Mediji

Netflix u poslednja 3 meseca dobio skoro 6 miliona novih pretplatnika

Mediji

Netflix je u svom najnovijem kvartalnom izveštaju o zaradi podelio podatke o broju novih i otkazu starih pretplata, nakon što je uvedena zabrana deljenja naloga.

 

Netflix kaže da je zabrana deljenja naloga urodila plodom. U svom izveštaju o zaradi u drugom kvartalu ove godine, objavljenom u sredu, striming platforma navodi da je zabeležila povećanje od 5,9 miliona pretplatnika širom sveta. Od toga SAD i Kanada čine 1,17 miliona novih članova koji su se prijavili u periodu od aprila do juna.

Plan je da Netflix sada počne da implementira nova plavila u svim svojim preostalim zemljama, što najverovatnije uključuju i Srbiju. Nova pravila vezana za deljenje naloga, tačnija zabrana iste prakse stupila je na snagu u SAD krajem maja, nakon što je ova platforma počela da upozorava korisnike na dodatnih 7,99 dolara mesečno. Podaci analitičke kompanije Antenna sugerišu da je Netflix ostvario ozbiljan porast broja pretplatnika u danima nakon uvođenja novih pravila. Pored SAD, Netflix je uveo nova pravila u Kanadi, Novom Zelandu, Portugaliji i Španiji, piše The Verge.

Netflix kaže da je prihod sada veći u svakom od regiona, dodajući da postoji veći broj novih pretplata nego otkaza. U saopštenju se navodi da Netflix “vidi zdravu konverziju domaćinstava koja su delila naloge u potpuno plaćene Netflix pakete”, kao i da više korisnika ubacuje dodatne članove na svoje naloge.

Tokom razgovora o zaradi, glavni finansijski direktor Netflix-a Spenser Njuman je rekao da će većina rasta prihoda kompanije ove godine doći od novih pretplatnika, u velikoj meri vođenih uvođenjem zabrane deljenja naloga. To je znak da izvršni direktori ne očekuju da će ponovo doći do rasta cene širom sveta 2023. godine, ili da vide značajan uticaj na krajnji rezultat od drugih projekata kao što su oglašavanje ili igre.

Dok je Netflix ostvario prihod od 8,2 milijarde dolara tokom kvartala, sada očekuje da će imati najmanje 5 milijardi dolara slobodnog novčanog toka za 2023. godinu umesto prethodne procene od 3,5 milijardi dolara. Kompanija kaže da dodatnih 1,5 milijardi dolara odražava “manju potrošnju keša na sadržaj u 2023. nego što su bila prvobitna očekivanja”, pre svega zbog štrajka holivudskih pisaca i glumaca. Štrajk će verovatno otežati kompaniji Netflix da izbaci novi sadržaj, posebno jer su se emisije poput Stranger Things, Big Mouth, Emily in Paris, The Sandman i druge zaustavile produkciju usred štrajka.

Netflix paket sa reklamama sa cenom od 6,99 dolara mesečno (u SAD) možda je doprineo porastu prihoda platforme od 3 procenta, koliko je zabeleženo u odnosu na prethodnu godinu. Iako je novi paket sa reklamama imao malo spor početak, on je porastao na 5 miliona korisnika širom sveta u maju pošto je Netflix dodao podršku za 1080p video i mogućnost gledanja dva strima odjednom.

Novi nepopularni potez kompanije Netflix je ukidanje najjeftinijeg paketa bez oglasa u SAD-u, Velikoj Britaniji i Kanadi. Za ovaj potez Netflix izvršni direktor Greg Peters je rekao da će optimizovati strukturu ponude ove striming platforme.
 

Izvor: benchmark.rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Mediji

Više od 80 španskih medija podiglo tužbu protiv Mete

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 20. do 26. novembra 2023

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

“Must See” filmovi za ovu nedelju

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Gledanost televizije u oktobru 2023

Advertiser Serbia27. новембра 2023.

Na SkyShowtime platformi od 18. decembra ekskluzivno gledaj Lawmen: Bass Reeves, jednu od najuspešnijih serija

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

NEM Zagreb 2023 objavio finaliste takmičenja NEM Awards

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

„Telcast“ osvojio publiku!

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

TV program koji ne smete propustiti

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

NEM Zagreb 2023: Bogata lista hrvatskih i međunarodnih TV profesionalaca koji su potvrdili svoj dolazak

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Odgovor SBB kompanije povodom upozorenja RTS-a za pozicioniranje TV kanala

Advertiser Serbia20. новембра 2023.

Druga sezona „12 reči“ stigla je na kanal Superstar!

Advertiser Serbia17. новембра 2023.

SkyShowtime potvrdio je datum emitovanja dugo očekivane serije The Curse na Međunarodnom filmskom festivalu u Stokholmu

Advertiser Serbia16. новембра 2023.

„Dnevnik” 81 godinu sa čitaocima

Advertiser Serbia15. новембра 2023.

Izdvajamo serije i filmove koje možete gledati na SkyShowtime platformi tokom praznika

Advertiser Serbia15. новембра 2023.

Na šta tebe asocira novembar?

Advertiser Serbia14. новембра 2023.