Festivali

Od kampanje za Madonu do kreativnosti koja povezuje svet: U Rovinj stiže najbolji kreativac dalekog Japana

Kako zadržati autentičnost u predavanju Don’t Let ‘Purpose’ Ruin Our Industry otkriće u Rovinju Toshihiko Tanabe, jedan od vrhunskih kreativaca današnjice!

 

Impresivni portfelj njegovih kreativnih kampanja koje obilaze svet uključuje rad za brendove poput Toyote, Red Bulla, Lexusa i PlayStationa, pa čak i Madonne, a japanski kreativni kolektiv okrunio ga je moćnom titulom Creative person of the year – on je Toshihiko Tanabe i od 20. do 23. aprila 2023. pridružiće se našoj zajednici komunikacijske industrije na Danima komunikacija u rovinjskom Lonu!

Rođen u Tokiju i odrastao u sedam različitih zemalja širom sveta, Tanabe je poznat po izvanrednim projektima. Kao kreativni direktor Dentsua, pete najveće mreže kreativnih agencija na svetu, pokazao je kako osnaživati brendove spektrom metoda kreativnosti, a ujedno i uspešno ostvarivati zacrtani cilj, koji glasi – Svojim radom nadiđite puko oglašavanje. Tu misiju danas nastavlja u vlastitoj kući tsuzuku, koja je munjevitom brzinom postala najnagrađivaniji tim kreativnih direktora u Tokiju!

U današnjem svetu, kada je doprinos boljem društvu prioritet na popisu brendova koji žele uspeti, celishodnost je primarni način povezivanja s publikom. Međutim, tvrdi Tanabe, Potrošači vrlo lako prozru lažne namere. Površne kampanje u najboljem se slučaju ignorišu, a u najgorem slučaju aktivno štete brendu.“ Stoga će u svom predavanju naziva Don’t Let ‘Purpose’ Ruin Our Industry svima prisutnima u Rovinju rasvetliti kako zadržati autentičnost i pritom igrati aktivnu ulogu u stvaranju boljeg sveta – bez kompromisa kada je reč o kreativnosti komunikatora.

Za njegov uspeh uvelike je zaslužan i holistički pristup kreativnom stvaralaštvu: od PR-a preko društvenih mreža i influenser marketinga do filma, mogućnosti su beskrajne. Bilo da je reč o osmišljavanju poslovnih modela za predstojeće poduhvate, stvaranja muzičkog festivala za Red Bull ili dizajniranja slušalica za Bose, koje su bile rasprodate u samo nekoliko dana, ovaj vrhunski kreativni um svakim novim projektom pokazuje da s njim uvek treba – očekivati neočekivano.

Poznati po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i potrazi za nesvakidašnjim odgovorima, Dani komunikacija, festival tržišnoga komuniciranja i kreativnosti koji okuplja nekoliko hiljada učesnika, svake godine pružaju neponovljiva iskustva i okupljaju najzanimljiviju zajednicu tržišnih komunikacija. Nakon Edwarda Snowdena, koji će se učesnicima festivala pridružiti video linkom; kao i jevanđeliste, vizionara i rock-zvezde tehnološkoga sveta Jamesa Whittakera, te Munise Can, strateške stručnjakinje koja brendovima pomaže da zacrtaju put do sigurnog uspeha; te Toshihika Tanabea, uslediće najave brojnih drugih zanimljivih učesnika.

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu hrvatskih i svetskih tržišnih lidera informacije o učestvovanju mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.

https://www.advertiser-serbia.com/advertiser/wp-content/uploads/2023/02/Dani-komunikacija-DK2023.jpg

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Catalin Dobre je proglašen za najnovijeg člana Golden Drum Hall of Fame

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Weekend.16 donosi najaktuelnije teme i novi festival posvećen ljudskim potencijalima – HR.Weekend

Advertiser Serbia17. маја 2023.

Hrvatska prvi put ima čak dva predstavnika u žiriju velikog festivala Cannes Lions

Advertiser Serbia26. априла 2023.

HR industrija u regionu sve je veća, važnija i propulzivnija, a sada dobija i sopstvenu pozornicu na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Advertiser Serbia24. априла 2023.

Imago Ogilvy agencija godine IdejeX, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Essity Austria i agencija 404 osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj!

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Vodeći kreativci i stratezi u industriji impresionirali učesnike na glavnoj pozornici Dana komunikacija

Advertiser Serbia21. априла 2023.

Grand Prix BalCannesa osvojili Pioniri Communications i Metalac x Konstrakta, Bruketa&Žinić&Grey najbolja agencija BalCannesa, a Radgonske gorice i The Fun&Fit Company najbolji oglašivači

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Počeli su dugo iščekivani Dani komunikacija, otvaranje obeležio razgovor sa Snowdenom

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Pridružite se najkvalitetnijoj zajednici kreativaca, digitalaca i komunikatora – za dva dana na Danima komunikacija

Advertiser Serbia18. априла 2023.

Pogled u budućnost, od veštačke inteligencije do zdravlja – izdvajamo iz rasporeda Dana komunikacija

Advertiser Serbia17. априла 2023.

Uzbudljiva zbivanja glavne dvorane Dana komunikacija pratite online!

Advertiser Serbia13. априла 2023.

Kreativnost bez granica: Regionalni stručnjaci okupljaju se u Rovinju

Advertiser Serbia11. априла 2023.

Na Danima komunikacija saznajte kako web3 pretvoriti u moćnog saveznika brenda

Advertiser Serbia7. априла 2023.

Od ravnopravnosti, dečjih prava i informisanja do poboljšanja turizma – kako komuniciranjem doprineti zajednici?

Advertiser Serbia5. априла 2023.