Internet

Ookla® potvrdila – SBB internet ponovo najbrži

Internet

SBB drugi put zaredom ima najbrži internet u Srbiji, pokazalo istraživanje kompanije Ookla®.

 

SBB kompanija saopštila je danas zvanične rezultate Speedtest® aplikacije kompanije Ookla® koji su potvrdili da je SBB internet ponovo najbrži u Srbiji*.

Internet kompanije SBB je na osnovu testova korisnika putem aplikacije Speedtest Intelligence® kompanije Ookla®, svetskog lidera u aplikacijama za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža, proglašen najbržim internetom u prvom i drugom kvartalu 2022. godine.

Merenjem aplikacije Speedtest Intelligence® na skoro 2 miliona testova korisnika kablovskog, optičkog, kao i WiFi interneta u Srbiji u periodu od 1.1.2022. do 1.7.2022. godine, SBB internet od svih telekomunikacionih operatora drugi put zaredom je ostvario najviši Speed ScoreTM od 88,31 , čime je još jednom potvrđeno da je internet kompanije SBB najbrži u zemlji.

Drugoplasirani telekomunikacioni operator na istom merenju zabeležio je skor od 76,87 dok najveći konkurent SBB kompanije na tržištu beleži rezultat 50,76.

SBB internet je i u prethodnih 6 meseci na osnovu rigoroznih merenja kompanije Ookla zvanično najbrži internet u zemlji, što je drugo uzastopno prestižno priznanje. Podsetiću da smo povodom našeg jubilarnog rođendana najbrži internet u zemlji dodatno ubrzali i da ove godine ne samo da stvaramo GIGA Srbiju, već i počinjemo izgradnju 10 GIGA optičke mreže”, rekao je izvršni direktor SBB kompanije Milija Zeković.

Vodeća Speedtest aplikacija kompanije Ookla® predstavlja nezavisan i precizan metod merenja brzine, koji je tokom vremena postao globalni zlatni standard kada je reč o ovoj industriji, na osnovu 10 miliona korisničkih testova dnevno.

Speedtest® nagrade, koje dodeljuje kompanija Ookla®, rezervisane su za telekomunikacione operatore koji su pružili izuzetne internet performanse i pokrivenost na tržištu. Kompaniji SBB sa zadovoljstvom uručujemo nagradu za najbržu fiksnu mrežu u Srbiji. Ovo priznanje je potvrda izuzetnih performansi tokom prvog i drugog kvartala 2022. na osnovu Ookla rigorozne analize podataka iz Speedtest merenja koja iniciraju krajnji korisnici”, rekao je Doug Suttles, izvršni direktor kompanije Ookla.

Kompanija Srpske kablovske mreže (Serbia BroadBand SBB) od osnivanja pre 20 godina u Kragujevcu, donosila je inovacije na tržište Srbije, prva omogućivši 2003. godine širokopojasni internet, zatim digitalnu televiziju i digitalnu fiksnu telefoniju.

Do kraja godine, u kojoj SBB završava svoj navažniji projekat stvaranje GIGA Srbije, svi SBB korisnici u Srbiji imaće pristup internet mreži uz brzine do 1 Gbps, a nekoliko desetina hiljada porodica osetiće brzine najbržeg optičkog interneta u Evropi – 10 GIGA mreže.

* Najbrži internet prema Ookla® istraživanju na osnovu analiza putem aplikacije Speedtest Intelligence® za 01.01.2022 – 01.07. 2022. Ookla zaštitni znak se koristi pod licencom uz dozvolu.

O kompaniji Ookla®:
Ookla® je svetski lider u analizi mobilnih i širokopojasnih mreža aplikacijama za testiranje i srodnim tehnologijama. Speedtest® je vodeća platforma za testiranje mreže kompanije Ookla, koja svakog dana prikuplja stotine miliona podataka o performansama i kvalitetu mreža širom sveta.
Operatori, kompanije i vladine agencije koriste Ookla podatke kao jedinstvene i trenutne informacije o stanju mreža i onlajn usluga.

Ookla je deo Ziff Davis (NASDAQ: ZD), digitalne medijske i internet kompanije čiji portfolio uključuje vodeće brendove u oblasti tehnologije, zabave, kupovine, zdravlja, sajber bezbednosti i marketinško-tehnološkim alatkama. Sedište kompanije Ookla nalazi se u Sijetlu u SAD, sa kancelarijama širom sveta.
Za više informacija posetite www.ookla.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Internet

TikTok zabranio monetizaciju političarima i političkim strankama uoči američkih izbora

Advertiser Serbia23. септембра 2022.

Saopštenje: Kompanija SBB se ne prodaje!

Advertiser Serbia23. септембра 2022.

YouTube će dopustiti monetizaciju video zapisa sa licenciranom muzikom

Advertiser Serbia22. септембра 2022.

Algoritam YouTube-a za preporuke se pokazao kao neefikasan

Advertiser Serbia21. септембра 2022.

Istraživanje pokazalo da TikTok u 20% pretraga prikazuje dezinformacije

Advertiser Serbia20. септембра 2022.

Ogromna kazna za Instagram

Advertiser Serbia19. септембра 2022.

YouTube uplatio 6 milijardi dolara muzičkoj industriji

Advertiser Serbia18. септембра 2022.

EU donosi novi zakon o sajber bezbednosti

Advertiser Serbia17. септембра 2022.

YouTube će prikazivati pet reklama umesto dve pre početka videa?

Advertiser Serbia15. септембра 2022.

Spajaju se dve najveće internet prodavnice auto-delova

Advertiser Serbia15. септембра 2022.

Sud potvrdio kaznu Google-u zbog dominacije na tržištu

Advertiser Serbia14. септембра 2022.

Deoničari Twitter-a odobrili prodaju kompanije Ilonu Masku

Advertiser Serbia13. септембра 2022.

Izdavači tuže Google zbog nekonkurentskog ponašanja na tržištu digitalnog oglašavanja

Advertiser Serbia13. септембра 2022.

Velike kompanije ukidaju Facebook prijavu sa sajta u strahu od zatrpavanja reklamama

Advertiser Serbia12. септембра 2022.

Jutjuberka prevarila 6.000 fanova, pobegla sa 50 miliona evra

Advertiser Serbia8. септембра 2022.