Brendovi

„Menadžer SAM na dan“ – susreti srednjoškolaca sa poslovnim liderima

Brendovi

Kako zaista izgleda jedan radni dan menadžera saznalo je 10 učenika srednjih škola širom Srbije koji su bili deo programa „Menadžer SAM na dan“ u organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM).

 

Učenici su imali priliku da se upoznaju sa radnim danom menadžera, da steknu uvid u različite karijere, obogate saznanja o načinu poslovanja i značaju različitih zanimanja, zahvaljujući novom programu koji SAM  realizuje u saradnji sa organizacijom Dostignuća mladih.

Kroz ovaj program menadžerska zajednica SAMa pružila je podršku i doprinese razvoju mladih ljudi, da im pomogne da steknu kritičko razmišljanje i bolje razumeju poslovno okruženje.

„Veoma je važno da mladi ljudi imaju priliku da i tokom školovanja mogu da dobiju jasnije uvide u sve one profesionalne zahteve i veštine koje su potrebne za uspeh u 21. veku. Aktivnosti osmišljene u okviru programa ‘Menadžer SAM na dan’ omogućavaju im da bolje razumeju vezu između nivoa i vrste obrazovanja i budućih zanimanja i da na taj način mogu da donose odluke o budućim profesijama“, jednoglasni su bili učesnici programa.

Uvodni deo programa obuhvatio je upoznavanje sa radom SAMa, sa karakteristikama koje krase uspešne menadžere, kao i koji su to sve svakodnevni  poslovni izazovi, zadaci i odgovornosti uspešnih menadžera. Dvodnevno „poslovno putovanje“ menadžera iz deset kompanija i srednjoškolaca započeto je međusobnim upoznavanjem i razmenom profesionalnih iskustava i saveta sa jedne i viđenja i očekivanja o idealnom lideru, sa druge strane.

Svaki učenik proveo je ceo radni dan sa svojim mentorom-menadžerom, prateći njihove radne zadatke i aktivnosti, a zahvaljujući ovom jedinstvenom formatu mladi su iz prve ruke mogli da shvate kako funkcioniše poslovni svet i koje su ključne veštine potrebne za uspeh u poslovnim vodama.

U ovom pilot programu, koji će svoj nastavak imati u širem obimu od oktobra, učestvovali su članovi Upravnog odbora SAMa, kao i članovi i menadžeri iz kompanija koje su vodeće na tržištu kada su u pitanju poslovni uspesi, prepoznatljivost brenda i najbolje poslodavačke prakse. Učenici su odabrani kroz organizaciju Dostignuća mladih i program takmičenja najboljih učeničkih kompanija. Priliku da se upoznaju sa danom menadžera imali su: Sonja Vukašinović iz Sremske Mitrovice koja je pratila Dragomira Kostića (Atlantic Brands), tokom njegovih poslovnih aktivnosti, Katarina Ristić iz Batočine koja je provela dan sa Dragoljubom Damljanovićem (Schneider Electric Razvojni centar), Nina Janićijević iz Beograda pratila je Tanju Milinković i Nebojšu Matića (Mikroelektronika), tokom njihovih dnevnih aktivnosti, Viktor Raičević iz Beograda proveo je dan sa Sašom Popovićem (VEGA IT), Teodora Mitić iz Žitorađe sa Danijelom Havrilčak (MK Group). Maksim Stojković iz Novog Sada je upoznao se sa radnim obavezama Darje Černiševski (AIGO), Branislava Gajić iz Loznice sa Sašom Nedeljkov (Dahlia), Milica Todorović iz Niša sa Jelenom Nikolić (hotel Hilton), Sara Mrđen iz Novog Sada provela je dan sa Atilom KišMarijom Lazić Pavlović (Dexy Co), dok je Jelena Jevtić iz Ljiga provela radni dan sa Ljiljanom Ahmetović (Shoppster).

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Schneider Electric za mlade električare – pridruži se!

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Skoro dve hiljade građana besplatno pregledalo mladeže

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Velika Britanija: Amazonu preti istraga zbog lošeg tretmana dobavljača

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia11. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Samsung poziva fanove širom sveta u Galaxy Experience prostore da dožive sledeće poglavlje Galaxy AI

Advertiser Serbia3. јул 2024.