Brendovi

Najtraženiji zlatnici u Srbiji ove jeseni

Brendovi

Zlato se oduvek smatra plemenitim metalom. Zahvaljujući jedinstvenom i lepom izgledu i investicionoj vrednosti, važan je deo raznovrsnog portfelja.

 

Međutim, pored toga što je funkcionalno dobro, zlato ima i kolekcionarsku vrednost, što potvrđuju ograničene kolekcije zlatnika od 1 unce.

Zajedno sa Američkim orlom, Krugerrand je jedan od najstarijih modernih investicionih zlatnika, a izuzetno je likvidan u celom svetu. Ni na jednoj strani zlatnika Krugerrand nema oznake vrednosti. Razlog za ovu neobičnu odluku je težnja da se vrednost Krugerranda poveže sa njegovim sadržajem čistog zlata, navedenim na zadnjoj strani zlatnika, uz preovlađujuću tržišnu cenu zlata. Tokom 80-tih godina prošlog veka činio je 90 odsto svih investicionih zlatnika na svetskom tržištu. Međutim, 10 godina kasnije je zabranjen u nekim zapadnim zemljama zbog asocijacije na aparthejd. To je dovelo do situacije da veliki deo njegovog udela na tržištu preuzmu ostale kovanice. Danas, međutim, sa čistoćom od 22 karata, ostaje jedan od 7 najomiljenijih investicionih zlatnika na svetu.

Zlatnik Južnoafrički Krugerrand je poželjna imovina koja se brzo proda. Međutim, kolekcionari zlatnika imaju bogat izbor drugih čuvenih i traženih zlatnika u ograncima Tavexa kao što su mali i veliki dukati Franc Jozef. Kompanija Muenze Osterreich trenutno pravi dukate Franc Jozef veoma retko i u veoma malim količinama. To dovodi do porasta cena malih dukata i čini ih omiljenom investicijom“, istakao je Georgi Hristov, menadžer Tavexa za Srbiju.

Potpuno nov zlatnik Južnoafrički Krugerrand od jedne unce predstavlja uzbudljivu novu opciju proširenja kolekcije zlatnika i čuvanja trajnog bogatstva ili božićnog poklona za voljenu osobu. Krugerrand je trenutno u ponudi kao proizvod namenjen za poklon. Usled specifičnosti carinskih dažbina u Srbiji, mnogi poznati investicioni proizvodi se automatski reklasifikuju kao „proizvodi namenjeni za poklon“.

Ostali popularni investicioni zlatnici na srpskom tržištu u oktobru su bili Austrijska filharmonija od jedne unce i Britanska Britanija, koju u Srbiji nudi jedino Tavex.

O Tavex grupi
Tavex je finansijska grupacija osnovana 1991. godine za trgovinu valutama i plemenitim metalima. Tavex Gold & Currency vodi poreklo iz Bugarske, gde je 2009. godine osnovan kao deo Estonian Tavex grupe. Kompanija je danas jedan od vodećih trgovaca u ovom segmentu sa preko 2 miliona klijenata godišnje, uključujući fizička lica, kompanije različitih veličina i finansijske institucije.
Tavex je 2019. otvorio prvu kancelariju u Rumuniji, a 2022. u Srbiji. Ova dva nova tržišta su direktno povezana sa bugarskim ogrankom i prate strategiju u Bugarskoj. Kompanija danas ima 7 predstavništava u Bugarskoj i ukupno više od 30 u 12 zemalja, sa više od 250 zaposlenih.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Čak 34% mladih se uz pomoć hrane bori sa stresom u ispitnom roku

Advertiser Serbia25. јун 2024.

Nemačka: Šta donosi porez na pića sa šećerom

Advertiser Serbia25. јун 2024.

18 godina kampanje „Kad pijem ne vozim“

Advertiser Serbia24. јун 2024.

Realizovana najveća investicija u regionu jugoistočne Evrope u industriji prodaje ulaznica

Advertiser Serbia24. јун 2024.

Razigrani Grm od recikliranog stakla u Botaničkoj bašti PMF-a u Zagrebu ističe cirkularnu ekonomiju tokom 12. dana društvene odgovornosti „Responsib’All Day“ Grupe Pernod Ricard

Advertiser Serbia21. јун 2024.

USAID i Impact Hub podržavaju ekonomsko osnaživanje žena i njihovu veću ulogu u privredi

Advertiser Serbia20. јун 2024.

Knox Journals: Kako vas Galaxy neprimetno čuva u svakom trenutku

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Nova Pepco letnja kolekcija: Moderna odeća za celu porodicu po izuzetno pristupačnim cenama je već stigla u prodavnice u Srbiji

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Samsung Galaxy S24 Ultra upotpunjuje početak emitovanja i iskustvo gledanja Olimpijskih igara u Parizu 2024

Advertiser Serbia18. јун 2024.

IKEA lansira iskustvo virtuelnog dizajna za korisnike u Srbiji

Advertiser Serbia18. јун 2024.

Akademija održivosti: Besplatna edukacija za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Nespresso najavljuje nezaboravno mediteransko leto

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Adidas istražuje slučaj korupcije u Kini, procenjenu na stotine miliona evra

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Linija Samsung TV uređaja i saundbar zvučnika na bazi AI za 2024. godinu oduševljava recenzente

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Rusija: Unilever „rusifikuje“ imena brendova

Advertiser Serbia14. јун 2024.