Brendovi

Mid Europa kupuje Imlek, Bambi, Knjaz Miloš…

BEOGRAD – Mid Europa Partners, najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, potpisao je sporazum o preuzimanju firmi Denjub fuds grupe, u čijem vlasništvu su srpske kompanije Imlek, Mlekara Subotica, Bambi i Knjaz Miloš, saopšteno je iz DFG.

Ovaj investicioni fond kupio je i sve mlekare koje u sastavu Imleka posluju u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Zaključivanje transakcije se, kako je navedeno, očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora, a finansijski podaci transakcije nisu saopšteni.

„Akvizicija „Denjub fudsa“ pokazuje našu odlučnost da nastavimo da podržavamo razvoj vodećih firmi u Srbiji i regionu, nakon uspešne investicije u SBB-Telemah grupu“, izjavio je Robert Knorr, partner Mid Europe koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu.

„Danube Foods se odlično uklapa u investicione kriterijume Mid Europe zbog vodećih brendova i snažnih tržišnih pozicija
članica grupe, koje želimo da još više ojačamo kroz kapitalna ulaganja i selektivne akvizicije u regionu. Mid Europa ima sjajno iskustvo u razvijanju lokalnih lidera u prave regionalne šampione, i zbog toga sam uveren da će naša investicija u Danube Foods grupu biti uspešna“, dodao je Knorr.

„Danube Foods grupa je vlasnik najpopularnijih i najprepoznatljivijih maloprodajnih brendova u Srbiji i regionu“, dodao je Andrej Babače, direktor u Mid Europi koji je predvodio izvršenje transakcije.

„Grupa predstavlja jaku platformu sa velikim potencijalom za dalju ekspanziju u Srbiji i regionu i radujemo se prilici da upotrebimo svoj kapital i iskustvo kako bismo joj pomogli da ispuni taj potencijal, kao što smo činili tokom svojih prethodnih investicija u regionu“, istakao je Babače.

Generalni direktor Imleka, Slobodan Petrović, je izjavio: „Drago nam je da ćemo sarađivati sa jakim i renomiranim investitorom kao što je Mid Europa Partners u sledećoj fazi razvoja Danube Foods grupe. Verujemo da će regionalno iskustvo tima iz Mid Europe, kao i njihova usredsređenost na razvoj i korporativno upravljanje doprineti našem daljem uspehu.“

Sa preko 400 miliona evra ukupnog prometa u 2014. godini, Danube Foods grupa predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mleka i mlečnih proizvoda, konditorskih artikala, kao i mineralne vode i energetskih pića. Grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope.

Mid Europa Partners je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi.

Od svog osnivanja 1999. godine, Mid Europa Partners je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde evra. Fond je poznat u regionu bivše Jugoslavije po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemah grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts (KKR).

 

Izvor: Tanjug

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Izabrane pobedničke aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Prestižna nagrada za kompaniju Telekom Srbija

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Ivana Barišić postala ambasadorka brenda Planet of Plants

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Uticaj snage procesora na kvalitet fotografije

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Telekom Srbija grupa nastavlja da razvija poslovanje u regionu

Advertiser Serbia15. марта 2023.

Samsung Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G: Fantastično iskustvo za sve!

Advertiser Serbia15. марта 2023.

„Dobar Start” – Krovni stipendijski program kompanije Nelt

Advertiser Serbia14. марта 2023.