Agencije

[MEDIJSKO TRŽIŠTE 2018] MARKO ŠOBOT, Publicis One: „Ova godina nam je ispunila sve želje, a rezultat je izuzetan rast koji nas očekuje u 2019. godini“

Razgovarali smo sa direktorima medijskih agencija o njihovim uspesima u 2018, uticaju opštih tržišnih uslova na trgovinu medijskim prostorom, medijskim trendovima, očekivanjima za 2019…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Našim sagovornicima postavili smo sledećih nekoliko pitanja:

Kako je, za vašu agenciju, protekla 2018. godina?

Kako ocenjujete 2018. godinu u oblasti trgovine medijskim prostorom?

Dajte svoje predloge za poboljšanje položaja i uslova poslovanja medijskih agencija u Srbiji

Kakva su vam očekivanja za 2019. godinu u pogledu poslovnih uslova rada vaše kompanije? Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

Koji globalni medijski, informacioni i marketinški trendovi će obeležiti sezonu 2018/2019 u oblasti planiranja i zakupa medijskog prostora?

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2019. godini

 
MARKO ŠOBOT, Media Director Publicis One Serbia :
 

…ocena uspešnosti agencije u 2018…Ova godina nam je ispunila sve želje, a rezultat je izuzetan rast koji nas očekuje u 2019. godini. Ponosni smo pre svega na odnos koji imamo sa klijentima u kojem je vrlo jasno definisan zajednički cilj podržan izuzetnim razumevanjem i poverenjem.

Lično sam ponosan i na rezultate i podršku celog tima čiji je cilj, pre svega, visok kvalitet servisa.
Radujemo se nastavku saradnje sa svim dosadašnjim klijentima, kao i velikom broju novih klijenata sa kojima saradnju zvanično započinjemo u prvim danima Nove godine.

…ocena poslovne godine 2018…Turbulentno, što je slika tržišta koja traje više od decenije i sa kojom smo se saživeli. Komunikacijska industrija se generalno suočava sa sve različitijim ponašanjem potrošača i time naš svakodnevni posao postaje izazovniji.

Sve više se fokusiramo na digital, ali da ne zaboravimo, offline je itekako živ.

…predlozi za poboljšanje uslova poslovanja…Edukacija sa jedne strane. Sve je manje mladih koji se po završetku studija odluče za rad u medijima dok tržište raste, mi gubimo bitku sa IT sektorom, a zapravo treba prisnije da sarađujemo i unapredimo polja baza podataka, data science-a, veštačke inteligencije…
Sa druge strane digitalna transformacija tržišta zahteva veliko strateško znanje, praćenje trendova, proaktivnost i naravno inovativnost. Klijenti su svesni promena koje nastupaju ali celo tržište treba da pokaže spremnost da do promene i dođe.

Poznajući situaciju na razvijenijim tržištima, mi i dalje ograničavamo sebe osnovnim modelima kupovine, što šalje pogrešnu sliku globalnim brendovima koji su spremni dodatno da ulažu.

…poslovna očekivanja i planovi u 2019…Ne očekujemo veliku promenu u pogledu poslovnih uslova, ali ćemo težiti preciznijem targetiranju i implementaciji efikasnijih modela kupovine. Globalno smo predstavili veliki broj alata i lokalno ih implementirali, što se i očekuje od globalnog lanca, ali najbitnije je da ćemo se više baviti biznis modelima sa ciljem još veće efikasnosti kampanja.
Nismo nametljiv sistem, tačnije, ostavili smo da prepoznatljivost dođe prirodnim putem, da uspeh naših klijenata govori o agenciji i istim tempom nastavljamo. Veza sa našim kancelarijama u regionu i širom sveta je nešto što je za nas posebno bitno.

Trud koji smo uložili u edukaciju u poslednje dve godine daje rezultate koji se na kraju reflektuju kroz rast agencije, i to treba negovati.

U sistemu koji je globalno jasno struktuiran i broji desetine hiljada ljudi, uvek postoji pametniji. Ovde globalni princip „The Power of One“ pokazuje punu snagu i podrška centrale u razmeni znanja koju uživamo je izuzetna.

…trendovi na medijskom tržištu…Digital nastavlja svoj rast zbog sve većih mogućnosti i zbog populacije koja je sve zavisnija od sadržaja koji pruža. Dodatno je bitno i to što ulazi u, do sada, tradicionalne forme oglašavanja.

Takođe, najavljen je ulazak blockchain tehnologije u marketing na polju preciznog targetiranja, a uz zakonom propisanu zaštitu ličnih podataka. Uglavnom, digitalno doba je uhvatilo zalet.

…praznične želje & čestitke klijentima i budućim oglašivačima…Želim svima zdravlje pre svega, radno vreme do 17h i više vremena sa prijateljima i porodicom. Budite jedinstveni kao i do sada, vedri, veseli i verujte i dalje medijskim agencijama.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

„Gospodin Billboard“ na CIM forumu 2024

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Effie Index 2023: Najefektivnije kampanje u Hrvatskoj i svetu tokom 2023

Advertiser Serbia14. јун 2024.

WOMAN.COMM OF THE 2024 YEAR NAGRADE – Sada za ceo Adriatic region!

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Direct Media i agencija Ipsos predstavili istraživanje o generaciji rođenoj 2010. i kasnije

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.