Festivali

Otvorene prijave za Cannes Lions 2023

Festivali

Cannes Lions je unapredio svoj proces prijema prijava kako bi se fokusirao na oblasti održivosti, uticaja i efikasnosti i DE&I. Ažurirana je i dodela specijalnih nagrada u vidu dve dodate nagrade za ljude (CCO i CMO) i proširenje za odabir regionalnih mreža godine.

 

Ove godine, od svih učesnika koji konkurišu za Kanskog Lava, osim u kategorijama Digital Craft, Film Craft i Industry Craft, biće zatraženo da dostave informacije koje prikazuju uticaj kreativnog rada, uzimajući u obzir širok spektar metrika koje pokazuju efikasnost kreativnosti.

Za 2023. godinu, učesnici će biti podstaknuti da daju informacije o sastavu timova koji su angažovani „iza kamere“ i sve relevantne informacije o DE&I agendi brenda ili agencije. Iako ove informacije neće biti deo pisanog podneska i stoga neće doprineti ocenjivanju, one imaju za cilj merenje napretka i nalazi će biti predstavljeni (anonimno) industriji u obliku godišnjeg izveštaja.

Cannes Lions je ponosan član Ad Net Zero i kao deo toga, želi da podrži nastojanje industrije da smanji uticaj ugljenika na razvoj, proizvodnju i emitovanja kreativnog rada na realnu neto nulu do 2030. godine.

Počevši od ove godine, svi učesnici će biti podstaknuti da daju informacije koje opisuju njihove emisije C02 kao deo proizvodnog procesa, koristeći AdNet Zero akcioni plan u pet tačaka kao vodič. Ove informacije nisu obavezne i neće se koristiti kao deo procesa žiriranja. LIONS će ga koristiti za uspostavljanje merila trenutne prakse.

Simon Cook, izvršni direktor LIONS-a, je izjavio: „Uvođenjem ovih pitanja, nadamo se da ćemo otkriti i rasvetliti rad koji pokreće napredak koji stvaraju kreativci i brendovi širom sveta – posao koji trenutno pravi razliku. Ovo će nam pomoći da razumemo trenutne prakse koje se dešavaju na lokalnom nivou – unutar timova i specifičnih delova posla – kako bismo mogli da uspostavimo kolektivno razumevanje za kreativnu zajednicu koja ide napred.”

Dve nove rang liste za ljudi su dodate Globalnom izveštaju o kreativnosti za 2023. Obe su zasnovane na poenima prikupljenim od Cannes Lions nagrada. Rang lista za kreativne direktore će proslaviti one na vrhuncu svoje karijere prepoznajući njihovu ulogu u obezbeđivanju kreativnog vođstva koje pokreće njihove timove da pomeraju sopstvene i kreativne granice svojih klijenata. Rang lista za direktore marketinga prepoznaje čija hrabrost i posvećenost ugrađuju kreativnost u rad koji pokreće njihove brendove i poboljšava njihov krajnji rezultat.

Nagrada za regionalnu mrežu godine proširena je sa četiri na sedam regiona. EMEA će se sada biti dodeljivana u tri regiona: Evropi, podsaharskoj Africi i MENA. APAC će biti dodeljivana širom Azije i Pacifika. Severna Amerika i Latinska Amerika ostaće kao i prethodnih godina.

Cannes Lions je otvoren za prijavu radova za takmičarski deo festivala, uključujući i novu kategoriju Entertainment Lions za video igre. Dodatne informacije o nagradama dostupne su ovde. Informacije o ovogodišnjim predsednicima žirija dostupne su ovde. Prijave za nagrade se završavaju 13. aprila 2023.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

U toku su prijave za četvrti Effie trening

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Bio je Microsoftov jevanđelista, a danas spašava svet od dosade – i dolazi na Dane komunikacija!

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Tajni sastojci dobre Effie prijave

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Effie trening: Whoever Controls the Media, Controls the Mind

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Festival koji se ne propušta: Dani komunikacija najavili gostovanje Edwarda Snowdena

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Saznajte koji će stručnjaci iz redova medija dodeliti novu posebnu nagradu BalCannes-a

Advertiser Serbia10. јануара 2023.

Počinje serija EFFIE treninga

Advertiser Serbia10. јануара 2023.

Golden Drum se vraća u Portorož

Advertiser Serbia6. јануара 2023.

Počinje šesta EFFIE sezona

Advertiser Serbia21. децембра 2022.

BalCannes 2023 beleži rekordan broj prijava, s gotovo četvrtinom projekata u kategoriji Social Responsibility!

Advertiser Serbia19. децембра 2022.

Rezervišite datume za jedan od najboljih festivala 2023 – Dani komunikacija su od 20. do 23. aprila u Rovinju

Advertiser Serbia14. децембра 2022.

Upoznajte žiri 32. SOF-a

Advertiser Serbia7. децембра 2022.

Poznati su članovi žirija oglašivača novog BalCannes-a

Advertiser Serbia29. новембра 2022.

Održan Maxi Nacionalni festival hrane

Advertiser Serbia29. новембра 2022.

Ovi stručnjaci iz redova agencija će birati najbolje projekte BalCannes-a

Advertiser Serbia20. новембра 2022.