Branding

Nikola Kapraljević novi CEO Infinuma, reorganizacija i ambiciozni planovi za budućnost

Branding

Zagrebačka tehnološka kompanija predstavlja osvežen brend, web stranicu, i novu organizacionu strukturu, a uz sjajne rezultate poslovanja najavljuje i planove za dalje globalno širenje.

 

Korak pre punoletstva, Infinum ulazi u novu fazu poslovanja koju obeležava reorganizacijom, novim vizuelnim identitetom i planovima za dalji razvoj.

Nova web stranica i vizuelni identitet pripremaju kompaniju za ulazak u novu fazu razvoja nakon 17 uspešnih godina. Promene su suptilne, ali na tragu Infinumovih vrednosti; kvalitet na prvom mestu, bez suvišnih detalja.

U poslednjih nekoliko godina Infinum se stabilno razvijao i mogli bismo reći da je ‘odrastao’. Hteli smo da i brend odražava taj razvoj i fokus na globalno tržište. Novi kanali i načini komuniciranja predstavljaju odvažniji karakter Infinuma te su nas pripremili za nove izazove. Kvalitet usluge nam je na prvom mestu te, kao i do sada, nastavljamo da postavljamo visoke kriterijume u industriji“, rekao je Nikola Kapraljević, koji u novoj organizaciji preuzima funkciju CEO-a.

Kapraljević je u Infinum došao kao četvrti zaposleni, kroz godine je postao jedan od suvlasnika kompanije i COO, a na mestu CEO-a zameniće Tomislava Cara, suosnivača Infinuma, koji postaje Chairman.

Matej Špoler, koji je s Carom osnovao Infinum, postaje Chief Talent Officer, dok će Josip Bišćan zameniti Kapraljevića u delu dosadašnjih odgovornosti kao Chief Client Officer. Drugi deo preuzeće Filip Vugec koji dolazi na mesto Chief Delivery Officera.

Novi menadžment kompanije, zajedno s novim identitetom i webom, obeležava novu eru, a usklađena je sa idejom da Infinum postane jedna od najboljih agencija na svetu. Trend je da se agencije prodaju većim, ali nama to nije bio plan. Od Infinuma želimo da napravimo jedinstvenu globalnu kompaniju koja neće imati konkurenciju na ovim prostorima“, rekao je Tomislav Car.

Kao CEO Productivea, SaaS kompanije koja je nastala iz Infinuma, Car nastavlja da razvija proizvod koji drugim kompanijama pomaže da prate poslovanje i profitabilnost i radi na širenju te kompanije na globalnom tržištu.

Tanja Bulbuk Jergović, VP of Human Resources, Ivan Đikić, VP of Engineering, Filip Vugec, Chief Delivery Officer, Bojan Bajić, Head of Marketing, Josip Bišćan, Chief Client Officer, Matej Špoler, Chief Talent Officer, Goran Kovačević, VP of Business Development, Damjan Vujaklija, VP of Special Projects, Nikola Kapraljević, Chief Executive Officer (sleva na desno)

U Infinumu nastavlja da učestvuje u savetodavnoj ulozi, a primarni fokus će imati na strateškim inicijativama i investicijama kroz Infinum Ventures.

Osnovan 2005. u Karlovcu, Infinum je danas stabilna kompanija sa šest kancelarija u SAD-u i Evropi koju čini tim od više od 350 ljudi. Na razvoju inovativnih i kompleksnih proizvoda redovno sarađuju s globalno poznatim kompanijama poput Disneya, Philipsa, Porschea i KPMG-a.

Prošlu godinu je Infinum završio s prihodom od 150 miliona kuna, te beleži rast od 30 posto u odnosu na 2020., više od očekivanog. Taj prihod ne uključuje prihode sestrinskih kompanija Productive i Porsche Digital Croatia.

Takođe, 2021. bila je godina najvećeg širenja pa su tako otvorile kancelarije u Velikoj Britaniji, Crnoj Gori i Makedoniji kroz akviziciju. Ove godine plan je ostvariti rast od još 25 posto, zaposliti još stotinjak ljudi te nastaviti sa strateškim akvizicijama.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Branding

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

MITJA TUŠKEJ, Formitas Group: „Ako kao brend ne znaš ko si, kome si namenjen i sa kim se boriš – ne možeš biti, na kraju dana, ni uspešan“

Advertiser Serbia17. октобра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

Twitter ima novi logo

Advertiser Serbia24. јула 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SEÑOR: „Brand Facelift“ za Foreo

Advertiser Serbia10. маја 2023.

Dizajn je svuda, trinaesti put u Beogradu

Advertiser Serbia25. априла 2023.

*DRV – Ideje koje izazivaju

Advertiser Serbia19. априла 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SEÑOR: „Otkrij Varteks“

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Najveća internet kompanija u Srbiji menja ime u Inspira grupa

Advertiser Serbia25. октобра 2022.

Milka predstavlja svoju najnežniju čokoladu do sada

Advertiser Serbia7. септембра 2022.

Crédit Agricole Srbija postala RBA banka – promena deo procesa pripajanja Raiffeisen banci

Advertiser Serbia2. септембра 2022.

Sonda pokreće program edukacija za sve koji žele da nauče kako se brendira lokalni proizvod

Advertiser Serbia9. августа 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] SEÑOR: „Brand Refresh IT kompanije HSM“

Advertiser Serbia23. јуна 2022.