Brendovi

Nove čuvarkuće – 53 domaća proizvoda metalske i prehrambene industrije

Brendovi

Pravo na žig „Čuvarkuća“ u projektu Privredne komore Srbije (PKS) „Stvarano u Srbiji“, kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, dobilo je još 53 proizvoda, među kojima su i prvi proizvodi srpskog metalskog sektora, saopštio je Savet koji čine eksperti u oblasti tehnologije, marketinga, kreativne industrije, zaštite potrošača i životne sredine

 

Nove „Čuvarkuće“ su iz sektora metalske (19 proizvoda) i prehrambene industrije (34 proizvoda) i to: priključci za traktore i motokultivatore i samohodne mašine „FMP Agromehanike“ Boljevac, stubovi za javno osvetljenje kraljevačke „Amige“, kao i testenine i proizvodi od kozjeg mleka „Ukusi moga kraja“, koje sa svojim partnerima širom Srbije proizvodi kompanija „Merkator S“, različite vrste meda i proizvoda na bazi meda firme „Cmana“ Krnjevo, više vrsta voćnih sokova kompanije „Rauch Serbia“ Koceljeva i proizvodi od aronije preduzeća „Aronija vita“ Surduk. Ovim proizvodima, porodica čuvarkuća uvećana je na 128 članova, a uskoro se očekuju i novi nosioci žiga.

Odluke Saveta za odlučivanje o pravu na korišćenje kolektivnog žiga „Čuvarkuća“ donete su jednoglasno, istakao je predsednik tog saveta Mihailo Vesović, ocenivši da je veoma značajno što se širi krug delatnosti i proizvoda koji se kandiduju za žig. „Interesovanje kompanija za žig ‘Čuvarkuća’ premašilo je očekivanja i u ovom trenutku imamo gotovo 500 kandidovanih proizvoda i proizvodnih linija iz različitih sektora proizvodne delatnosti“, istakao je Vesović, objasnivši da će stručne komisije utvrditi koji proizvodi ispunjavaju kriterijume, a konačnu odluku, nakon detaljnog razmatranja, doneće Savet.

Važno je što smo dobili i prve čuvarkuće iz metalskog sektora, jer je on ključna karika u lancu vrednosti ostalih industrija, čime pruža mogućnost kompanijama u drugim delatnostima da se dobro pozicioniraju, stvaraju proizvode i usluge visoke dodate vrednosti i povećaju prihod i profitabilnost“, ukazao je Vesović.

Prema njegovim rečima, žig „Čuvarkuća“, kao potvrda kvaliteta i domaćeg porekla, doprineće izvoznoj konkurentnosti proizvoda u oblasti znanja i tehnologija, time i održivom i stabilnom rastu, kao i tome da, zahvaljujući čvrstoj vezi od proizvođača do kupca, vrednost ostaje u Srbiji.

Ljubinko Gobeljić, predsednik „Agromehanike“, najvećeg domaćeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije, kaže da žig „Čuvarkuća“ za proizvode te kompanije predstavlja veliku dodatu vrednost i potvrdu kvaliteta. „Sa oznakama ‘Čuvarkuće’ bićemo još bolji promoteri srpskog metalskog kompleksa, posebno ako se uzme u obzir veliki broj država u koje izvozimo i reprezentativnost međunarodnih sajmova na kojima učestvujemo“, istakao je Gobeljić. „Ponosni smo što je žig osvojilo 16 proizvoda u četiri proizvodne linije: traktorski priključci za usitnjavanje biljnih ostataka, za obradu zemlje, košenje i obradu sena i samohodne mašine. Svi proizvodi ispunili su, a mnogi i značajno premašili kriterijum od najmanje 80 odsto vrednosti stvorene u Srbiji„, ukazao je on.

Akcijom ‘Stvarano u Srbiji’, Privredna komora Srbije još jednom je dokazala da razume i oseća stvarne potrebe privrede u Srbiji – da se na originalan i jedinstven način promovišu proizvodi stvarani od najkvalitetnijih domaćih sirovina i resursa, da se edukuju potrošači da Srbija ima kvalitetne proizvode, koji mogu da obezbede rast, kako lokalne zajednice, tako i celokupne srpske ekonomije. ‘Rauch Serbia’ je izuzetno ponosna što je postala deo ove akcije, što su naši proizvodi dobili žig ‘Čuvarkuća’, koji će potrošačima u Srbiji približiti naše proizvode, kao i našu kompaniju koja je zaista prepoznala kvalitetne resurse u Srbiji u svakom smislu“, istakao je Perica Aleksić, generalni direktor kompanije „Rauch Serbia“.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Preminuo Li Kun-hi, prvi čovek kompanije Samsung

Advertiser Serbia25. oktobra 2020.

Adidas prodaje Reebok?

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Najnovija serija telefona iPhone 12 u Telenoru

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Engleska zabranjuje angažovanje poznatih ličnosti u reklamama za klađenje i kockanje?

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Najnovije knjige – digitalno i bezbedno

Advertiser Serbia22. oktobra 2020.

PayPal uskoro dozvoljava trgovinu kriptovalutama

Advertiser Serbia22. oktobra 2020.

Interbrand: Tehnološke kompanije na vrhu svetske lestvice najvrednijih brendova

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Httpool postao ekskluzivni zastupnik Spotify za oglasna rešenja na Balkanu

Advertiser Serbia20. oktobra 2020.

Microsoft je brend koji hakeri najviše imitiraju kako bi namamili korisnike

Advertiser Serbia19. oktobra 2020.

PEPCO otvara prvu radnju u Srbiji

Advertiser Serbia19. oktobra 2020.

NEVENA RAŠIĆ, Avon: „Vreme je da pokažemo da smo moderan i odvažan beauty brend“

Advertiser Serbia18. oktobra 2020.

PKS: Žig Čuvarkuća dobili i proizvodi građevinske i hemijske industrije

Advertiser Serbia16. oktobra 2020.

Telenor pomaže roditeljima da budu bezbrižni uz Go Smart

Advertiser Serbia16. oktobra 2020.

Finska kompanija prodaje avionsku hranu za one kojima nedostaju putovanja

Advertiser Serbia15. oktobra 2020.

Crnogorski Oki Air želi brend Adria Airways

Advertiser Serbia15. oktobra 2020.