Brendovi

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Preduzetnici sa severa Srbije imaju želju da se upoznaju, druže i jedni od drugih uče, a dokaz za to je prepun Inspira Hub u centru Subotice, gde je održana druga radionica A1 Naša mreža karavana.

 

Iako je u publici bilo i predstavnika velikih preduzeća, u formalnom i neformalnom delu druženja najviše je pitanja bilo onih koji su na početku ili se spremaju da se upuste u preduzetničke vode.

Marija Đorđić, autorka portala za preduzetnike Naša mreža u oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja podelila je bogato iskustvo sa prisutnima.

„Trenutak kada treba da se registrujete je trenutak kada je izvesno da će načelno dogovoreni posao krenuti u realizaciju. I tada, na vama je da odaberete jedan od nekoliko dostupnih oblika organizovanja, od kojih svaki ima prednosti i mane za različite vrste poslova. U startu sve jeste novo, i zahtevaće vaše vreme i fokus, ali zaista nije toliko komplikovano i teško za savladati i birokratija nije prepreka da počnete. Takođe, imajte u vidu da postoje brojne subvencije koje mogu i finansijski da vam olakšaju početak poslovanja, o čemu često pišemo na portalu.” – otkrila je Đorđić.

Svetozar Krunić, stručnjak za internet performans oglašavanje savetovao je preduzetnike kako da dobro isplaniraju i pametnije ulože novac u promociju svojih biznisa.

„Potrebno je da razumete ko su vaši kupci i gde se oni nalaze. Kada to znate, mnogo su veće šanse da ćete uspeti da ih pogodite svojim oglasnim porukama. I tada ima prostora za kreativnost, za testiranje i traganje za najboljom oglasnom porukom i vizualom, ali i najbolja poruka na svetu prikazana pogrešnoj publici ili u pogrešnom trenutku je sigurno neisplativa.“

Jedna od nezaobilaznih tema je bila digitalizacija poslovanja i načini da se stvari urade efikasnije uz pomoć novih tehnologija.

„Prisustvo A1 u segmentu ICT usluga i infrastrukture je naš iskorak i transformacija koja je bila neophodna, jer je svaki biznis delom digitalni i potrebe za rešenjima u ovoj oblasti su realnost svih, a posebno malih biznisa kojima je često potreban pouzdan partner koji će ih rasteretiti dela ovih briga. Mi aktivno radimo na tome da kroz portfolio rešenja odgovorimo na ove potrebe korisnika.“– rekla je Ljubica Vojinović, ICT Product development Team Manager A1 Srbija.

Ovaj događaj je drugi u nizu serije susreta u različitim gradovima širom Srbije tokom ove godine.

„Uvek je izuzetno zanimljivo videti koliko su različite lokalne zajednice širom Srbije. Sa jedne strane, temperament i pristup poslu je drugačiji, sa druge strane – pozicija, tržište i prilike. U kombinaciji samo ta dva faktora stvori se mnogo različitih neverovatnih priča i jedva čekam da upoznamo neke nove ljude na sledećim lokacijama koje ćemo obići.” – istakao je Ivan Minić, glavni i odgovorni urednik Naša mreža besplatne poslovne platforme koju je pokrenuo A1 Srbija pre 5 godina c ciljem da informiše, edukuje i povezuje preduzetnike.
 

Foto: Vojislav Vujanić

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Fudbaleri Luka Modrić i Bukayo Saka sklopili partnerstvo sa brendom Snickers u najnovijoj kampanji

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Lažne AI alatke kradu vaše lozinke

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Osećajte se kao najbolji strelac tokom letnjih sportskih takmičenja uz Samsung 8K televizore

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Hibridni AI u službi čoveka otvara nove mogućnosti

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Ferero lansira vegansku Nutelu

Advertiser Serbia10. јун 2024.

U Silosima sa radom počeo penjački centar sa najvećom stenom u Beogradu!

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Bankomati po Evropi meta su novog zlonamernog softvera

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Novosađani zaplesali sirtaki na Trgu slobode – Tradicionalni ples i grčka muzika oduševili prolaznike

Advertiser Serbia7. јун 2024.

Samsung u saradnji sa kompanijama Disney i Pixar promoviše novu liniju Bespoke AI veš mašina u novom videu za kampanju u iščekivanju premijere filma „U mojoj glavi 2“

Advertiser Serbia7. јун 2024.

BOJANA DRLJAN, logoped: „Prevencija ekranizma je uvek najbolje i najefikasnije rešenje“

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Održivo poslovanje kao temelj za rast i dugoročnu perspektivu kompanije

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Za deceniju carinici zapleni oko 142 kilograma zlata – Savet da se investiciono zlato kupuje samo kod proverenih trgovaca

Advertiser Serbia6. јун 2024.

A1 Srbija omogućio korišćenje 5G u romingu

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Samsung Electronics predstavlja nove linije Odyssey OLED, Smart Monitor i ViewFinity za 2024. godinu

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Haier je zvanični partner Rolan Garosa, Ana Ivanović globalna ambasadorka brenda

Advertiser Serbia5. јун 2024.