Konferencije

Panel diskusija „O medijima i tehnologiji“

Konferencije

Skup „O medijima i tehnologiji“ na kome će biti reči o značaju tehnologija u medijima kao i transformaciji medija u digitalnoj eri biće održan u četvrtak, 24. novembra 2022. godine u Galeriji Grafičkog kolektiva, Dragoslava Jovanovića 11 u Beogradu, od 10 do 13.30 časova.

 

Prisutne će na početku u ime organizatora pozdraviti Ljiljana Ćinkul, direktorka Grafičkog kolektiva i Nevena Ružić, koordinatorka programa Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

U prvom panelu „Tehnologija U medijima“ govoriće se o tome koliko su mediji značajni u informisanju, obrazovanju o tehnologijama i njihovom društvenom uticaju, kako utiču na naše kritičko razumevanje i odgovorno pristupanje tehnologijama, na koje načine novinari treba da izveštavaju, prenesu poruke i koliko je važno da se ulaže u edukaciju medijskih radnika, kao i da li imamo dovoljno specijalizovanih medija, emisija i novinara, koji kontinuirano i kvalitetno izveštavaju o novostima u IT oblasti.

Učesnici panela: Vesna Čarknajev, PC Press, Petar Gredelj, Benchmark, Damir Jelisavčić, Prosvetni Pregled, i prof. dr Divna Vuksanović, Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti.

U panelu „Mediji U tehnologiji“ biće reči o transformaciji medija u digitalnoj eri – šta se „dešava“ medijima i novinarstvu, o tome kako “poplava“ lažnih vesti, razvoj i uspon onlajn građanskog novinarstva, kao i ubrzani procesi digitalizacije utiču na medije, jesmo li danas svi pomalo mediji. Šta se desilo sa odgovornošću za napisano, programirano, prodato. Koliko je pojava digitalnih medija uticala da, na primer, ranije predviđan brzi kraj radija, dovede do „reinkarnacije“ radija u formu podkasta.

Učesnici panela: prof. dr Tatjana Ćitić, RTS, Aleksandar Ašković, YouTube ekspert, Jasmina Koprivica, Euronews Srbija i prof. dr Dalibor Petrović, sociolog.

Moderatorka skupa je dr Tamara Vučenović, urednica, Radio Beograd 2.

Pored diskusije najaviće se i objavljivanje knjige Digitalne ikone 2.0 u kojoj će se naći odabrani intervjui iz emisije „Digitalne ikone“, Radio Beograda 2, pojedinci i događaji koji nam od 2002. ​omogućavaju da bolje razumemo proces digitalizacije u Srbiji, kao i globalne, digitalne fenomene i izazove.

U Galeriji Grafičkog kolektiva istovremeno možete pogledati međunarodnu izložbu „Playing Narratives x A MAZE.“ sa desetak video igara autora iz celog sveta, koje igrači najčešće mogu isprobati u galerijskim prostorima ili na festivalima, takozvane „arthouse games„.

Prisustvo na skupu je besplatno, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija se vrši putem linka i otvorena je do 23. novembra 2022.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Mladi talenti i više od 30 projekata će biti predstavljeni na događaju NEM Zagreb 2022

Advertiser Serbia30. новембра 2022.

Održan skup o medijima i tehnologiji – U moru sadržaja opstaje kvalitet

Advertiser Serbia26. новембра 2022.

Matje Flamini na konferenciji A1 Talk

Advertiser Serbia24. новембра 2022.

Renomirani producenti ponovo u Hrvatskoj: NEM Zagreb 2022 objavio ceo program događaja

Advertiser Serbia17. новембра 2022.

Svečano otvoreni 6. Srpski dani osiguranja na Zlatiboru

Advertiser Serbia16. новембра 2022.

Najveća HR konferencija u Evropi se vraća na scenu – HR Week!

Advertiser Serbia4. новембра 2022.

CEFTA na samitu Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa

Advertiser Serbia4. новембра 2022.

Konferencija Regionalne AEO Asocijacije

Advertiser Serbia3. новембра 2022.

Osma konferencija mrežnih operatora 15. novembra u Beogradu

Advertiser Serbia1. новембра 2022.

NEM ZAGREB 2022: Potvrđeni vrhunski govornici

Advertiser Serbia28. октобра 2022.

DANIJEL KOLETIĆ, Apriori World: „Misija PRO PR konferencije je slaviti odnose s javnošću, dati im na važnosti koju zaslužuju“

Advertiser Serbia27. октобра 2022.

Samsung AI Forum 2022: Prijavite se i otkrijte budućnost veštačke inteligencije

Advertiser Serbia25. октобра 2022.

Samsung predstavlja razvoj platforme SmartThings i uvodi nova korisnička iskustva na konferenciji SDC22

Advertiser Serbia13. октобра 2022.

Digital Labin 2022 – Na ovogodišnjem izdanju konferencije okupilo se preko 600 digitalnih dizajnera i developera iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia28. септембра 2022.

Više od 5 000 posetilaca jubilarnog Weekenda opravdalo #SAMODOĐI

Advertiser Serbia26. септембра 2022.