Brendovi

Nove čuvarkuće – 53 domaća proizvoda metalske i prehrambene industrije

Brendovi

Pravo na žig „Čuvarkuća“ u projektu Privredne komore Srbije (PKS) „Stvarano u Srbiji“, kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, dobilo je još 53 proizvoda, među kojima su i prvi proizvodi srpskog metalskog sektora, saopštio je Savet koji čine eksperti u oblasti tehnologije, marketinga, kreativne industrije, zaštite potrošača i životne sredine

 

Nove „Čuvarkuće“ su iz sektora metalske (19 proizvoda) i prehrambene industrije (34 proizvoda) i to: priključci za traktore i motokultivatore i samohodne mašine „FMP Agromehanike“ Boljevac, stubovi za javno osvetljenje kraljevačke „Amige“, kao i testenine i proizvodi od kozjeg mleka „Ukusi moga kraja“, koje sa svojim partnerima širom Srbije proizvodi kompanija „Merkator S“, različite vrste meda i proizvoda na bazi meda firme „Cmana“ Krnjevo, više vrsta voćnih sokova kompanije „Rauch Serbia“ Koceljeva i proizvodi od aronije preduzeća „Aronija vita“ Surduk. Ovim proizvodima, porodica čuvarkuća uvećana je na 128 članova, a uskoro se očekuju i novi nosioci žiga.

Odluke Saveta za odlučivanje o pravu na korišćenje kolektivnog žiga „Čuvarkuća“ donete su jednoglasno, istakao je predsednik tog saveta Mihailo Vesović, ocenivši da je veoma značajno što se širi krug delatnosti i proizvoda koji se kandiduju za žig. „Interesovanje kompanija za žig ‘Čuvarkuća’ premašilo je očekivanja i u ovom trenutku imamo gotovo 500 kandidovanih proizvoda i proizvodnih linija iz različitih sektora proizvodne delatnosti“, istakao je Vesović, objasnivši da će stručne komisije utvrditi koji proizvodi ispunjavaju kriterijume, a konačnu odluku, nakon detaljnog razmatranja, doneće Savet.

Važno je što smo dobili i prve čuvarkuće iz metalskog sektora, jer je on ključna karika u lancu vrednosti ostalih industrija, čime pruža mogućnost kompanijama u drugim delatnostima da se dobro pozicioniraju, stvaraju proizvode i usluge visoke dodate vrednosti i povećaju prihod i profitabilnost“, ukazao je Vesović.

Prema njegovim rečima, žig „Čuvarkuća“, kao potvrda kvaliteta i domaćeg porekla, doprineće izvoznoj konkurentnosti proizvoda u oblasti znanja i tehnologija, time i održivom i stabilnom rastu, kao i tome da, zahvaljujući čvrstoj vezi od proizvođača do kupca, vrednost ostaje u Srbiji.

Ljubinko Gobeljić, predsednik „Agromehanike“, najvećeg domaćeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije, kaže da žig „Čuvarkuća“ za proizvode te kompanije predstavlja veliku dodatu vrednost i potvrdu kvaliteta. „Sa oznakama ‘Čuvarkuće’ bićemo još bolji promoteri srpskog metalskog kompleksa, posebno ako se uzme u obzir veliki broj država u koje izvozimo i reprezentativnost međunarodnih sajmova na kojima učestvujemo“, istakao je Gobeljić. „Ponosni smo što je žig osvojilo 16 proizvoda u četiri proizvodne linije: traktorski priključci za usitnjavanje biljnih ostataka, za obradu zemlje, košenje i obradu sena i samohodne mašine. Svi proizvodi ispunili su, a mnogi i značajno premašili kriterijum od najmanje 80 odsto vrednosti stvorene u Srbiji„, ukazao je on.

Akcijom ‘Stvarano u Srbiji’, Privredna komora Srbije još jednom je dokazala da razume i oseća stvarne potrebe privrede u Srbiji – da se na originalan i jedinstven način promovišu proizvodi stvarani od najkvalitetnijih domaćih sirovina i resursa, da se edukuju potrošači da Srbija ima kvalitetne proizvode, koji mogu da obezbede rast, kako lokalne zajednice, tako i celokupne srpske ekonomije. ‘Rauch Serbia’ je izuzetno ponosna što je postala deo ove akcije, što su naši proizvodi dobili žig ‘Čuvarkuća’, koji će potrošačima u Srbiji približiti naše proizvode, kao i našu kompaniju koja je zaista prepoznala kvalitetne resurse u Srbiji u svakom smislu“, istakao je Perica Aleksić, generalni direktor kompanije „Rauch Serbia“.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Neto profit kompanije Tesla prvi put premašio milijardu dolara

Advertiser Serbia27. jula 2021.

Philip Morris najavljuje prestanak prodaje cigareta u Velikoj Britaniji

Advertiser Serbia27. jula 2021.

Crocs tuži 20 kompanija zbog navodnog kopiranja njihove popularne obuće

Advertiser Serbia27. jula 2021.

PKS poručuje firmama: Iskoristite šansu koju pruža „Dubai expo 2020“

Advertiser Serbia26. jula 2021.

Amazon će omogućiti plaćanje kriptovalutama?

Advertiser Serbia26. jula 2021.

Kompanija ADM, jedna od vodećih svetskih kompanija prehrambenog sektora, pokazala interesovanje za Sojaprotein

Advertiser Serbia26. jula 2021.

Prvo predstavljanje Japana u Sakura parku

Advertiser Serbia26. jula 2021.

Od jeseni prvi svetski pokret o etičkom kodeksu influensera

Advertiser Serbia24. jula 2021.

Banka hrane Beograd dobija novo vozilo – Maloprodajni lanac Delez Srbija donacijom dodatno podržao rad humanitarne organizacije

Advertiser Serbia24. jula 2021.

Zaposleni se guše: Pet načina na koji menadžeri mogu da pomognu!

Advertiser Serbia23. jula 2021.

Maxi supermarketi deo ponude „Donesi“ platforme

Advertiser Serbia22. jula 2021.

Luvr i Ufici tuže erotski sajt zbog aplikacije koja prikazuje porno glumce na najpoznatijim umetničkim delima

Advertiser Serbia22. jula 2021.

Robot koji može da „čita emocije“ neprestano dobija otkaze s poslova

Advertiser Serbia21. jula 2021.

EU planira da omogući praćenje transfera bitkoina

Advertiser Serbia21. jula 2021.

Dodeljene Sakura stipendije za 2021. godinu

Advertiser Serbia20. jula 2021.