Brendovi

Novi Samsung pametni televizori sa Tizen platformom

Brendovi

LAS VEGAS – Svi pametni televizori kompanije Samsung Electronics u 2015. godini biće opremljeni novom platformom koja se zasniva na operativnom sistemu Tizen. Ova standardizovana open-source platforma omogućava fleksibilnost za veći broj sadržaja i uređaja, dozvoljava programerima da lako kreiraju kompatibilne sadržaje, a korisnicima da se povežu sa čitavim svetom beskrajnih mogućnosti zabave.

„Izgradnja naše pametne platforme na Tizenu predstavlja revolucionarni korak ka inteligentnijem i integrisanijem sistemu“, rekao je Von Džin Li, izvršni potpredsednik poslovne jedinice za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics. „Tizen nije samo način da se obogati iskustvo zabave za naše korisnike danas, već predstavlja ogroman potencijal za budućnost kućne zabave.“

Redizajnirani Smart Hub prikazuje se na jednom ekranu što omogućava laku navigaciju i brz pristup. Novi Smart Hub omogućava lak pristup sadržaju, pri čemu prvi ekran prikazuje najnovije sadržaje i prilagođene predloge za još više zabave.

Drugo važno unapređenje sistema jeste da se TV sada sinhronizuje sa drugim uređajima. Korišćenjem opcije Wi-Fi Direct, omogućena je razmena sadržaja sa mobilnog uređaja na TV i obrnuto. Sa opcijom Bluetooth Low Energy (BLE), Samsungov Smart TV softver automatski traži obližnje Samsungove mobilne uređaje i povezuje se sa njima. Korisnici takođe mogu da gledaju direktne prenose na TV-u ili na svojim mobilnim uređajima, bilo gde u okviru svoje kućne mreže, čak i kada im je TV isključen.

Samsungova nova platforma je osmišljena tako da ponudi integrisan doživljaj zabave, a glavna partnerstva na polju sadržaja su:
• Samsung Sports Live za gledanje direktnih prenosa utakmica
• PlayStation Now (dostupan u Severnoj Americi) za igranje PlayStation igrica na Samsung Smart TV uređajima bez potrebe za korišćenjem PlayStation konzole. Sa opcijom PlayStation Now na Samsung Smart TV uređajima, korisnici mogu da igraju stotine PlayStation®3 igrica jednostavnim uparivanjem svojih televizora sa DUALSHOCK 4 kontrolerima
• Popularna plesna igrica Just Dance Now, u partnerstvu sa kompanijom Ubisoft, omogućava korisnicima da igraju i plešu ispred svojih TV uređaja koristeći Samsung Smart Remote i Samsungove mobilne uređaje
• Bingo HOME: Race to Earth naziv je nove igrice kompanije DreamWorks Animation movie HOME i poseduje progresivni bingo koji obuhvata opušteno, zajedničko igranje na TV-u i smart uređajima koji se već nalaze u kući
• Samsungov servis Milk Video upravlja najpopularnijim i najzanimljivijim video snimcima sa interneta i korisnicima daje pristup premijum sadržajima sa liste od skoro 50 partnera za sadržaje.

Samsungovi novi Smart televizori sa Tizenom postavljaju standard za buduće pametne televizore i redefinišu iskustvo zabave.

 


 

O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Kompanija Samsung Electronics Ltd. globalni je lider na polju tehnologije i otvara nove mogućnosti za ljude gde god se oni nalazili. Stalnim inovacijama i otkrivanjem, mi transformišemo svet televizora, smart telefona, personalnih računara, štampača, kamera, kućnih aparata, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rešenja. Zapošljavamo 286.000 ljudi širom 80 zemalja, sa godišnjom prodajom u vrednosti od 216.7 milijardi američkih dolara. Za više informacija posetite www.samsung.com/rs.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Advertiser Serbia23. маја 2023.

IKEA pokreće klub lojalnosti za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Predstavljamo vam Knox Matrix: 10 godina Samsung Knox Security i Samsung vizija za bezbedniju budućnost

Advertiser Serbia23. маја 2023.