Agencije

McCann Zagreb agencija godine, Hrvatski Telekom oglašivač godine

U sklopu takmičenja Ideja X dodeljena je nagrada za agenciju godine agenciji McCann Zagreb i nagrada za oglašivača godine Hrvatskom Telekomu

Na Danima komunikacija u subotu su dodeljene nagrade X, a proglašeni su i ovogodišnji pobednici takmičenja za mlade kreativce YoungLions Croatia. Takmičenje za „mlade lavove“ deo je globalnog takmičenja CannesYoungLions. Dobitnici Grand Prix-a hrvatskog izdanja dobiće priliku da predstave svoje znanje i kreativnost zajedno sa kolegama iz čitavog sveta. Takmičenje CannesYoungLions održaće se u junu u sklopu Međunarodnog festivala kreativnosti Cannes Lions.

null

Nacionalno kreativno takmičenje Ideja X nagrađuje, pak, originalne ideje koje pomeraju granice, nezavisno od vrste medija u kojem su realizovane na tržištu. U proteklih šest godina za nagradu se borilo čak 779 radova, a s obzirom na sjajne rezultate agencije, organizatori ističu kako svi imaju jednake šanse za uspeh.

U sklopu takmičenja YoungLions Croatia zadatak je bio osmisliti kampanju za servis Zeleni telefon koji podstiče građane na aktivnije učešće u zaštiti životne sredine. Prestižnu Grand Prix nagradu i putovanje na festival CannesLions 2017 osvojili su Matko Buntić i Fran Mubrin iz agencije 404 za rad „Zeleni otisak“, koji su bili i prvoplasirani tim u kategoriji sajber. Među ostalim najboljim mladim lavovima našli su se Đorđe Janković i Tomislav Šestak iz agencije Bruketa & Žinić OM za rad „donatura“ u kategoriji dizajna te Maja Dujlović i Nina Remenar iz agencije Komunikacioni laboratoriju za rad „Nazovi za prirodu“ u kategoriji odnosa s javnošću.

null

Nagradu X za agenciju godine dobila je agencija McCann Zagreb, dok je nagradu X za oglašivača godine dobio hrvatski Telekom.

Projekti koji su nagrađeni zlatnom nagradom X su „Fenomenalna Hrvatska“ agencije BBDO Zagreb i oglašivača Zagrebačka pivovara u kategoriji pića, „Nemojte mučiti sami sebe“ agencije Senor i oglašivača Milan u kategoriji moda, zdravlje i lepota, „BOOKtiga nagrada“ agencije Studio Sonda i oglašivača Gradska biblioteka Poreč u kategoriji turizam, kultura i slobodno vreme, „Rollover“ agencije McCann Zagreb i oglašivača hrvatski Telekom u kategoriji telekomunikacija, „Budi kod sebe doma“ agencije UTORAK i oglašivača Erste&Steiermärkische Bank u kategoriji finansijskih i osiguravajućih usluga, „Pričajmo jezikom ravnopravnosti „agencije ImagoOgilvi i oglašivača Ženska soba u kategoriji društvene akcije i „Rollover“ agencije McCann Zagreb i oglašivača hrvatski Telekom za najbolju celovitu kampanju.

Projekti nagrađeni srebrnom nagradom X su „Piquentum Sv. Vital 2014“ agencije Studio Sonda i oglašivača Vinski podrum Buzet u kategoriji piće, „OutOf Office Award „agencije BBDO Zagreb i oglašivača Hrvatske turističke zajednice u kategoriji turizam, kultura i slobodno vreme,“Pepeo / Rupa / Uši /“ agencije McCann Zagreb i oglašivača hrvatski Telekom u kategoriji telekomunikacija, „Dobar oglas daleko se vidi“ agencije Senor i oglašivača OutdoorAkzent u kategoriji mediji i izdavaštvo, „Susedi“ agencije Bruketa & Žinić OM i oglašivača Croatia osiguranje u kategoriji finansijske i osiguravajuće usluge, „Nada“ agencije Bruketa & Žinić OM i oglašivača Adris grupe u kategoriji korporativne komunikacije i „Pričajmo jezikom ravnopravnosti“ agencije ImagoOgilvi za oglašivača Ženska soba za najbolju celovitu kampanju.

Projekti nagrađeni bronzanom nagradom X su „Staropramen SOFA“ agencije BBDO Zagreb i oglašivača MolsonCoors u kategoriji pića, „Četkica“ agencije Bruketa & Žinić OM i oglašivača Vipnet u kategoriji telekomunikacija, „Oglas za posao“ agencije McCann Zagreb i oglašivača Epamedia u kategoriji mediji i izdavaštvo, „Vrag nikad ne spava“ agencije Grey Worldwide Zagreb i oglašivača Viener osiguranje Vienna Insurance Group u kategoriji finansijske i osiguravajuće industrije, „Superseniori“ agencije McCann Zagreb i oglašivača Fondacija Zajednički put / Slagalica u kategoriji društvene akcije i „Fenomenalna Hrvatska“ agencije BBDO Zagreb i zagrebačke pivare za najbolju celovitu kampanju.

Nagradu X za najbolji copywriting dobio je projekat „Budi kod sebe doma“ agencije UTORAK i oglašivača Erste&Steiermärkische Bank u kategoriji finansijske i osiguravajuće usluge. Nagradu X za najbolji dizajn i artdirection dobio je projekat „Rollover“ agencije McCann Zagreb i oglašivača hrvatski Telekom u kategoriji najbolje celovite kampanje. Projekat „Manje je više“ agencije BBDO Zagreb i oglašivača MolsonCoors u kategoriji piće dobio je nagradu X za najbolju izvedbenu veštinu, produkciju ili upotrebu tehnologije u nekom oglasnom sredstvu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Istraživanje: Kreativna industrija u Srbiji među najpogođenijim Covid-19 krizom

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

MARIJA MATIĆ: „VIDA je najmoćniji kanal advertajzing komunikacije koji je do sada postojao“

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Direct PERSPECTIVE pokreće dijalog o novoj normalnosti – O poslovanju, brendovima i tehnologijama

Advertiser Serbia23. jula 2020.

IVAN WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Cvrčak i Mrav u Africi“ je tip projekta koji opravdava postojanje naše profesije i kreativne industrije

Advertiser Serbia20. jula 2020.

Ghetaldus je izbacio stav na sunce

Advertiser Serbia17. jula 2020.

2 Red Dot nagrade za Studio Sonda: Za sladoled King u čašici i za projekat EPK Rijeka 2020, Autorske Bure

Advertiser Serbia16. jula 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska osvojio AdForum-ov PHNX

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.