznanje je preuzela Tijana Nikolić, saradnik za digitalni marketing.

Specijalno priznanje Digital Care dodeljeno je sajtu amberalert.rs, digitalnoj platformi za bezbednije odrastanje, a priznanje je preuzeo Igor Jurić, Direktor centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Digitalnoj platformi za finansijsku edukaciju ersteznali.rs dodeljeno je specijalno priznanje Digital Edu, a priznanje je preuzela Marija Mutić, Samostalna stručna saradnica za društveno odgovorno poslovanje, Direkcija komunikacija, Erste Bank a.d. Novi Sad.

Specijalno priznanje Digital Experience, dodeljeno je sajtu ananas.rs za najbrže rastuću digitalnu platformu, a priznanje je preuzela Nataša Kažić, Chief marketing officer.

Specijalno RNIDS priznanje za razvijanje biznisa na domaćem internet domenu dodeljeno je sajtu slatkateglica.rs, a priznanje je preuzela Slavica Antonić, Vlasnica malog brenda – Slatka teglica.

Priznanje za finansijsku pismenost dodeljeno je Udruženju banaka Srbije, a priznanje je preuzeo Vladimir Vasić, Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije .

Priznanje AGRO IoT dodeljeno je vinariji Matijašević vinogradi, a priznanje je preuzeo Vladimir Stanić, direktor.

Izuzetno priznanje Svetu iz Srbije dodeljeno je aplikaciji Top Eleven a priznanje je preuzeo Marko Jevtić, Direktor proizvoda Top Eleven- Be a Football Manager.

Priznanje za pokretanje i razvoj regionalnog marketplace ecomm biznisa dodeljeno je kompaniji Shoppster d.o.o., a priznanje je preuzela Ivana Lazović, Trading and category management director.

Priznanje Digital Innovation dodeljeno je aplikaciji Drive.Go, a priznanje je preuzela Marija Đukić, vođa tima za razvoj i unapređenje novih kanala distribucije.

Ovogodišnja novina je specijalna kategorija Najbolje iz regiona a dobitnici priznanja su: aplikacija Vertiv XR, sajt balkans.aljazeera.net i YouTube kanal Dobro jutro, komšija.

U okviru kategorije Vesti i mediji dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: birn.rs, danas.rs, istinomer.rs, rts.rs i rs.bloombergadria.com koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije eCommerce dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: computerland.rs, gajbica.rs, gigatron.rs, kengur.com i beanzcafe.co.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Poslovni i društveni servisi dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: nbs.rs, sam.org.rs, srbijavoz.rs, i nadji-posao.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Obrazovanje i kultura dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: homepageacademy.rs, laguna.rs, msub.org.rs, preduzmi.rs i fondzamladetalente.rs koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Dom i zabava dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: decjisajt.rs, eklinika.telegraf.rs, plejer.net, svetstripa.org.rs i cineplexx.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Sport i turizam dobitnici priznanja su sledeći sajtovi: balanstrening.rs, bigblue.rs, putriota.rs i nationalgeographic.rs koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije Mobilne aplikacije dobitnici priznanja su sledeće aplikacije: Belgrade Airport, Otvori plavi krug, TeleBoks i ONKO koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Facebook dobitnici priznanja su sledeće stranice: Munchmallow, Veseli četvrtak i Cockta koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Instagram dobitnici priznanja su sledeći profili: Carina Srbije, Dva ranca beg iz kanca, Šćepine vragolije i Dušan Petrović koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije LinkedIn dobitnici priznanja su sledeće stranice: Demotivacija i Bambi koja je i nosilac statue.

U okviru kategorije Twitter dobitnici priznanja su sledeći nalozi: Bojana Novaković i Metalac koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije YouTube dobitnici priznanja su sledeći kanali: Izazovi avanturu, Tv Arena Esport, Van Dometa i NjuzNet koji je i nosilac statue.

U okviru kategorije TikTok dobitnici priznanja su sledeći nalozi: Andrija Jo, Lea Stanković i Planeta Sport koji je i nosilac statue.

Priznanje Nagrada publike je jedinstvena po tome što je od početka do kraja u rukama publike, koja prvo predlaže svoje omiljene sajtove, a zatim za njih glasa, a ove godine priznanje je odneo Instagram profil Dnevna doza pravopisa.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Dnevna štampa

Formirana Wireless Media Group (WMG)

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

The Guardian blokirao ChatGPT da prikuplja informacije sa sajta britanskog lista

Advertiser Serbia4. септембра 2023.

Readly – platforma koja nudi pristup više od 7 hiljada digitalnih časopisa i novina

Advertiser Serbia29. августа 2023.

Prvi srpski dnevni list, Novine serbske, počele su da izlaze pre 210 godina

Advertiser Serbia13. августа 2023.

Facebook i Instagram blokiraju pristup vestima

Advertiser Serbia2. августа 2023.

Sprema se potpuna privatizacija Politike

Advertiser Serbia16. јула 2023.

Najstariji list na svetu prestao da izlazi u štampanom izdanju

Advertiser Serbia30. јуна 2023.

Nemački list Bild veštačkom inteligencijom planira da zameni više pozicija u firmi

Advertiser Serbia21. јуна 2023.

Wiener Zeitung nakon 320 godina prestaje da izlazi u štampanom izdanju

Advertiser Serbia28. априла 2023.

„Dnevnik“ u Matici srpskoj proslavio 80 godina izlaženja

Advertiser Serbia15. новембра 2022.

Instagram na udaru regulatora – kažnjen sa rekordnih 405 miliona evra

Advertiser Serbia6. септембра 2022.

Washington Post ukida 100 radnih mesta?

Advertiser Serbia31. августа 2022.

Građani EU najviše veruju tradicionalnim medijima

Advertiser Serbia20. јула 2022.

Digital News Report: Pad poverenja u medije, zamor od vesti kod publike

Advertiser Serbia21. јуна 2022.

Preminuo glavni i odgovorni urednik lista „Nova“ Stojan Drčelić

Advertiser Serbia20. јуна 2022.