Agencije

McCann Zagreb agencija godine, Hrvatski Telekom oglašivač godine

U sklopu takmičenja Ideja X dodeljena je nagrada za agenciju godine agenciji McCann Zagreb i nagrada za oglašivača godine Hrvatskom Telekomu

Na Danima komunikacija u subotu su dodeljene nagrade X, a proglašeni su i ovogodišnji pobednici takmičenja za mlade kreativce YoungLions Croatia. Takmičenje za „mlade lavove“ deo je globalnog takmičenja CannesYoungLions. Dobitnici Grand Prix-a hrvatskog izdanja dobiće priliku da predstave svoje znanje i kreativnost zajedno sa kolegama iz čitavog sveta. Takmičenje CannesYoungLions održaće se u junu u sklopu Međunarodnog festivala kreativnosti Cannes Lions.

null

Nacionalno kreativno takmičenje Ideja X nagrađuje, pak, originalne ideje koje pomeraju granice, nezavisno od vrste medija u kojem su realizovane na tržištu. U proteklih šest godina za nagradu se borilo čak 779 radova, a s obzirom na sjajne rezultate agencije, organizatori ističu kako svi imaju jednake šanse za uspeh.

U sklopu takmičenja YoungLions Croatia zadatak je bio osmisliti kampanju za servis Zeleni telefon koji podstiče građane na aktivnije učešće u zaštiti životne sredine. Prestižnu Grand Prix nagradu i putovanje na festival CannesLions 2017 osvojili su Matko Buntić i Fran Mubrin iz agencije 404 za rad „Zeleni otisak“, koji su bili i prvoplasirani tim u kategoriji sajber. Među ostalim najboljim mladim lavovima našli su se Đorđe Janković i Tomislav Šestak iz agencije Bruketa & Žinić OM za rad „donatura“ u kategoriji dizajna te Maja Dujlović i Nina Remenar iz agencije Komunikacioni laboratoriju za rad „Nazovi za prirodu“ u kategoriji odnosa s javnošću.

null

Nagradu X za agenciju godine dobila je agencija McCann Zagreb, dok je nagradu X za oglašivača godine dobio hrvatski Telekom.

Projekti koji su nagrađeni zlatnom nagradom X su „Fenomenalna Hrvatska“ agencije BBDO Zagreb i oglašivača Zagrebačka pivovara u kategoriji pića, „Nemojte mučiti sami sebe“ agencije Senor i oglašivača Milan u kategoriji moda, zdravlje i lepota, „BOOKtiga nagrada“ agencije Studio Sonda i oglašivača Gradska biblioteka Poreč u kategoriji turizam, kultura i slobodno vreme, „Rollover“ agencije McCann Zagreb i oglašivača hrvatski Telekom u kategoriji telekomunikacija, „Budi kod sebe doma“ agencije UTORAK i oglašivača Erste&Steiermärkische Bank u kategoriji finansijskih i osiguravajućih usluga, „Pričajmo jezikom ravnopravnosti „agencije ImagoOgilvi i oglašivača Ženska soba u kategoriji društvene akcije i „Rollover“ agencije McCann Zagreb i oglašivača hrvatski Telekom za najbolju celovitu kampanju.

Projekti nagrađeni srebrnom nagradom X su „Piquentum Sv. Vital 2014“ agencije Studio Sonda i oglašivača Vinski podrum Buzet u kategoriji piće, „OutOf Office Award „agencije BBDO Zagreb i oglašivača Hrvatske turističke zajednice u kategoriji turizam, kultura i slobodno vreme,“Pepeo / Rupa / Uši /“ agencije McCann Zagreb i oglašivača hrvatski Telekom u kategoriji telekomunikacija, „Dobar oglas daleko se vidi“ agencije Senor i oglašivača OutdoorAkzent u kategoriji mediji i izdavaštvo, „Susedi“ agencije Bruketa & Žinić OM i oglašivača Croatia osiguranje u kategoriji finansijske i osiguravajuće usluge, „Nada“ agencije Bruketa & Žinić OM i oglašivača Adris grupe u kategoriji korporativne komunikacije i „Pričajmo jezikom ravnopravnosti“ agencije ImagoOgilvi za oglašivača Ženska soba za najbolju celovitu kampanju.

Projekti nagrađeni bronzanom nagradom X su „Staropramen SOFA“ agencije BBDO Zagreb i oglašivača MolsonCoors u kategoriji pića, „Četkica“ agencije Bruketa & Žinić OM i oglašivača Vipnet u kategoriji telekomunikacija, „Oglas za posao“ agencije McCann Zagreb i oglašivača Epamedia u kategoriji mediji i izdavaštvo, „Vrag nikad ne spava“ agencije Grey Worldwide Zagreb i oglašivača Viener osiguranje Vienna Insurance Group u kategoriji finansijske i osiguravajuće industrije, „Superseniori“ agencije McCann Zagreb i oglašivača Fondacija Zajednički put / Slagalica u kategoriji društvene akcije i „Fenomenalna Hrvatska“ agencije BBDO Zagreb i zagrebačke pivare za najbolju celovitu kampanju.

Nagradu X za najbolji copywriting dobio je projekat „Budi kod sebe doma“ agencije UTORAK i oglašivača Erste&Steiermärkische Bank u kategoriji finansijske i osiguravajuće usluge. Nagradu X za najbolji dizajn i artdirection dobio je projekat „Rollover“ agencije McCann Zagreb i oglašivača hrvatski Telekom u kategoriji najbolje celovite kampanje. Projekat „Manje je više“ agencije BBDO Zagreb i oglašivača MolsonCoors u kategoriji piće dobio je nagradu X za najbolju izvedbenu veštinu, produkciju ili upotrebu tehnologije u nekom oglasnom sredstvu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „68 kg“ za SPAR

Advertiser Serbia21. aprila 2021.

Kontrolni zadatak za sve osim za decu

Advertiser Serbia20. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SAATCHI & SAATCHI SKOPJE: „Xmas 2020″ za MAKEDONSKI TELEKOM i CRNOGORSKI TELEKOM

Advertiser Serbia18. aprila 2021.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Direct NEURO nam pruža priliku da razumemo potrošača na jedan sasvim novi i mnogo precizniji način“

Advertiser Serbia15. aprila 2021.

Zlatiborac klopa sa zvezdama

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Karantinski turist“ za MÖMAX

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Highlife“ za LEDO i FRIKOM

Advertiser Serbia9. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] MCCANN SARAJEVO: „Tuborg Challenge“ za CARLSBERG

Advertiser Serbia8. aprila 2021.

Pokret podrške žrtvama seksualnog nasilja “Kad budeš bila spremna” preplavio društvene mreže

Advertiser Serbia7. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] APRIORI WORLD: „Digitalna prava u hrvatskom Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima“ za ZAPRAF

Advertiser Serbia6. aprila 2021.

Bingo grupacija akvizirala marketinšku agenciju Via Media

Advertiser Serbia5. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „Zaedno za ubavo, za nas!“ za SKOPSKO

Advertiser Serbia2. aprila 2021.

Lansirana nova ANNO DOMINI kolekcija

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DIALOG KOMUNIKACIJE: „Biraj Zeleno“ za Nestlé Adriatic

Advertiser Serbia1. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] AGENCIJA 101: „Ana Roš i Tuš“

Advertiser Serbia31. marta 2021.