Brendovi

Najbrža mobilna mreža već treću godinu zaredom

Brendovi

Već treću godinu zaredom, A1 Srbija je najbrža mobilna mreža u Srbiji, pokazali su podaci kompanije Ookla®, globalnog lidera u oblasti inteligencije povezivanja i tvorca aplikacije Speedtest®.

 

Rezultat je dobijen na osnovu više od stotinu hiljada testova koje su korisnici svih mobilnih operatora u Srbiji uradili od aprila do kraja septembra 2023. godine, a A1 mreža je pokazala nabolje rezultate sa koeficijentom brzine (Speed Score™) od 75,28 na uređajima sa modernim čipsetom. To je za 28,53% više u poređenju sa konkurencijom.

Ostvareni rezultat i veliko priznanje dolazi kao posledica dugogodišnjeg usmerenja na sveukupno poboljšanje kvaliteta mreže i svih servisa budući da je A1 Srbija za 16 godina postojanja, praktično od nule izgradila više od 2.550 baznih stanica koje pokrivaju 98% stanovništva širom Srbije.

– Ova nagrada je zasnovana na testiranju pojedinačnih korisnika i to je čini veoma važnom za nas. To je potvrda svih naših ulaganja, odnosno nastojanja da pružimo vrhunsko korisničko iskustvo, u sklopu naše pripreme za dolazak 5G tehnologije koju smo spremni da implementiramo i radujemo se najavljenoj aukciji. Osim toga, intenzivirali smo izgradnju naše optičke mreže u cilju pružanja i fiksnih usluga našim korisnicima u narednom periodu. Optičke i mobilne mreže nove generacije, poput 5G, nam donose mogućnost realizacije novih, zahtevnijih servisa većeg protoka, manjeg kašnjenja i veće pouzdanosti – istakao je Nenad Zeljković, glavni direktor za tehniku A1 Srbija i A1 Slovenija.

Proglašenje najbrže mobilne mreže došlo je posle detaljne analize testova pomoću čuvene aplikacije za merenje brzine interneta – Speedtest®.

– Ovu nagradu dodeljujemo operatorima mobilnih mreža koji pokazuju izuzetnu brzinu i performanse u poređenju sa drugim velikim mrežama na tržištu za drugi i treći kvartal 2023. Drago nam je što odajemo priznanje kompaniji A1 Srbija za ovo dostignuće, koje je rezultat njihove nepokolebljive usmerenosti na pružanje vrhunskog mrežnog iskustva svojim korisnicima – rekao je Stiven Baj, predsednik i izvršni direktor Ookla®.

Vrhunski kvalitet mreže za A1 Srbija ide rame uz rame sa postizanjem karbonske neutralnosti kroz smanjenje karbonskog otiska i postepenim prelaskom na obnovljive izvore energije. A1 je prva telekomunikaciona kompanija u Srbiji čija se mrežna infrastruktura oslanja na upotrebu 5.600 solarnih panela, kapaciteta koji je dovoljan za napajanje čak 750 domaćinstava.

O ključnim ESG inicijativama kompanije A1 Srbija

Primenom naprednih ESG kriterijuma u svom poslovanju, A1 Srbija kontinuirano ulaže u postizanje klimatske neutralnosti kroz rast udela solarne energije u snabdevanju mreže svojiih baznih stanica, povećanje energetske efikasnosti u poslovnim operacijama i poštovanjem principa cirkularne ekonomije.

Takođe, ovo je prva kompanija u Srbiji koja je uvela Eco Rating, međunarodnu metodologiju koja procenjuje uticaj telefona na životnu sredinu, sa ciljem da motiviše i inspiriše korisnike da donose ekološke izbore, ali i celu industriju mobilnih telefona da ubrza tranziciju ka modelu cirkularne ekonomije za mobilne telefone.

Kompanija aktivno deluje i na već nastale posledice klimatske krize. Projektom „Niklo kao ja“ u saradnji sa Šumarskim fakultetom, evropskom organizacijom Propulsion i 10 lokalnih zajednica širom Srbije, A1 završila je sadnju kišnih bašti u cilju dugoročne prevencije pojave poplava i klizišta u urbanim sredinama.

O kompaniji Ookla®

Ookla® je globalni lider u mrežnoj i inteligenciji povezivanja. Tokom skoro dve decenije, Ookla je postavila industrijski standard za testiranje i analizu fiksnih i mobilnih mreža. Od svojih svetski poznatih Speedtest® i Dovndetector® platformi do pratećeg i rastućeg paketa sveobuhvatnih rešenja za preduzeća, misija kompanije Ookla je da učini internet boljim, bržim i dostupnijim za sve. Ooklina rešenja za preduzeća kombinuju izvorne podatke i naučno kontrolisano testiranje sa alatima koji pružaju praktične uvide u životni ciklus mreže i korisničko iskustvo. Ooklini uvidi osnažuju operatere, preduzeća, vladine agencije, neprofitne organizacije i druge da analiziraju, optimizuju i objavljuju mreže širom sveta. Ookla je deo Ziff Davis (NASDAQ: ZD), vertikalno fokusirane digitalne medijske i internet kompanije čiji portfolio uključuje vodeće brendove u tehnologiji, zabavi, kupovini, zdravlju, sajber bezbednosti i smartech tehnologiji. Sedište kompanije Ookla je u gradu Sijetlu, državi Vašington, SAD sa dodatnim kancelarijama širom sveta.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[SEE MARKETING 2023/24] IVAN VUKSANOVIĆ, Eurobank Direktna: „Dalje jačanje digitalnih kanala, promocija digitalnih usluga, ali i snažnija komunikacija sa klijentima ostaju prioriteti Eurobank Direktne“

Advertiser Serbia7. децембра 2023.

Eurobank Direktna opremila računarski kabinet srednje Ekonomske škole „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

Stare reklame, novi zadatak: kompanija Mars u borbi protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.