Konferencije

Najveći regionalni digital stručnjaci na 11. SoMo Borcu o korišćenju novih tehnolgija i tajnama uspešnog pozicioniranja brendova

SoMo Borac powered by Httpool, koji će ove godine biti održan 11. godinu zaredom, pozicionirao se kao događaj koji okuplja digitalnu zajednicu i nagrađuje najbolje kreativce digitalne industrije. Po prvi put događaj će se odvijati u formatu celodnevne konferencije koja će okupiti brojne stručnjake iz oblasti digitalnog marketinga.

 

Na SoMo Borcu ove godine predavanje će održati Teo Širola, glavni izvršni direktor Muzeja iluzija. Širola je svoju karijeru započeo kao konsultant u korporativnim finansijama, bio je glavni direktor Glova za Hrvatsku, a 2021. godine preuzeo je funkciju glavnog operativnog direktora (COO) Muzeja iluzija, najvećeg lanca privatnih muzeja na svetu sa više od 45 lokacija u 25 zemalja. Muzej iluzija danas je jedan od najuspešnijih hrvatskih izvoznih proizvoda, a do 2026. godine planiraju da otvore čak 100 novih lokacija. Na ovogodišnjem SoMo Borcu, Širola će u predavanju pod imenom “Od Zagreba do Las Vegasa – hrvatska priča o uspehu” govoriti upravo o tome kako je Muzej iluzija uspio da postigne globalnu prepoznatljivost.

Lea Stanković radili je na poziciji savetnika za BACB i Fiat auto te kao finansijski analitičar, a danas je izvršna direktorica u marketinškoj agenciji Communis. Na SoMo Borcu će održati predavanje “Tehnologija je prazna priča” o novim tehnologijama u oglašavanju te koliko je važno znati dobro ih iskoristiti. Lea ističe kako korisnicima tehnologija sama po sebi nije presudna te da nije važno da brend prvi koristi određeni alat koji nam nove tehnologije pružaju, već da je iskoriste kvalitetno.

Šta marketinški profesionalci i mediji mogu učiniti da privuku i zadovolje poželjnu, ali zahtevnu ciljanu publiku otkriće Ivan Brezak Brkan koji je sa svojim timom na Netokraciji uspeo da stvori jednu od najvećih IT publika u regiji. Ivan je ujedno i osnivač Netokracije, vodećeg medija u Hrvatskoj i regiji posvećenog tehnološkoj industriji te direktor za developerski sadržaj u prvom hrvatskom jednorogu Infobipu, a na SoMo Borcu će održati predavanje “Developers hate marketing, now what?”. Kroz svoju karijeru, Ivan je pomogao brojnim kompanijama da ispričaju svoje priče o uspehu, bilo da se radilo o ekskluzivama ili employer branding sadržajima. Pokrenuo je technology podcast u regiji Netokracija Podcast, a u sklopu Infobipa globalni developerski magazin ShiftMag.

Na SoMo Borac kao gost predavač dolazi i Ivan Kordić, Chief Marketing Officer iz Shoppstera, najveće online i TV trgovine u regiji. Srpska verzija Amazona, osim u Srbiji,  godinama uspešno pokriva i tržišta Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Grčke i Bugarske. Svojim partnerima širom regije jamči kvalitetnu komunikacijsku logistiku, kao i dobro targetiranu TV i online promociju. U svom predavanju “Marketing funnel ne postoji”, Kordić će se osvrnuti na poređenje klasičnog marketinga i performance marketing funnela.

SoMo Borac najvažnija je nagrada za digitalne radove u regiji koja se dodeljuje jedanaestu godinu zaredom, a suorganizator ovog događaja je i Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI). Konkurencija je iz godine u godinu sve jača, a stručni žiri sve brojniji. Nagrade se dodjeljuju u dva streama – SoMo Media koji okuplja digitalne izdavače iz najvažnijih regionalnih medija te SoMo Advertising koji okuplja zajednicu digitalnih marketingaša iz cele regije.

Sve novosti o SoMo Borcu možete pratiti putem SoMo Borac newslettera, na web stranici te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Pratite i zanimljive sagovornike u podcastu SoMoCast, koji je realizovan sa streaming platformom Voyo: Youtube, Spotify, Deezer, Apple Podcasts i Google Podcasts.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Digitalne platforme za rad jednoglasno podržavaju regulaciju i sistem nadzora

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

Hrvatska: Platformski rad pod nadzorom države s prvim danom 2024

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Hrvatska: Šta sve donosi Vladin sistem za nadzor platformskog rada?

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

NEM Zagreb 2023 objavio finaliste takmičenja NEM Awards

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

‘Mlade više ne zanima zastareli način rada, zato biraju gig ekonomiju’

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

MOJCA MADEA MAJHEN, Paideia Events: „Organizovanje ovogodišnjeg SEMPL-a bilo je sjajno iskustvo“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

NEM Zagreb 2023: Bogata lista hrvatskih i međunarodnih TV profesionalaca koji su potvrdili svoj dolazak

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Vrijeme je da započnemo razgovor o tome kako će izgledati naši poslovi u budućnosti“

Advertiser Serbia19. новембра 2023.

Poznati su dobitnici SoMo Borac nagrade!

Advertiser Serbia18. новембра 2023.

Srbija postala članica Alijanse za upravljanje veštačkom inteligencijom

Advertiser Serbia17. новембра 2023.

Nova SoMo Borac statua: Estetska težina simbolizuje težinu nagrade

Advertiser Serbia15. новембра 2023.

BEST Beograd i ove godine organizuje AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje

Advertiser Serbia15. новембра 2023.

Regionalna konferencija o olakšavanju trgovine: Olakšavanje trgovine oblikuje saradnju i integraciju ekonomija Zapadnog Balkana u digitalnom dobu

Advertiser Serbia14. новембра 2023.

Predstavljanje novog sistema za nadzor platformskog rada na prvoj hrvatskoj konferenciji o GIG ekonomiji

Advertiser Serbia10. новембра 2023.

Održana Deveta konferencija Grupe mrežnih operatora Srbije (RSNOG)

Advertiser Serbia10. новембра 2023.