Oglašavanje

Otvorene prijave za BalCannes!

Oglašavanje

Zauzmite svoje mesto među najboljima u regiji – a i u velikom BalCannes Reportu.

 

Objavljen je pravilnik takmičenja, a među sjajnim nagradama i brojnim novostima kojima će BalCannes istaći genijalnost i najbolje u regionalnoj komunikacijskoj industriji posebno se ističe najava novog BalCannes Reporta – pregled stanja u regiji koji će se na godišnjem nivou objavljivati sa listom najboljih i biti dostupan svima na tržištu.

U punom jeku su pripreme za novo izdanje BalCannesa – nakon što je deset godina ujedinjavao naša tržišta, sada im ponovo otvara svoja vrata, a najbolji projekti, agencije i oglašivači biće proglašeni pod reflektorima velike dvorane Dana komunikacija! Novostima tu nije kraj – zvanično je dostupan pravilnik takmičenja, koje će ovoga puta zasijati u kompetitivnijem svetlu i definisati komunikacijsku industriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije slaveći najbolje i najoriginalnije u regiji.

Svi smo mi BalCannes! A novo poglavlje BalCannesa treba da zadovolji potrebu kolega iz regije, kako u agencijama tako i među oglašivačima, za boljim poznavanjem kreativnosti koje ta regija pruža i kretanjima na pojedinim tržištima. Najvažnije, BalCannes ostaje BalCannes – nastavlja da inspiriše i ujedinjuje regiju, stoga nam se pridružite i pokažite da ste najbolji“, poručio je Damir Ciglar, član Organizacijskoga odbora Dana komunikacija i jedan od idejnih pokretača ovoga takmičenja.

BalCannes Report će ponuditi sveže podatke o tržištima

Pravilnik nudi uvid u značajne promene u konceptu takmičenja, a jedna je od najvećih novosti BalCannes Report, pregled stanja u regiji po BalCannesu, koji će biti objavljivan na godišnjem nivou sa listom najboljih i biće dostupan svima. Po završetku takmičenja analiza rezultata i osvojenih bodova u ovom opširnom izveštaju pokazaće ko su bili najbolji na BalCannesu prema nizu kriterijuma – s obzirom na zemlje takmičara, kategorije, projekte, agencije, oglašivače, raznolikost perspektiva žirija itd.

Spektar kategorija poslovnog delovanja

Takmičarski projekti će se vrednovati i nagrađivati prema poslovnim kategorijama u kojima i inače konkurišu na tržištu: od Hrane, Alkoholnih i Bezalkoholnih pića, Telekomunikacijskih usluga, Zdravlja i farmacije pa sve do kategorija Razno i Društvena odgovornost, koja će proslaviti društvene akcije i moć kreativnosti u službi pozitivne promene u svetu, aplikantima će biti dostupno čak 13 kategorija. U svakoj od njih biće moguće osvojiti zlatnu, srebrnu ili bronzanu nagradu, a o najboljim radovima odlučivaće žiriji sačinjeni od profesionalaca iz redova agencija i klijenata. Poseban žiri činiće predstavnici vodećih strukovnih medija u regiji sa specijalizovanim pristupom te najbolji rad po svojim kriterijima nagraditi nagradom koja će odabrani projekat istaći u BalCannes Reportu – BalCannes Editor’s Pick Award!

Za takmičenje možete prijaviti svoje celovite, integrisane kampanje te pojedinačne, jedinstvene delove unutar kampanje koji predstavljaju jednu ideju koju ste sprovodili tokom dvogodišnjeg kvalifikacijskog perioda od 20. avgusta 2020. do 20. novembra 2022.

Zadivite regiju, učestvovanje je jednostavno

Svi oni koji su spremni svoje najbolje kreativne radove da daju na uvid vodećim stručnjacima regije – te se zamišljaju pod svetlima reflektora uz gromoglasni pljesak regije i zasluženo priznanje za svoj trud i izvrsnost – pozivaju se da ispoliraju svoje prijave jer BalCannes se vraća kako bi ponovo ujedinio regionalnu komunikacijsku industriju i istakao njenu genijalnost.
Prijavni je obrazac jednostavan, a sve informacije dostupne su na zvaničnim stranicama www.danikomunikacija.com.

***
O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija nose dvostruku nominaciju za jedan od najboljih evenata na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Omiljeni festival poznat je po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena. I sledećega aprila će ujediniti sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj – zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu – nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama www.danikomunikacija.com.
***
O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalno takmičenje reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Van granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Evropskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.
Više na zvaničnim Facebook i LinkedIn stranicama, a više o HURA-i saznajte na www.hura.hr.

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia je kolektivni predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Oglašavanje

U toku su prijave za četvrti Effie trening

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] DAMIR RUVIĆ, Via Media: „Svake godine je sve manje domaćih radova koji skreću pažnju“

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Bio je Microsoftov jevanđelista, a danas spašava svet od dosade – i dolazi na Dane komunikacija!

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Ministarstvo pravde SAD tužilo Google zbog monopola na tržištu onlajn oglašavanja

Advertiser Serbia25. јануара 2023.

Tajni sastojci dobre Effie prijave

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Otvorene prijave za Cannes Lions 2023

Advertiser Serbia23. јануара 2023.

IGOR MLADINOVIĆ, Imago Ogilvy: Generacija mediokracija

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Festival koji se ne propušta: Dani komunikacija najavili gostovanje Edwarda Snowdena

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] DEJAN SPIRKOSKI, Saatchi & Saatchi Skopje: „Kreativnost napreduje i postaje još bolja pod pritiskom“

Advertiser Serbia17. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] IVANA PETKOVIĆ, SVA: „Sve više brendova se pita ko su suštinski, šta rade i kako utiču na društvo u celini“

Advertiser Serbia16. јануара 2023.

Ogorčenje među YouTuberima zbog novih pravila o monetizaciji sadržaja

Advertiser Serbia16. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] MILOŠ SKOKIĆ, Žiška: „Dobar agencijski kreativac današnjice nije kreativac, već kreator“

Advertiser Serbia13. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] IVANA ZEKOVIĆ, Leo Burnett Beograd: „Jedini trend koji priznajem je: biti original.“

Advertiser Serbia12. јануара 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] JELENA FIŠKUŠ i SEAN POROPAT, Studio Sonda: „Ideja će i dalje biti ključ svega“

Advertiser Serbia11. јануара 2023.

Facebook i Instagram planiraju da više štite tinejdžere od neprikladnih reklama

Advertiser Serbia11. јануара 2023.