Brendovi

Najtraženiji zlatnici u Srbiji ove jeseni

Brendovi

Zlato se oduvek smatra plemenitim metalom. Zahvaljujući jedinstvenom i lepom izgledu i investicionoj vrednosti, važan je deo raznovrsnog portfelja.

 

Međutim, pored toga što je funkcionalno dobro, zlato ima i kolekcionarsku vrednost, što potvrđuju ograničene kolekcije zlatnika od 1 unce.

Zajedno sa Američkim orlom, Krugerrand je jedan od najstarijih modernih investicionih zlatnika, a izuzetno je likvidan u celom svetu. Ni na jednoj strani zlatnika Krugerrand nema oznake vrednosti. Razlog za ovu neobičnu odluku je težnja da se vrednost Krugerranda poveže sa njegovim sadržajem čistog zlata, navedenim na zadnjoj strani zlatnika, uz preovlađujuću tržišnu cenu zlata. Tokom 80-tih godina prošlog veka činio je 90 odsto svih investicionih zlatnika na svetskom tržištu. Međutim, 10 godina kasnije je zabranjen u nekim zapadnim zemljama zbog asocijacije na aparthejd. To je dovelo do situacije da veliki deo njegovog udela na tržištu preuzmu ostale kovanice. Danas, međutim, sa čistoćom od 22 karata, ostaje jedan od 7 najomiljenijih investicionih zlatnika na svetu.

Zlatnik Južnoafrički Krugerrand je poželjna imovina koja se brzo proda. Međutim, kolekcionari zlatnika imaju bogat izbor drugih čuvenih i traženih zlatnika u ograncima Tavexa kao što su mali i veliki dukati Franc Jozef. Kompanija Muenze Osterreich trenutno pravi dukate Franc Jozef veoma retko i u veoma malim količinama. To dovodi do porasta cena malih dukata i čini ih omiljenom investicijom“, istakao je Georgi Hristov, menadžer Tavexa za Srbiju.

Potpuno nov zlatnik Južnoafrički Krugerrand od jedne unce predstavlja uzbudljivu novu opciju proširenja kolekcije zlatnika i čuvanja trajnog bogatstva ili božićnog poklona za voljenu osobu. Krugerrand je trenutno u ponudi kao proizvod namenjen za poklon. Usled specifičnosti carinskih dažbina u Srbiji, mnogi poznati investicioni proizvodi se automatski reklasifikuju kao „proizvodi namenjeni za poklon“.

Ostali popularni investicioni zlatnici na srpskom tržištu u oktobru su bili Austrijska filharmonija od jedne unce i Britanska Britanija, koju u Srbiji nudi jedino Tavex.

O Tavex grupi
Tavex je finansijska grupacija osnovana 1991. godine za trgovinu valutama i plemenitim metalima. Tavex Gold & Currency vodi poreklo iz Bugarske, gde je 2009. godine osnovan kao deo Estonian Tavex grupe. Kompanija je danas jedan od vodećih trgovaca u ovom segmentu sa preko 2 miliona klijenata godišnje, uključujući fizička lica, kompanije različitih veličina i finansijske institucije.
Tavex je 2019. otvorio prvu kancelariju u Rumuniji, a 2022. u Srbiji. Ova dva nova tržišta su direktno povezana sa bugarskim ogrankom i prate strategiju u Bugarskoj. Kompanija danas ima 7 predstavništava u Bugarskoj i ukupno više od 30 u 12 zemalja, sa više od 250 zaposlenih.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung 15. godinu zaredom vodeći na globalnom tržištu sistema digitalnog oglašavanja

Advertiser Serbia11. април 2024.

Samsung Electronics već 18 uzastopih godina na vrhu globalnog tržišta televizora

Advertiser Serbia10. април 2024.

Pet pravila za uspešno ulaganje u investiciono zlato

Advertiser Serbia10. април 2024.

S kojom slavnom osobom biste voleli da popijete jutarnju kafu?

Advertiser Serbia9. април 2024.

Neophodno, inovativno, skladno: Novi identitet dizajna Samsung Electronics u 2030. godini

Advertiser Serbia9. април 2024.

Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Advertiser Serbia8. април 2024.

Otvoren 13. NLB Organic konkurs: Tri miliona dinara za najbolje projekte iz organske poljoprivrede

Advertiser Serbia8. април 2024.

Galaxy AI je stigao – upoznajte naš svet uz fenomenalan poklon paket

Advertiser Serbia5. април 2024.

Samsung Electronics predstavlja novu liniju mašina za pranje veša sa visokom energetskom efikasnošću i naprednim funkcijama veštačke inteligencije

Advertiser Serbia4. април 2024.

Favoriti nastavljaju dalje u Ligi šampiona

Advertiser Serbia4. април 2024.

Kampanja „Priče iz Rominga“ osvojila Disrupt nagradu

Advertiser Serbia3. април 2024.

Samsung predstavlja najnovije kućne aparate sa unapređenom konektivnošću i AI mogućnostima na globalnom događaju „BESPOKE AI“

Advertiser Serbia3. април 2024.

Otvoren 13. konkurs za Sakura stipendije

Advertiser Serbia2. април 2024.

Univerexport od sad dostupan na Glovo aplikaciji, sa brzom isporukom preko 5000 proizvoda u 10 gradova

Advertiser Serbia1. април 2024.

Konačno je stigla kamera pametnog telefona sa kojom se ne propušta ni jedan jedini trenutak

Advertiser Serbia29. март 2024.