Konferencije

NEM Zagreb se vraća u decembru 2022

Konferencije

ZAGREB – Svetski poznati kreativci TV industrije vraćaju se u Zagreb. U pripremi su paneli, radionice, premijere TV serija i konkurs u pisanju scenarija.

 

NEM Zagreb 2022, TV market relevantan za Srednju i Istočnu Evropu fokusiran na kreativnu stranu TV industrije, vraća se u Zagreb krajem godine. Od 7. do 9. decembra, Esplanade Zagreb Hotel će postati centralno mesto okupljanja uspešnih predstavnika FTA televizija, pay-tv kanala i streaming servisa, producenata, redatelja, glumaca, scenarista, produkcijskih kuća, agencija i ostalih stvaraoca sadržaja, pod krilaticom “All about content creation”.

Događaj je fokusiran na CEE regiju i zemlje s nižim kapacitetom za produkciju unutar regiona s ciljem spajanja audiovizuelnih profesionalaca i ključnih donosioca odluka iz Evrope. Takođe, u sedmicama pre samog događanja, biće organizovana serija radionica pod rukovodstvom uglednih stručnjaka pružajući kreativcima priliku za usavršavanje veština.

Otvorene prijave za najbolji scenarijo na NEM Zagrebu

Uz edukaciju, domaći i inostrani scenaristi dobiće priliku za predstavljanje svojih ideja kroz TV Writing Contest, konkurs za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Talentovani kreativci će svoje ideje moći da predstave stručnom žiriju sastavljenom od predstavnika renomiranih produkcijskih kuća, nacionalnih televizija, festivala i ostalih stručnjaka u TV industriji. Tri najbolja rada unutar svake kategorije biće nagrađena, a svih 20 finalista, po 10 iz svake kategorije, dobijaju priliku za sastanke s potencijalnim partnerima za eventualnu realizaciju svog projekta. Finalisti će moći da se sastanu sa članovima žirija, predstavnicima produkcijskih kuća i drugim ključnim akterima tokom zatvorenog networking događanja. Prijave su već otvorene putem zvanične web stranice.

Jedinstvena platforma za koprodukciju

Kreatori TV sadržaja iz CEE regije će interes pronaći i u posebnom delu programa nazvanom Co-production Platform. Kroz seriju različitih događanja podsticaće se ideja i prednosti zajedničke proizvodnje sadržaja – od prezentacija projekata u potrazi za koprodukcijskim partnerima i privatnih tematskih događanja i networking prilika do radionica o osmišljavanju, razvoju, produkciji i distribuciji projekata. Saradnja s ostalim međunarodnim marketima i festivalima iz oblasti TV industrije nastaviće se do idućeg izdanja NEM Zagreba kroz razmenu talenata, PR podrške i umrežavanja.Panel rasprave, prezentacije, premijerna predstavljanja novih televizijskih serija, edukacija i jedinstvena prilika za networking s ekspertima za TV industriju neizostavan su deo svakog izdanja New Europe Marketa (NEM) – kako u zagrebačkom, tako i u dubrovačkom izdanju koji će u junu 2023. obeležiti desetu godinu održavanja.

Prethodno izdanje NEM Zagreba 2019. podržale su kompanije kao što su AMC Networks, BBC Studios, Viacom CBS, Lionsgate, Rai, Hrvatska Radiotelevizija (HRT), all3 media international, Big Light Productions, Keshet International, Beta Film, yes studios., Star Media i brojni drugi.

Detaljnije informacije o Early Bird cenama kotizacija pronađite na zvaničnoj NEM Zagreb 2022 web stranici.


New Europe Market
New Europe Market (NEM) zajednički je naziv za niz događaja koje organizuje Mediavision, hrvatska agencija za marketing i televizijsku industriju. NEM se već tradicionalno održava u Dubrovniku, a 2019. godine prvi put je održan i NEM Zagreb posvećen televizijskom stvaralaštvu.

Sve informacije o događaju i cenama dostupne su na zvaničnoj stranici NEM Zagreb 2022.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

NEM Zagreb 2023 objavio finaliste takmičenja NEM Awards

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

‘Mlade više ne zanima zastareli način rada, zato biraju gig ekonomiju’

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

MOJCA MADEA MAJHEN, Paideia Events: „Organizovanje ovogodišnjeg SEMPL-a bilo je sjajno iskustvo“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

NEM Zagreb 2023: Bogata lista hrvatskih i međunarodnih TV profesionalaca koji su potvrdili svoj dolazak

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Vrijeme je da započnemo razgovor o tome kako će izgledati naši poslovi u budućnosti“

Advertiser Serbia19. новембра 2023.

Poznati su dobitnici SoMo Borac nagrade!

Advertiser Serbia18. новембра 2023.

Srbija postala članica Alijanse za upravljanje veštačkom inteligencijom

Advertiser Serbia17. новембра 2023.

Nova SoMo Borac statua: Estetska težina simbolizuje težinu nagrade

Advertiser Serbia15. новембра 2023.

BEST Beograd i ove godine organizuje AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje

Advertiser Serbia15. новембра 2023.

Regionalna konferencija o olakšavanju trgovine: Olakšavanje trgovine oblikuje saradnju i integraciju ekonomija Zapadnog Balkana u digitalnom dobu

Advertiser Serbia14. новембра 2023.

Predstavljanje novog sistema za nadzor platformskog rada na prvoj hrvatskoj konferenciji o GIG ekonomiji

Advertiser Serbia10. новембра 2023.

Održana Deveta konferencija Grupe mrežnih operatora Srbije (RSNOG)

Advertiser Serbia10. новембра 2023.

Objavljen program prve SoMo Borac konferencije

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Samsung Electronics otvara Samsung AI forum 2023 koji predstavlja ključna dostignuća u AI i računarskom inženjeringu

Advertiser Serbia8. новембра 2023.

Najveći regionalni digital stručnjaci na 11. SoMo Borcu o korišćenju novih tehnolgija i tajnama uspešnog pozicioniranja brendova

Advertiser Serbia3. новембра 2023.