Brendovi

Najtraženiji zlatnici u Srbiji ove jeseni

Brendovi

Zlato se oduvek smatra plemenitim metalom. Zahvaljujući jedinstvenom i lepom izgledu i investicionoj vrednosti, važan je deo raznovrsnog portfelja.

 

Međutim, pored toga što je funkcionalno dobro, zlato ima i kolekcionarsku vrednost, što potvrđuju ograničene kolekcije zlatnika od 1 unce.

Zajedno sa Američkim orlom, Krugerrand je jedan od najstarijih modernih investicionih zlatnika, a izuzetno je likvidan u celom svetu. Ni na jednoj strani zlatnika Krugerrand nema oznake vrednosti. Razlog za ovu neobičnu odluku je težnja da se vrednost Krugerranda poveže sa njegovim sadržajem čistog zlata, navedenim na zadnjoj strani zlatnika, uz preovlađujuću tržišnu cenu zlata. Tokom 80-tih godina prošlog veka činio je 90 odsto svih investicionih zlatnika na svetskom tržištu. Međutim, 10 godina kasnije je zabranjen u nekim zapadnim zemljama zbog asocijacije na aparthejd. To je dovelo do situacije da veliki deo njegovog udela na tržištu preuzmu ostale kovanice. Danas, međutim, sa čistoćom od 22 karata, ostaje jedan od 7 najomiljenijih investicionih zlatnika na svetu.

Zlatnik Južnoafrički Krugerrand je poželjna imovina koja se brzo proda. Međutim, kolekcionari zlatnika imaju bogat izbor drugih čuvenih i traženih zlatnika u ograncima Tavexa kao što su mali i veliki dukati Franc Jozef. Kompanija Muenze Osterreich trenutno pravi dukate Franc Jozef veoma retko i u veoma malim količinama. To dovodi do porasta cena malih dukata i čini ih omiljenom investicijom“, istakao je Georgi Hristov, menadžer Tavexa za Srbiju.

Potpuno nov zlatnik Južnoafrički Krugerrand od jedne unce predstavlja uzbudljivu novu opciju proširenja kolekcije zlatnika i čuvanja trajnog bogatstva ili božićnog poklona za voljenu osobu. Krugerrand je trenutno u ponudi kao proizvod namenjen za poklon. Usled specifičnosti carinskih dažbina u Srbiji, mnogi poznati investicioni proizvodi se automatski reklasifikuju kao „proizvodi namenjeni za poklon“.

Ostali popularni investicioni zlatnici na srpskom tržištu u oktobru su bili Austrijska filharmonija od jedne unce i Britanska Britanija, koju u Srbiji nudi jedino Tavex.

O Tavex grupi
Tavex je finansijska grupacija osnovana 1991. godine za trgovinu valutama i plemenitim metalima. Tavex Gold & Currency vodi poreklo iz Bugarske, gde je 2009. godine osnovan kao deo Estonian Tavex grupe. Kompanija je danas jedan od vodećih trgovaca u ovom segmentu sa preko 2 miliona klijenata godišnje, uključujući fizička lica, kompanije različitih veličina i finansijske institucije.
Tavex je 2019. otvorio prvu kancelariju u Rumuniji, a 2022. u Srbiji. Ova dva nova tržišta su direktno povezana sa bugarskim ogrankom i prate strategiju u Bugarskoj. Kompanija danas ima 7 predstavništava u Bugarskoj i ukupno više od 30 u 12 zemalja, sa više od 250 zaposlenih.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[POGLED SA VRHA 2022/23] SONJA ĆETKOVIĆ, Infostud: „Ostvarili smo najbolje rezultate u poslednjih 20 godina“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

SBB fondacija donirala novac školi za slepu i slabovidu decu

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Stiže Coca-Cola telefon

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 Warm Up „Brainwork for better world“

Advertiser Serbia25. јануара 2023.

Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Velika Britanija: Depozitni sistem od 2025

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Podignuta optužnica protiv carinskog agenta C&A

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Kopaonik Biznis Forum slavi jubilej – Tri decenije postojanja

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Glovo i njegovi korisnici u 2022. godini – Šta se, kada i kako naručivalo u godini iza nas?

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Samsung uvodi senzor slike od 200 megapiksela za vrhunski doživljaj visoke rezolucije na pametnim telefonima

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

TM Roh: Kako strast i svrha podstiču mobilne inovacije

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Objavljen je konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Prethodna godina u znaku deficita i uvoza radne snage

Advertiser Serbia17. јануара 2023.

Poznajete vanserijske mlade talente? SBB fondacija otvara konkurs za petu generaciju stipendista

Advertiser Serbia17. јануара 2023.