Brendovi

Održana XVII godišnja Skupština Srpske asocijacije menadžera

Brendovi

BEOGRAD – Rekordan broj članova od osnivanja – 544, gotovo 50 događaja, pokretanje Inicijative za odgovornu budućnost i rad na edukaciji i umrežavanju obeležili su prethodnu godinu Srpske asocijacije menadžera.

 

Na redovnoj godišnjoj Skupštini, izabrani su potpredsednici – Dragoljub Damljanović, potpredsednik za programe za razvoj menadžera i mladih i Miša Lukić, potpredsednik za strategiju i razvoj. U okviru Skupštine, održana je i panel diskusija na temu šta menadžere i biznise čeka u ovoj, 2024. godini.

Kao jedni od najvažnijih ciljeva u narednom periodu za SAM postavljeni su privlačenje iskusnih menadžera sa bogatim iskustvom, ali i mladih članova kojima treba podrška u karijeri.

„Asocijacija nastavlja sa svim redovnim aktivnostima, uz poseban fokus dalji razvoj SAM Akademije, proširenje Inicijative za odgovornu budućnost, angažovanje u oblasti edukacije mladih, kao i daljem osnaživanju menadžera i njihovih veština, da bi mogli da odgovore na promene koje donosi veštačka inteligencija u poslovanju. Ponosan sam što smo u ovu godinu ušli sa rekordnim brojem članova, a verujem da će i novina poput imenovanja potpredsednka dodatno doprineti ubrzanju ostvarivanja ciljeva koje smo postavili i omogućiti da SAM nastavi da napreduje i dalje se razvija“, poručio je Mihailo Janković, predsednik Srpske asocijacije menadžera.

Na panelu „Šta nam donosi 2024. godina?“ učestvovali su Mihailo Janković, kao i Slobodan Đinović, predsednik Skupštine SAMa i novi potpredsednici Dragoljub Damljanović i Miša Lukić. Zajednička poruka svih njih bila je da će ulaganje u obrazovanje u narednom periodu biti od suštinske važnosti i upravo će to praviti razliku ne samo u kompanijama, već i na nivou država. U tom pravcu krenuo je i SAM, jer kako je najavio Damljanović, planovi su da se osnuje grupa u okviru asocijacije koje će sarađivati u narednim godinama sa svim relevantnim institucijama, a sve u cilju inspiracije budućih mladih generacija da uče, razvijaju kritičko razmišljanje, inoviraju i istražuju, kako bi bili spremni za nove trendove koji dolaze. Jedan od izazova koji očekuje svet je i suočavanje sa nedostatkom električne energije, upozorio je Damljanović i istakao da je važnost adekvatnog planiranja i tranzicije energetskih sistema ka održivim izvorima energije.

Upravo je AI ono što obeležava dolazeći period, jer to postaje deo tkiva svake industrije, a i sama suština biznisa se dramatično menja, jer kako je rekao Đinović, više nije u centru samo komercijalna i tradicionalna vrednost nekog biznisa, već to šta će on predstavljati u narednim decenijama i koliko je održiv.

Godine koje dolaze donose brojne promene, i modeli biznisa i poslovanja će se menjati, ocenio je Miša Lukić, ali ne treba da se zanemari uloga koje kompanije imaju prema svim učesnicima na tržištu i prema širem društvu i životnoj okolini. Lukić je najavio proširivanje SAMove Inicijative za odgovornu budućnost na ostale vodeće kompanije u Srbiji.

Predsednik SAMa je za sam kraj ukazao na važnost kadrova i humanizacije biznisa, što podrazumeva da se mora raditi na stalnom unapređenju znanja i razvoju ne samo mladih, već i srednjih generacija zaposlenih koji su stub radne snage, da mogu da nađu svoje mesto u izmenjom načinu poslovanja koje donosi AI.

Zaključak svih panelista je da se u narednom periodu treba fokusirati na analiziranje AI i njene uloge i primene u poslovanju, privlačenje i razvoj kadrova kako bi mogli da odgovore na izazove i prilike koje donose novi trendovi, kao i definisanje svrhe kompanija i brendova koje će imati u budućnosti.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Sajber kriminal je jedna od najunosnijih prevara na svetu – saznajte kako da zaštitite svoje poslovanje

Advertiser Serbia24. април 2024.

Gejming industrija Srbije povećala prihode i broj zaposlenih

Advertiser Serbia22. април 2024.

A1 escape room „Izgubljeni IDentitet“ posetilo više od 4.000 ljudi

Advertiser Serbia18. април 2024.

Samsung predstavio Samsung Galaxy evropski tim sportista za Pariz 2024

Advertiser Serbia18. април 2024.

Telekom Srbija pokreće projekat „Dečji svet je veći od ekrana“

Advertiser Serbia16. април 2024.

Održana prva radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže

Advertiser Serbia15. април 2024.

Da li ste se prijavili na konkurs „ESG Lideri“?

Advertiser Serbia15. април 2024.

Uranjanje u dubine uz 8K: Podvodni snimatelj Pavel Aktel o novoj eri snimanja filmova u visokoj rezoluciji

Advertiser Serbia15. април 2024.

Samsung 15. godinu zaredom vodeći na globalnom tržištu sistema digitalnog oglašavanja

Advertiser Serbia12. април 2024.

Samsung Electronics već 18 uzastopih godina na vrhu globalnog tržišta televizora

Advertiser Serbia10. април 2024.

Pet pravila za uspešno ulaganje u investiciono zlato

Advertiser Serbia10. април 2024.

S kojom slavnom osobom biste voleli da popijete jutarnju kafu?

Advertiser Serbia9. април 2024.

Neophodno, inovativno, skladno: Novi identitet dizajna Samsung Electronics u 2030. godini

Advertiser Serbia9. април 2024.

Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Advertiser Serbia8. април 2024.

Otvoren 13. NLB Organic konkurs: Tri miliona dinara za najbolje projekte iz organske poljoprivrede

Advertiser Serbia8. април 2024.