Brendovi

Novi proizvodni pogon Koncerna Bambi

Novi proizvodni pogon Koncerna Bambi u Požarevcu vredan 12 miliona evra u kome će se proizvoditi plazma keks počeće da radi u septembru ove godine i omogućiće gotovo dupliranje proizvodnje tog popularnog keksa, najavio je danas direktor Dragan Stajković tokom posete predsednika PKS Marka Čadeža toj kompaniji.

 

Fantastična je stvar kada dođete u kompaniju koja, u godini koja nije bila ni malo laka, uspe da poveća izvoz za 15 odsto i kada vidite da kompanija koja je lider kako u Srbiji tako i regionu, polako raste u svetskog lidera kao deo Coca-Cola sistema. Ovo je najveća investicija Coca-Cola sistema ikada, a od septembra biće pušten u rad 10. proizvodni pogon za Bambi proizvode“, rekao je Čadež.

Predsednik PKS naveo je da je akvizicijom kompanije Bambi, Coca-Cola sistem omogućio kompaniji da od lidera u regionu širi poslovanje na nova tržišta i raste u svetskog lidera. Takođe obišao je i modernu liniju za proizvodnju čuvenih Bambi brendova i posebno naglasio da je ponosan što vidi rešenja iz oblasti robotike koja su proizvod naših mladih stručnjaka. Predsednik PKS je najavio da će Bambi proizvodi uskoro dobiti oznaku „Čuvarkuća“, u okviru projekta PKS „Stvarano u Srbiji“ i takođe najavio da je kompanija Bambi ušla u projekat dualnog obrazovanja za školsku 2021/2022. godinu i pozvao roditelje i decu da se prijave za stručne obrazovne profile -operater u prehrambenoj industriji i prehrambeni tehničar- u srednjoj Poljoprivrednoj školi u Požarevcu.

Dragan Stajković, generalni direktor kompanije Bambi, najavio je da će krenuti u izgradnju razvojnog centra koji će omogućiti kvalitetnu edukaciju i sticanje novih znanja srednjoškolaca, studenata, pripravnika. „Prošle godine smo premašili 30.000 tona gotovih proizvoda od čega je bilo 22.000 tona plazme. Kapacitet nove linije će biti 15.000 tona godišnje što će gotovo duplirati našu proizvodnju plazme što je ozbiljna količina„, rekao je Stajković.

Generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija, Svetoslav Atanasov je takođe tokom posetenovog proizvodnog pogona, istakao da kompanija Bambi, kao deo Coca-Cola sistema, ulaže značajna sredstva u proizvodnju i nova zapošljavanja i naveo da sa akvizicijom kompanije Bambi, poslovni sistem učestvuju sa 0,6 odsto u BDP Srbije.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca ukazao je na značaj kompanije Bambi za lokalnu zajednicu i zapošljavanje, ali i celokupni privredni rast Srbije.

Koncern Bambi ima oko 800 zaposlenih u Požarevcu i Beogradu, godišnje proizvede oko 33.500 tona keksa, izvozi na 22 svetska tržišta, a najviše u regionu i u planu je širenje na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije, Mađarske.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Izabrane pobedničke aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Prestižna nagrada za kompaniju Telekom Srbija

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Advertiser Serbia16. марта 2023.