Brendovi

Novo iskustvo u vožnji sa Samsung Connect Auto-om

Brendovi

BARSELONA – Samsung pomaže vozačima da krenu na jedno sasvim novo putovanje, svojim pionirskim rešenjem za povezivanje automobila preko interneta, „Samsung Connect Auto“

Donoseći dobrobiti i za potrošače i za preduzeća, Samsung obezbeđuje ekosistem usluga i proizvoda koji će omogućiti bezbednije i zabavnije iskustvo u vožnji. Potrošači dobijaju dodatni komfor saznanjem da je njihovo vozilo bezbedno, dok preduzeća dobijaju na produktivnosti kroz instrumente i servise za upravljanje voznim parkom.

„Samsung Connect Auto“ se priključuje direktno u OBD II port ispod volana. On koristi upozorenja u realnom vremenu kako bi korisnicima pomogao da poboljšaju svoje navike u vožnji, uključujući veću ekonomičnost u potrošnji goriva, dok istovremeno omogućava putnicima da budu stalno povezani na internet preko Wi-Fi veze dok su u pokretu. Za sigurnost ovog rešenja odgovoran je Samsung KNOX , vodeća Samsung platforma za bezbednost mobilnih uređaja.

null
Mi slušamo naše klijente i pomeramo granice kako bismo stvorili ekosistem za povezivanje automobila, koji nesmetano integriše naše proizvode i usluge naših partnera donoseći bolje iskustvo pri vožnji„, izjavio je dr Inđong Ri, izvršni potpredsednih i direktor odeljenja za istraživanje i razvoj, softver i usluge u Diviziji za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. „Kroz saradnju sa vrednim partnerima i stručnjacima iz mnogih grana industrije, mi sprovodimo našu viziju i donosimo tehnologiju IoT u svakodnevne živote ljudi.“

Ovo su uzbudljiva vremena za inovaciju u oblasti povezivanja automobila preko interneta i mi smo srećni što ćemo klijentima ponuditi ovu moćnu novu opciju„, izjavio je Kris Penrouz, viši potpredsednik Interneta stvari, divizije AT&T za poslovna rešenja.

Osnovu „Samsung Connect Auto“ platforme čine KNOX zaštita kao i Tizen OS. Samsung KNOX donosi bezbednost, od hardvera preko softvera, uključujući aplikacije. Prioritet koji se daje bezbednosti upravo je ono što razlikuje „Samsung Connect Auto“ od ponuda konkurenata. Stručnjaci koji se bave razvojem softvera mogu da iskoriste Tizen i Samsungov SDK (softvare development kit) kako bi dalje razvili dodatne servise. Samsung takođe promoviše bezbedne navike u vožnji, korišćenjem „geo-fencing“ sistema za upozorenja na osnovu geografske lokacije, kao i algoritama za ocenu vozača. U slučaju nesreće, šalje se hitno obaveštenje na kontakt adrese koje je zadao vozač, a obezbeđuju se i servisi za slučaj nesreće. Aplikacija „Find My Car“ (pronađi moj auto) pomaže u lociranju automobila u stvarnom vremenu preko LTE i GPS mreža.

Moćan WiFi LTE hotspot omogućava pristup internetu za više korisnika, kako bi putnici u automobilu puštali zabavan sadržaj direktno sa interneta i igrali igrice na internetu. Analiza ekonomičnosti potrošnje goriva pomaže vozačima da troše manje goriva, korišćenjem zaštićenih algoritama koji analiziraju pređeni put, vreme na putu i cenu goriva po galonu – što je vredna pomoć za sve koji rade u oblasti transporta i logistike.

Virtuelni mehaničar sprovodi inteligentne provere statusa automobila preko porta za dijagnostiku, kako bi preporučio usluge održavanja i popravke koje nudi mreža specijalizovanih servisa. Ovo omogućava brzo obaveštavanje o performansama i smanjuje troškove popravke.

Vozači mogu da koriste i opciju „Usage-Based Insurance“ (UBI) za ponude za osiguranje zasnovane na profilu upotrebe, tako što će poslati podatke koje je vozilo snimilo i dobiti ponude za osiguranje.
Za profesionalce koji su često na putu, arhiva putovanja automatski generiše izveštaj koji stiže na mejl, kako bi korisnicima olakšao praćenje troškova ako putuju zbog posla, što obezbeđuje efikasnost poslovne mobilnosti.

Samsung radi na razvoju novog partnerskog ekosistema prevoznika, osiguravajućih društava, operatera pomoći na putu i mreža za održavanje puteva. Uz to, udruživanjem sa proizvođačima automobila, Samsung pomaže da se premosti jaz između automobilske industrije i sveta mobilnih komunikacija. Kompanije koje trenutno učestvuju kao deo Samsungovog povezanog ekosistema za vozila obuhvataju kompanije Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum i Willis Towers Watson.

KNOX je žig Samsungovih uređaja koji su ispitani iz bezbednosnog ugla i koji su specifično konfigurisani za poslovnu upotrebu. Za informacije o Samsungovim KNOX uređajima, molimo posetite www.samsung.com/business/knox

 


O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim transformativnim idejama i tehnologijama, donoseći nove definicije u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema i rešenja za poluprovodnike i LED uređaje. Takođe se nalazimo na vodećem položaju u oblasti povezivanja novih uređaja na internet (“Internet stvari”) kroz, između ostalog, naše inicijative za pametne domove i digitalno zdravstvo. Zapošljavamo 319.000 ljudi u 84 zemlje uz godišnju prodaju od 196 milijardi američkih dolara. Da biste saznali više, kao i za najnovije vesti, članke i materijale za medije, molimo vas da posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Advertiser Serbia23. маја 2023.

IKEA pokreće klub lojalnosti za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Predstavljamo vam Knox Matrix: 10 godina Samsung Knox Security i Samsung vizija za bezbedniju budućnost

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Kompanija A1 Srbija instalirala 5.000 solarnih panela i pokrenula projekat Niklo kao ja

Advertiser Serbia23. маја 2023.

[POGLED SA VRHA] DRAGANA ORLANDIĆ, Siberian Wellness: „Planovi su nam da nastavimo sa daljim rastom, kako u Srbiji, tako i u regionu“

Advertiser Serbia22. маја 2023.