Agencije

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Agencije

ETR donosi iskustvo i stručnost kroz 20 godina rada s klijentima kao što su Reuters, Citibank, ESPN, Business Insider i Honda i još snažniji pristup najvećem svetskom tržištu za digitalne usluge

 

Jedna od najvećih hrvatskih IT kompanija, Infinum, preuzela je kreativnu digitalnu agenciju sa sedištem u Njujorku, ExpandTheRoom (ETR). Hrvatski nagrađivani tehnološki kolektiv, čiji su klijenti, između ostalih, Philips, KPMG, Porsche i Warner Brothers, ovim potezom širi svoj doseg u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi odgovorio na rastuću potražnju u oblasti strateške digitalne transformacije.

Infinum trenutno posluje iz osam kancelarija u Evropi i SAD-u, zapošljava oko 400 stručnjaka iz oblasti dizajna i razvoja digitalnih proizvoda te kontinuirano sarađuje s globalnim brendovima u stvaranju inovativnih rešenja za različite sektore uključujući automobilsku industriju, finansije, zdravstvo i retail.

Glavna motivacija za akviziciju je uspostaviti jaču prisutnost u Sjedinjenim Državama. Postojeća kancelarija u Njujorku već ostvaruje odlične rezultate na najvećem tržištu za digitalne usluge na svetu, a uz pojačanja iz ETR-a moći ćemo svoje poslovanje da podignemo na viši nivo. Ponosni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu iskusnom i stručnom timu koji iza sebe ima snažnu bazu klijenata kao što su Citibank, ESPN, Reuters, Business Insider i Honda. Verujem da ćemo na ovaj način postojećim klijentima obezbediti još kvalitetniju uslugu, a uz veći tim u US-u lakše dolaziti i do novih klijenata.”, rekao je Nikola Kapraljević, CEO Infinuma.

Infinum i ETR, osim iskustva i komplementarne kompanijske kulture dele i sličan početak. Američku agenciju, koja se naročito ističe stručnošću u oblasti korisničkog iskustva i analitičkom pristupu, osnovala su dvojica prijatelja, James Cole (CEO) i Todd Doyle (Creative Director), a kroz godine okupili su tim od 24 stručnjaka koji će u saradnji s Infinumom sada moći da preuzmu još zahtjevnije projekte i veće klijente.

Potražnja za vrhunskim korisničkim iskustvom je na vrhuncu. Uvođenjem tehnologija poput veštačke inteligencije, potrebe za digitalnom transformacijom samo će se dodatno povećavati. Ulazimo u novu eru te iz prve ruke vidimo da brendovi traže dodatnu ekspertizu kako bi se prilagodili novim okolnostima. S obzirom na te trendove, Infinum i ETR strateški se udružuju kako bi bolje vodili i usmeravali globalne klijente kroz izazove s kojima će se suočavati u budućnosti”, komentira James Cole, CEO kompanije ExpandTheRoom.

Stručnjaci američke digitalne agencije dodatno će pojačati Infinumove kompetencije. Zajedno će klijentima omogućiti dodatnu vrednost zasnovanu na strateškom dizajnu i modernim tehnologijama, uključujući inovacije iz oblasti veštačke inteligencije, korisničkog iskustva, internet stvari i kibernetičke sigurnosti.

Infinumova akvizicija finansirana je kombinacijom vlastitih sredstava i kredita EBRD-a. Odobreni kreditni okvir iznosi 10,8 miliona evra, a sredstva će se koristiti za ovu i buduće strateške akvizicije. Ovo predstavlja značajno novo poglavlje u rastu kompanije i još snažniji pristup najvećem svetskom tržištu za digitalne usluge.

Ovom akvizicijom Infinumovi konsolidovani prihodi rastu za nešto više od 20% u odnosu na prethodnu godinu te će u 2023 iznositi oko 29 miliona evra.

O INFINUMU
Infinum je nezavisna agencija za dizajn i razvoj digitalnih proizvoda koja sarađuje s vodećim globalnim brendovima i svetski poznatim kompanijama u izradi inovativnih digitalnih rešenja za niz sektora, uključujući automobilsku industriju, finansije, zdravstvo i retail. Od svog osnivanja 2005. godine Infinum isporučuje digitalne proizvode koje koriste milioni korisnika širom sveta, a mnogi od njih osvojili su i svetski priznate nagrade struke poput Red Dot i iF Design Award. Infinum broji oko 400 zaposlenih i spoljnih saradnika te posluje iz osam kancelarija u Evropi i SAD-u, a glavni mu je fokus stvaranje autentičnih digitalnih iskustava koja unaprijeđuju poslovanja i donose vrednost korisnicima.
www.infinum.com

O EXPAND THE ROOM
ETR je američka digitalna agencija koja ima više od 20 godina iskustva u kreiranju digitalnih iskustava za klijente kao što su Citibank, ESPN, Reuters, Business Insider i Honda. Zaposleni ETR-a pokrivaju celokupnu teritoriju SAD-a, a posao im je definiranje strategija i razvoj proizvoda sa prioritetom na korisničko iskustvo i dizajn. S ciljem stvaranja proizvoda koji su korisni, estetski uravnoteženi i pre svega efektivni, ETR je razvio vlastiti pristup za rešavanje izazova u dizajnu naziva Purpose-Driven Design.
www.expandtheroom.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.

Señor je najefektivnija agencija u Hrvatskoj – potvrdio Global Effie Index

Advertiser Serbia29. јуна 2023.