Brendovi

Na koji način kompanije vivo i ZEISS izrađuju kamere koje prate najnovije trendove tržišta?

Brendovi

vivo X80 Pro – rezultat saradnje stručnjaka za telefone i eksperata za fotografiju.

 

Pametni telefoni su za mnoge u potpunosti zamenili fotoaparate i kamere koji su bili osnovni alati za beleženje svakodnevnih trenutaka. Svojim karatkeristikama i kompaktnošću, u potpunosti su izmenili tržište profesionalnih snimaka. Pored toga što korisnicima pružaju izobilje funkcija i omogućavaju beleženje i naknadnu obradu snimka jednim klikom – spoj kompjuterske fotografije i moćnijih i raznovrsnijih sočiva u pametnim telefonima doveo je savršenu fotografiju direktno u džep svakog korisnika.
Jedan od primera jeste vivo X80 Pro – najnoviji flagship uređaj kompanije vivo izrađen u saradnji sa kompanijom ZEISS.

Prvoklasno sočivo za savršenu fotografiju

Dizajn novih vivo sočiva oblikovani su virtuelno, tako da precizno simuliraju i testiraju performanse flagship uređaja, obezbeđujući da se od novih sistema kamera mogu brzo napraviti prototipi koji se dalje usavršavaju. Rezultati ovoga ogledaju se u izvanrednim fotografijama sa većom rezolucijom, kontrastom i manjom refleksijom.
Za neprikosnoveni kvalitet slike, čak i mikroskopski faktori mogu napraviti ogromnu razliku. Sa nano strukturom, koja je više od sto puta manja od zrna peska, vodeći ZEISS sertifikovan T* premaz je napredno rešenje koje čini odsjaj na staklenoj površini sočiva praktično nevidljivim. Obično se koristi za smanjenje refleksije na profesionalnim sočivima radi besprekorne jasnoće, kontrasta i kvaliteta – što se jasno može uočiti pri snimanju najnovijim vivo flagship telefonom.

Boje po svačijem ukusu

U svom pristupu koji je okrenut ka korisničkom iskustvu, vivo se udružio sa kompanijom ZEISS kako bi omogućio korisnicima da sami izaberu šta žele. Kao rezultat opsežnog istraživanja potrošača zasnovanog na preferencijama boja – stvoren je jedan profil živopisnih boja i jedan neutralan profil.

vivo X80 Pro uključuje ZEISS Natural Color za poboljšanje verodostojnosti boja, koja ujedno i olakšava promene boje i osvetljenosti tokom snimanja. ZEISS Natural Color može da reprodukuje prirodne boje i automatski optimizuje i preciznu ekspoziciju i balans bele, omogućavajući da se na slici najbolje prikaže ono što ljudsko oko može da vidi.

Snimak holivudskog kvaliteta

vivo X80 Pro sadrži veliki broj noviteta koji pružaju inovativno iskustvo mobilnog fotografisanja i, po prvi put, pruža video režime bioskopskog kvaliteta izrađenih zahvaljujući bliskoj saradnji kompanije ZEISS sa filmskom industrijom.

Nova ZEISS Cinematic Video Bokeh funkcija stvara ovalni bokeh u standardnom filmskom odnosu 2,39:1 pružajući efekat bioskopskog objektiva širokog ekrana koji može snimiti video zapise visokog kvaliteta.

Pored toga, novi efekti, poput ZEISS Cinematic Style Bokeh, omogućavaju korisnicima da rekreiraju klasičnu holivudsku estetiku dodavanjem filmskog bokeh efekta.

vivo nastavlja da održava svoje izvanredne efekte noćne scene u kombinaciji sa ZEISS Superb Night Camera režimom. Sa nadograđenim funkcijama kao što je Pure Night View, X80 Pro može da zabeleži živopisne noćne scene grada zadržavajući originalni izgled i osećaj trenutka.

Dok Camera Panning funkcija dodatno unapređuje dinamičke sposobnosti ovog flagship uređaja uz tehnologiju praćenja pokreta portreta, koja može da smanji zamućenje pokreta uzrokovano podrhtavanje ruku.

Navedene karakteristike predstavljaju samo neke od inovacija kroz koje kompanija vivo korisnicima pruža vrhunsko iskustvo fotografije kinematografskog kvaliteta.

vivo X80 Pro premijerno je predstavljen u Berlinu 15. juna ove godine, a dostupan je u slobodnoj prodaji i kod ovlašćenih vivo partnera Yettel, mts, A1, Tehnomanija, Gigatron.

###
O kompaniji vivo

vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.
Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 70 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.
* ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[POGLED SA VRHA 2022/23] SONJA ĆETKOVIĆ, Infostud: „Ostvarili smo najbolje rezultate u poslednjih 20 godina“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

SBB fondacija donirala novac školi za slepu i slabovidu decu

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Stiže Coca-Cola telefon

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 Warm Up „Brainwork for better world“

Advertiser Serbia25. јануара 2023.

Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Velika Britanija: Depozitni sistem od 2025

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Podignuta optužnica protiv carinskog agenta C&A

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Kopaonik Biznis Forum slavi jubilej – Tri decenije postojanja

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Glovo i njegovi korisnici u 2022. godini – Šta se, kada i kako naručivalo u godini iza nas?

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Samsung uvodi senzor slike od 200 megapiksela za vrhunski doživljaj visoke rezolucije na pametnim telefonima

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

TM Roh: Kako strast i svrha podstiču mobilne inovacije

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Objavljen je konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Prethodna godina u znaku deficita i uvoza radne snage

Advertiser Serbia17. јануара 2023.

Poznajete vanserijske mlade talente? SBB fondacija otvara konkurs za petu generaciju stipendista

Advertiser Serbia17. јануара 2023.