Brendovi

Novo partnerstvo – 20th Century Fox, Panasonic i Samsung

Tri kompanije se udružuju kako bi obezbedile najbolji doživljaj gledanja video sadržaja uz HDR10+ tehnologiju

Novo partnerstvo između tri velike kompanije – 20th Century Fox, Panasonic Corporation i Samsung Electronics – obezbediće stvaranje otvorene platforme HDR10+ koja će korisnicima omogućiti najbolji doživljaj gledanja video sadržaja.

Ove tri kompanije će zajedno formirati jedinicu za izdavanje licenci koja će od januara 2018. početi sa izdavanjem licenci za HDR10+. Licence će se izdavati kompanijama koje kreiraju sadržaje, proizvođačima televizora ultravisoke definicije, blu-rej plejera i set-top bokseva, kao i SoC prodavcima, bez naknade i to samo za nominalnu administrativnu nadoknadu.

Kao predvodnici u oblasti sadržaja i hardvera za kućnu zabavu, ove tri kompanije predstavljaju idealne partnere koji će dovesti HDR10+ u domove korisnika širom sveta,” izjavio je Jongsuk Ču, viši potpredsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung. “Posvećeno radimo na tome da kroz naše TV uređaje učinimo dostupnim najnoviju tehnologiju i uvereni smo da će HDR10+ unaprediti korisnički doživljaj gledanja televizijskih programa i filmova kod kuće.”

HDR10+ je najnovija tehnologija za ekrane sledeće generacije koja pruža besprekoran kvalitet slike, pri čemu se osvetljenost, boja i kontrast automatski podešavaju za svaku scenu. Ranije su se primenjivala fiksna podešavanja na ceo sadržaj, ali sada – uz dinamičko mapiranje tona HDR10+ – svaka scena se obrađuje pojedinačno, kako bi se živopisni vizuelni sadržaji učinili što realističnijim i postigao najbolji kvalitet slike. Ovo novo, unapređeno vizuelno iskustvo omogućiće korisnicima da vide upravo onakve slike koje su kreatori sadržaja i želeli da im prikažu.

null

HDR10+ je tehnološki korak napred koji prilagođava kvalitet slike za ekrane sledeće generacije,” izjavio je Deni Kej, izvršni potpredsednik kompanije 20th Century Fox. “HDR10+ obezbeđuje dinamičke metapodatke, koji precizno opisuju svaku scenu kako bi omogućili najbolji kvalitet slike. U saradnji sa kompanijama Panasonic i Samsung kroz Fox Innovation Lab laboratoriju za inovacije, uspeli smo da nove platforme, kao što je HDR10+ izvedemo na tržište izvan bioskopskih sala.”

Postoji nekoliko ključnih prednosti za partnere koji žele da usvoje ovu platformu za svoje HDR10+ proizvode. HDR10+ nudi fleksibilnost sistema, omogućavajući različitim partnerima da ove platforme ugrade u svoje proizvode i time unaprede vizuelni doživljaj korisnika. Platforma HDR10+ je dizajnirana tako da omogući budući razvoj i inovacije, kako bi i u narednim godinama imali još moćniju tehnologiju.

Kompanija Panasonic ima dugu istoriju u razvoju dugotrajnih tehničkih formata. Jako nam je drago da sarađujemo sa kompanijama 20th Century Fox i Samsung na razvoju novog HDR formata, koji će korisnicima doneti mnogo dobrobiti”, izjavio je Juki Kusumi, izvršno ovlašćeno lice kompanije Panasonic. “Nudeći značajna poboljšanja kvaliteta HDR slike na širem spektru TV uređaja, uz istovremeni ubrzan rast ponude HDR sadržaja, očekujemo da HDR10+ ubrzo postane de facto HDR format.”

Posetioce ovogodišnjeg IFA sajma pozivamo da posete štandove kompanija Samsung i Panasonic kako bi čuli više o HDR10+ tehnologiji.

20th Century Fox, Panasonic i Samsung objaviće dalje detalje programa za licenciranje, zajedno sa demonstracijom HDR10+ tehnologije, na sajmu CES 2018.

###

O kompaniji Twentieth Century Fox Home Entertainment

Twentieth Century Fox Home Entertainment je priznati svetski lider i podružnica kompanije Twentieth Century Fox Film. TCFHE je globalno preduzeće koje se bavi marketingom, prodajom i distribucijom svih Foksovih filmskih i televizijskih programa, za akvizicije i originalne produkcije, kao i za sve partnere – treće strane u distribuciji za formate DVD, Blu-rej, 4K Ultra HD, Digital HD i VOD (video-on-demand, video na zahtev). Svake godine TCFHE predstavi stotine novih i novounapređenih proizvoda, koje zatim nudi kroz maloprodaje i digitalne prodavnice širom sveta.

O kompaniji Panasonic
Panasonic Corporation je svetski lider u razvoju raznolikih tehnologija za elektronske uređaje, kao i rešenja za klijente u industrijama elektronike široke potrošnje, kućnih uređaja, automobila i za B2B preduzeća. Ova kompanija, koja će proslaviti svoju stogodišnjicu 2018. godine, proširila se na ceo svet i sada radi kroz 495 podružnica i 91 povezanih kompanija širom sveta, koje su zabeležile konsolidovanu neto prodaju u vrednosti od 7,343 biliona jena u fiskalnoj godini koja se završila 31. 3. 2017. godine. Posvećena stvaranju novih vrednosti kroz inovacije u raznim oblastima, ova kopmanija koristi svoje tehnologije da stvori bolji život i bolji svet za svoje klijente. Da biste saznali više o kompaniji Panasonic, molimo posetite: www.panasonic.com/global.

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd
Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih kućnih uređaja, mrežnih sistema, kao i rešenja u oblasti memorije, LSI sistema i LED uređaja. Za najnovije vesti, molimo vas da posetite portal „Samsung Newsroom“, na adresi news.samsung.com.

Vidi komentar (1)

1 komentar

  1. Pingback: Samsung predstavio nove TV uređaje na IFA 2017 - Advertiser Serbia

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

NECTAR prvi u regionu uvodi ambalažu biljnog porekla i investira više od 7 miliona evra u proizvodnju „zelene energije“

Advertiser Serbia26. februara 2020.

Španija želi da ograniči reklamiranja kladionica i kockarnica

Advertiser Serbia25. februara 2020.

Lyft preuzima Halo Cars

Advertiser Serbia25. februara 2020.

STADA preuzela 15 brendova kompanije GlaxoSmithKline

Advertiser Serbia25. februara 2020.

Komercijalna banka prodata slovenačkoj banci

Advertiser Serbia25. februara 2020.

Coca-Cola oglas sa optičkom iluzijom čini da „osetite“ bocu koja ne postoji

Advertiser Serbia24. februara 2020.

Svetski brend Spaces dolazi i u Beograd

Advertiser Serbia24. februara 2020.

Ikea kao sredstvo plaćanja uvodi vreme

Advertiser Serbia24. februara 2020.

Preminuo tvorac Lego figurice

Advertiser Serbia23. februara 2020.

eSIM – integrisana SIM kartica dostupna u Vipu

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Zašto je jelen s boce Jägermeister-a završio na sudu

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Film Parazit pogurao biznis u piceriji u Seulu

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Prodato 55 odsto kompanije Victoria’s Secret za 525 miliona dolara

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Ana Brnabić zatvara Kopaonik biznis forum

Advertiser Serbia19. februara 2020.