Brendovi

Najavljena UHD Alijansa na CES 2015

Brendovi

LAS VEGAS – Kako bi korisnicima pružili informacije o premium UHD sadržaju i uređajima i ponudili najbolje iz oblasti kućne zabave, vodeći holivudski studiji, brendovi potrošačke elektronike, distibuteri sadržaja, kompanije za postprodukciju i tehnologiju najavile su lansiranje UHD Alijanse na CES-u 2015.

Alijansu su formirale kompanije DIRECTV, Dolby, LG Electronics Inc, Netflix, Panasonic Corporation, Samsung Electronics, Sharp, Sony Visual Product Inc, Technicolor, Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox i Warner Bros. Entertainment. Kompanije u okviru ove Alijanse ujedinile su se kako bi uspostavile nove standarde za sledeću generaciju video zabave i podržale inovacije u oblasti video tehnologija, uključujući 4K i veću rezoluciju, HDR, širu paletu boja i 3D audio.

null

„Nastojimo da svakodnevno radimo na razvoju UHD sadržaja i uređaja visokog kvaliteta“, naglasio je Hjunsuk Kim, predsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Alijansa će podstaći razvoj UHD sadržaja visokog kvaliteta, pri čemu će istaći i TV uređaje koji pružaju vrhunsko UHD iskustvo gledanja.“

Kompanije će biti fokusirane na pružanje besprekornog i integrisanog UHD ekosistema visokog kvaliteta korisnicima. Između ostalog, premium UHD sadržaj i uređaji biće jasno obeleženi tako da potrošači mogu lako da ih prepoznaju u radnji.

null

„Inovativni napredak i poboljšanje kvaliteta u domenu TV uređaja se brzo razvija, i to se vidi na CES-u“, primetio je Majk Dan, predsednik kompanije Twentieth Century Fox Home Entertainment. „UHD Alijansa će biti korisna za potrošače jer će identifikovati proizvode i sadržaje koji pružaju pravo UHD iskustvo.“

„Saradnja sa različitim kompanijama i nove tehnologije nam dopuštaju da koristimo mnogo širi spektar kako bismo ispričali svoje priče, dok gledaocima pružaju verne boje, superioran kontrast i vrhunski kvalitet slike“, naglasio je Ron Sanders, predsednik kompanije Warner Bros. Home Entertainment.

null

UHD Alijansa ima za cilj da obezbedi da sve karike u lancu – od produkcije, distribucije i korišćenja sadržaja do performansi uređaja – ispune identifikovane standarde premium kvaliteta, dok istovremeno primenjuju standarde kvaliteta koji su otvoreni i dopuštaju fleksibilnost na tržištu, gradeći kod korisnika poverenje da mogu da gledaju sadržaje koje žele na svojim uređajima.

 


 

O UHD Alijansi
UHD Alijansa je globalna koalicija vodećih filmskih studija, TV brendova, distibutera sadržaja, kompanija za postprodukciju i tehnologiju koja ima za cilj da stvori objedinjen kriterijum za premium UHD platforme, od uređaja, do sadržaja, uključujući i sledeću generaciju funkcija kao što su 4K rezolucija, HDR, šira paletu boja, visoka brzina slike i imersivni audio. Grupu čine DIRECTV, Dolby Laboratories, LG Electronics Inc, Netflix, Panasonic, Samsung Electronics Ltd, Sharp, Sony Visual Product Inc, Technicolor, Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox i Warner Bros. Entertainment.

O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

null

Kompanija Samsung Electronics Ltd. globalni je lider na polju tehnologije i otvara nove mogućnosti za ljude gde god se oni nalazili. Stalnim inovacijama i otkrivanjem, mi transformišemo svet televizora, smart telefona, personalnih računara, štampača, kamera, kućnih aparata, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rešenja. Zapošljavamo 286.000 ljudi širom 80 zemalja, sa godišnjom prodajom u vrednosti od 216.7 milijardi američkih dolara. Za više informacija posetite www.samsung.com/rs.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung Electronics predstavlja Bespoke JET AI pametni usisivač

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

vivo X90 Pro – mobilna estetika i mogućnosti snimanja pronalaze savršenu ravnotežu

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

A1 Srbija počinje izgradnju svoje optičke infrastrukture kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

Uspešni lideri predvodnici su timova na putu ka uspehu

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

Eurobank Direktna i ovog proleća podržava manifestaciju „Noć knjige”

Advertiser Serbia8. јуна 2023.

Samsung događaj „Bespoke Life 2023“ predstavlja tehnologije koje nude pogodnosti danas i grade održivije sutra

Advertiser Serbia7. јуна 2023.

DRAŽEN ŠUMIĆ je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Advertiser Serbia6. јуна 2023.

mts i PULSOC za kompanije su osmislili premijum servis za očuvanje bezbednosti podataka i celokupnih sistema

Advertiser Serbia5. јуна 2023.

Izgubili ste telefon. Šta sad?

Advertiser Serbia5. јуна 2023.

Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Na Labena Ventures prijavilo se neverovatnih 120 projekata iz 29 država EU i šire regije, najviše iz Srbije: 18

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Samsung i Dezeen organizuju globalni konkurs za dizajn

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

IKEA i Eni Libovic pokreću program mentorstva za buduće fotografe

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Eurobank Direktna donirala 1,5 miliona dinara za uređenje lokaliteta Nacionalnog parka Tara

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Članski paketi Auto-moto saveza Srbije od sada dostupni i na 600 TENFORE lokacija

Advertiser Serbia1. јуна 2023.