DM

Panel diskusija „Spamovanje ludom radovanje“

DM

Ove godine Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), u okviru „Evropskog meseca sajber bezbednosti“, 20. oktobra, od 11h, organizuje panel diskusiju pod nazivom „Spamovanje ludom radovanje“, u Muzeju nauke i tehnike, Skenderbegova 51, Beograd

Svakodnevno naše elektronske sandučiće zasipaju neželjene reklamne i druge poruke, ali i poruke sa mnogo opasnijim sadržajem, kao deo velikog spamerskog paketa protivzakonitog ponašanja na Internetu. Spamovanje je ozbiljna i složena društvena pojava koju će učesnici ove panel diskusije pokušati da sagledaju kroz sve njene aspekte: zakonski, bezbednosni, marketinški i edukativni. Definicija spama kaže da su to nezatražene masovne poruke, bez obzira na njihov sadržaj, i da je spamovanje pitanje saglasnosti primaoca i načina slanja, a ne pitanje sadržaja poruke. U Srbiji je česta nedozvoljena poslovna praksa pojedinih firmi i organizacija da građane, suprotno odredbama čak četiri zakona, uznemiravaju ubacivanjem neželjene pošte u poštanske sandučiće, slanjem neželjenih poruka e-poštom ili SMS-om i neželjenim pozivanjem na fiksni ili mobilni telefon.

Moderatorka panel diskusije „Spamovanje ludom radovanje“ je Jelena Ožegović, saradnica za marketing i komunikacije u RNIDS-u, a učesnici su pet domaćih stručnjaka i gost iz Slovenije, Gorazd Božič, direktor SI-CERT-a, kao uvodničar. On će govoriti o slovenačkim iskustvima vezanim za spam, o tome da li postoji „dobar“ i „loš“ spam, kakvi su troškovi svakodnevnog spamovanja, da li treba da se spam proganja zakonskim merama ili je to već izgubljeni rat?

Jovan Šikanja, administrator za bezbednost kompanije „Limundo“, govoriće o opasnim oblicima spamovanja, kada se e-poštom masovno šalju zlonamerni programi (virusi, malver, ransomver…), kao i o internet prevarama – od čuvene Nigerijske do fišinga.

Žarko Ptiček, IT pravnik iz kompanije „Ptiček“, daće pregled propisa koji tretiraju slanje neželjenih poruka, objasniće kako marketinški nastup uskladiti sa propisima, kako se zakonito obrađuju podaci o ličnosti i koji postupci stoje na raspolaganju onima koji smatraju da su im prava povređena.

Boško Radivojević, suosnivač kompanije „Mainstream“, govoriće o tehničkim aspektima spamovanja iz ugla internet provajdera i o čemu sve korisnici servera za slanje e-pošte treba da vode računa pri masovnom slanju poruka.

Vladan Babić, glavni specijalista za mrežnu i informacionu bezbednost u Centru za reagovanje na napade na informacioni sistem MUP-a Srbije, objasniće razloge zašto se ulaže u odbranu od spama i kako da se prosečan korisnik Interneta zaštiti od zlonamernog spamovanja.

Branko Vukomanović, kreativni direktor agencije „Trilenium“, govoriće o marketinškim aspektima masovnog slanja poruka na dozvoljen način, o kreiranju sadržaja i dizajniranju poruka e-pošte i praćenju uspešnosti takvih kampanja.

VIŠE INFORMACIJA: domen.rs/stopspam

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u DM

Od 5. januara moguć upis u registar Ne zovi, predviđene kazne za trgovce

Advertiser Serbia3. јануар 2024.

Registar „Ne zovi” stiže najkasnije u septembru

Advertiser Serbia25. јануар 2023.

Registar „Ne zovi“ primenjivaće se od sledeće godine

Advertiser Serbia16. децембар 2021.

Intuit preuzima Mailchimp za 12 milijardi dolara

Advertiser Serbia16. септембар 2021.

Prodavci više neće smeti da zovu telefonom građane

Advertiser Serbia20. децембар 2019.

U Crnoj Gori omogućili kraj telefonskoj prodaji

Advertiser Serbia3. децембар 2019.

„Kako pravilno koristiti email marketing“ – saznajte od najiskusnijih stručnjaka

Advertiser Serbia14. децембар 2016.

Webiz 2016

Advertiser Serbia31. октобар 2016.

Održana panel diskusija „Spamovanje ludom radovanje“

Advertiser Serbia24. октобар 2016.

Prodati lični podaci porodilja zbog reklamiranja adaptiranog mleka

Advertiser Serbia12. октобар 2016.

Direktni marketing na Uber-ov način

Advertiser Serbia23. август 2016.

Amstel Premium Pilsener nagradio vernost potrošača

Advertiser Serbia9. мај 2016.

Cannes Lions 2015: Proglašeni prvi dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia23. јун 2015.

Originalan način reklamiranja škole za košarku

Advertiser Serbia22. мај 2015.

Velika Britanija: SMS reklama – kazna 500.000 funti

Advertiser Serbia26. фебруар 2015.