Konferencije

Nikolas Badminton na Future Tense 2023: Zbog razvoja tehnologije naši podaci su ranjiviji nego ikad – kako se zaštititi?

Konferencije

ZAGREB – Kako se možemo nositi s rapidnim razvojem tehnologije i šta nas očekuje u idućih 10 godina? Odgovore ima futurolog Nikolas Badminton, koji dolazi na poslovnu konferenciju Future Tense.

 

Obnovljiva energija, generativna veštačka inteligencija i automatizacija, genetski inženjering, društveni mediji i igre, kriptografija, stanični/genetski inženjering, nanotehnologija i kvantno računarstvo; čini se da će 2023 biti ključna godina za brojne inovativne tehnologije i njihovu primenu u svakodnevnom životu i poslovanju. Upravo to će biti tema predavanja kanadskog futurologa Nikolasa Badmintona na poslovnoj konferenciji Future Tense 2023, koja će biti održana 10. i 11. maja u Muzeju suvremene umjetnosti, Zagreb, u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij.
Sa neverovatnim rastom računarske snage, organizacije i pojedinci koji barataju operativnim i biometrijskim podacima, ranjiviji su nego ikad. Moramo da stvorimo otpornost i da očekujemo najgore kako bismo obezbedili naše osnovne sisteme i zaštitili svoju privatnost na mreži i izvan nje”, rekao je Nikolas Badminton, koji će na Future Tense-u govoriti o budućnosti tehnologije. Naziv njegovog predavanja je “Facing Our Futures”, a upravo tako naslovljena je i njegova poslednja knjiga u kojoj nudi svoja dugogodišnja iskustva rada s nekim od najvećih kompanija na svetu te objašnjava zašto ne veruje u distopijsku budućnost.

Nikolas Badminton je glavni futurolog i vođa think tanka Futurist, član Kraljevskog društva za podsticanje umetnosti, proizvodnje i trgovine (RSA), radio je sa više od 300 svetskih kompanija, svetskih vada i medijskih organizacija, među kojima su NASA, Google, Microsoft, Ujedinjene nacije, BBC, Vice, Atlantic, i dr.

Najveća tehnološka otkrića nisu nastala linearnim načinom razmišljanja. Potrebna je hrabrost za drugačije razmišljanje, videti dalje i delovati u skladu sa svojom vizijom. Zamislite šta bismo sve propustili da je Ford slušao svoj savremenike koji su želeli samo bržeg konja, da se Tesla zadovoljio samo poboljšanjima postojećeg, a ne stvaranjem do tada nepojmljivog, da su Jobsa obeshrabrili skeptičari ‘džepne muzike’ koji su odbacivali i mogućnost uspeha touchscreen smartphonea, ili da se Rimac mirio sa stavom da nije moguće u Hrvatskoj napraviti najbrži električni automobil na svetu“, rekao je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije (CTIO) Hrvatskog telekoma, koji će učestvovati na panelu s temom Future of Technology.

Vreme je da oportuno iskoristimo tehnologiju za vlastiti razvoj i rast. Pametan odabir tehnologije u pravom trenutku pomaže nam da na sve zahtevnijem tržištu dođemo do novih perspektiva i kvalitetnije poslovne strategije. Uz razumevanje trendova i prilagođavanje tehnologije svojim potrebama, postajemo otporniji na promene u budućnosti i dajemo sebi priliku za rast”, smatra Dejan Rogan, Head of Business Solutions u HSM-u.

Konferencija Future Tense biće održana 10. i 11. maja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti, a osim Nikolasa Badmintona, u Zagreb dolazi još šest svetski cenjenih futurologa. Gerd Leonhard govoriće o održivoj budućnosti, Erica Orange o budućnosti obrazovanja i rada, a Anders Indset o tome kako će izgledati leadership budućnosti. S kopenhaškog Instituta za studije budućnosti dolaze dva futurologa; Sofie Hvitved, koja će nam približiti kako izgleda budućnost metaversea, veštačke inteligencije i medija te Joe-Max Wakim, stručnjak za trendove u zdravlju i medicini. Alfons Karabuda će govoriti o budućnosti industrije zabave i kulture.

Osim predavanja, na Future Tense 2023 očekuju vas panel rasprave s vodećim ljudima lokalne i regionalne poslovne i akademske zajednice, neprofitnog sektora i javne administracije. Donosioci odluka na svim nivoima okupiće se u MSU i raspravljati o mogućnostima koje nose nove tehnologije i korištenju inovacija u svakodnevnom poslovanju.

Sve o ovogodišnjoj konferenciji, kao i o ulaznicama i mogućnosti učestvovanje pronađite na www.futuretense.eu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

NEM Dubrovnik 2024., 3. dan: Skyshowtime CEO podelio uvide, Lionsgate prikazao novi sadržaj, TV product showcase, Pickbox proslavio 10 godina

Advertiser Serbia13. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 2. dan: Keynote govori Warner Bros. Discovery i BBC Studios, skrininzi i predstavljanja velikih studija iz SAD

Advertiser Serbia12. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 1. dan: Warner Bros. Discovery proslavio predstavljanje Maxa, IDTV predstavili novi sadržaj, buduća predsednica Uprave Hrvatskog Telekoma delila svoje uvide, AI kao goruća tema

Advertiser Serbia11. јун 2024.

PR Roman Forum uz pokroviteljstvo italijanske organizacije za odnose s javnošću – FERPI

Advertiser Serbia22. мај 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024. objavljuje kompletan program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Učenje, odučavanje i ponovno učenje – osnova je uspeha za budućnost poslovanja

Advertiser Serbia17. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Da li su gradovi pokretači promena u društvu?

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Forum Menadžera “What can AI do for you?”

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Vrhunska tehnologija kao jedna od ključnih tema NEM Dubrovnika 2024

Advertiser Serbia8. мај 2024.

Prelaz na održivo društvo promeniće sve i svakoga

Advertiser Serbia3. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024 otkriva dodatne zanimljivosti iz agende

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Najveći stručnjaci iz industrije luksuza po prvi put u Beogradu na The Luxury Network Adria Insight Series

Advertiser Serbia30. април 2024.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Cilj nam je stvoriti zajednicu okrenutu prema budućnosti”

Advertiser Serbia29. април 2024.